Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford izveidojis elektrisku 1400 zirgspēku Mustang Cobra Jet

    Jaunākie raksti

    2019. gada beigās Ford pasauli iepazīstināja ar savu pirmo elektroauto, kas izrādījās krosovera klases auto, kura nosaukumā izmantots slavenais Mustang nosaukums, ko īsteni fani vienmēr asociējuši ar divu durvju sporta auto, un salikums Mustang Mach-E ne visiem bija pa prātam. Taču Ford ir atgriezies pie saknēm, tikai šoreiz ar ļoti jaudīgu elektrificētu Mustang Cobra Jet.

    Ford elektrisko sporta auto būvējis speciāli dragreisa sacensībām, nomainot iepriekšējo Cobra Jet 5,2 litru dzinēju pret 1400 zirgspēku jaudīgu elektromotoru ar 1491 Nm lielu griezes momentu, kas 400 metru garu taisni brauc astoņu sekunžu vidū. Tas ir ātri. Precīzāka informācija par baterijas ietilpību, svaru un citiem tehniskajiem datiem pagaidām nav publiskota, taču šī Mustang priekšā nobālēs gan Porsche Taycan, gan Tesla Model S, vismaz taisnā gabalā.

    Ford acīmredzami plašākai publikai vēlas parādīt, ka arī Mustang vārdam ir jāmainās, un nākotnē tas patiešām saistīsies ar spēcīgu elektrisko “muskuļauto” bez ierastās skaņas, ko rada izpūtēji un iekšdedzes dzinējs.

    Speciālie Cobra Jet modeļi iznāk jau no 1968. gada, un vienmēr ir bijuši starp vieniem no ātrākajiem dragreisu auto, kam tie arī tikuši radīti. Traukties lielā ātrumā pa taisnu ceļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gastons Gašpuitis
    27.04.2020 10:19

    “taču šī Mustang priekšā nobālēs gan Porsche Taycan, gan Tesla Model S, vismaz taisnā gabalā” – žēl vienīgi tas, ka šis auto nav street legal atkarībā no diviem pieminētajiem, tādēļ šķiet mazliet nekorekti šos salīdzināt.

    Skābene
    28.04.2020 08:55

    Toties šitais mustangs nobāl to elektro auto priekšā, kas iekaro Paikspīku!

    Reklāma