Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford prezentē elektrisko Mustang Mach-E krosoveru

    Jaunākie raksti

    Elektrisko auto saimē ir ienācis jauns spēlētājs, un tā ir autobūves kompānija Ford, kura svētdien Losandželosas autošovā prezentēja savu pirmo elektroauto. Tam dots nosaukums Mustang Mach-E.

    Ford jau iepriekš bija nolēmusi atteikties no vieglo auto tirdzniecības ASV, kā arī beidzot publiski paziņots par pirmo modeli no 11 miljardu dolāru vērtā elektrisko automašīnu projekta. Tā ietvaros kompānija paredzējusi prezentēt 16 jaunus modeļus līdz 2022. gadam. Zīmīgi, ka šim auto dots Mustang vārds, ar ko gan eiropiešiem, gan amerikāņiem saistās tieši “muskuļauto” ar jaudīgu iekšdedzes dzinēju, ne klusu elektromotoru. Iespējams, tādā veidā Ford plāno attīstīt noteikta modeļa līniju, kā arī šis ir papildus mārketinga ierocis, lai popularizētu krasi atšķirīgo virzienu – elektriskos auto.

    Mustang Mach-E būs krosovera tipa auto, kuri šobrīd veic savu uzvaras gājienu visā pasaulē. Protams, mērķa tirgū Amerikā lielie auto vienmēr bijuši cieņā, tāpēc Ford steidz pakaļ saviem konkurentiem elektrisko SUV virzienā.

    Tirgū tiks piedāvāti 5 modeļi, no kuriem lētākā Select modeļa cena būs sākot no 46 900 euro, bet dārgākais modelis GT sāksies no 60 500 dolāriem (uz šo brīdi nav cena Eiropā). Būs pieejami gan priekšpiedziņas, gan attiecīgi visu četru riteņu piedziņas auto. Nobraucamais attālums ar vienu uzlādi jau tuvosies Teslas piedāvājumam, bāzes versijā sākoties no aptuveni 420 km, bet vistālāk veicamā distance būs 600 km.

    Tātad lētākais modelis Select, kas uzskatāms par bāzes modeli būs pieejams par 46 900 euro ar 450 km maksimālo nobraukumu, taču šis modelis būs pieejams vien 2021. gada sākumā (Eiropā gan norādīts 2020. gada beigās). Kā nākamais cenas ziņā būs 54 000 euro vērtā Premium versija, kura spēs nobraukt pieminētos 420 km un būs viena no divām pieejamajām versijām 2020. gada beigās. Tam zīmīgi seko First Edition versija 66 800 euro vērtībā ar 540 km nobraukumu un speciālu dizainu kā pirmajai versija. Šis būs otrais pieejamais modelis 2020. gada beigās.

    Versijas, kuras patlaban izskatās pieejamas vien Amerikas tirgum būs uz nobraukumu vērstā California Route versija ar 480 km nobraukumu un cenu 52 400 dolāru vērtībā. Visdārgākais un jaudīgākais modelis būs Mach-E GT versija, kuras cena sāksies no 60 500 dolāriem un nobraukums aptuveni 380 km robežās.

    Ford sniedz iespēju izvēlēties starp jaudu un nobraucamo distanci, vienā vai otrā gadījumā kādu no komponentēm upurējot. Apskatot ciparus, tad bāzes versija šo Amerikā izmantoto piemēru 60 jūdžu (96 km) ātrumu stundā sasniegs 5-6 sekunžu robežās. Toties jaudīgākā GT versija to spēs nedaudz ātrāk par 4 sekundēm, sasniedzot ļoti atzīstamus rezultātus tieši krosoveru segmentā un apliecinot Mustang vārda kvalitāti un spēku.

    Baterijas ietilpība būs no 75,7 līdz pat 98,8 kilovatstundām ar iespēju uzlādēties ar 150 kilovatu jaudu. Tas tehniski ļautu uzpildīties līdz 75 km 10 minūšu laikā. Ford līdz ar auto pirkumu iekļaus pārveidotājus, lai auto būtu iespējams uzlādēt no mājas rozetes.

    Runājot par citām mašīnas konfigurācijām, tad tās ar neko dižu nepārsteigs. Vadības panelis atgādina Teslas S un X modeļu garenveida konsoli ar 15,5 collu diagonāli, kā arī pieejama auto atslēgšana ar telefonu un priekšējais bagāžnieks. Viens no interesantākajiem risinājumiem, kas atšķirs šo elektroauto no citiem, būs durvju rokturi. Priekšējām durvīm izveidoti mazi rokturīši, kas, nospiežot speciālo atslēgšanas pogu, ļaus durvis atvērt. Taču aizmugurējās durvis pēc atvēršanas ar pogu pašas izbīdīsies un būs atveramas aiz rāmja, tādējādi samazinot gaisa pretestību.

    Ford Mustang Mach-E visus modeļus iespējams pasūtīt jau šobrīd, iemaksājot vien 500 dolāru depozītu ASV vai 1000 euro mūsu pusē. Tie gan būs pieejami vien ātrākais pēc gada, kad tirgū parādīsies arī viens no tiešajiem konkurentiem – Teslas SUV modelis Y. Taču līdz tam mums vēl jāpaciešas un jāgaida ceturtdiena ar jaunām ziņām par Teslas pikapu. Izskatās, ka Ford pirmais elektroauto šajā pat laikā būs pieejams arī Eiropas tirgum.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Asaris
    20.11.2019 08:56

    Kam mums zināt cik tas maksās ASV? Eiropas cenas lūdzu

    Kursors.lv
    20.11.2019 09:33
    Reply to  Asaris

    >50k EUR.

    Reklāma