Web Analytics
More
    Reklāma

    Dell S3220DGF – 32 collu liekta spēļu un darba monitora apskats

    Jaunākie raksti

    Tā negadās pārlieku bieži, bet šoreiz bija tas gods pie testam saņemtās ierīces nosēdēt vairākas nedēļas darba režīmā un nedaudz arī izdevās paspēlēt spēlītes un paskatīties kādu filmu. Apskatam saņemts 32 collu liekts Dell monitors, kas noteikti nav standarta pirmā izvēle, kad interneta veikalā atver filtrus, saklikšķini savu minimumu un sašķiro visu pēc cenas. Es izdarīju to pašu un konstatēju, ka Dell S3220DGF ir aptuveni piektais lētākais šāda izmēra un tehniskās specifikācijas monitora modelis. Dell S3220DGF priekšā pielīda AOC, ViewSonic, LG un pat Samsung, kad filtros ņemam vērā 120 Hz ekrāna atsvaidzi kā minimumu, bet neviens no tiem nepiedāvā Dell S3220DGF mazo knifiņu – 165 Hz attēla atsvaidzi.

    Protams, 165 Hz atsvaidzes ātrums ir būtisks spēļu entuziastiem, turklāt pie šādas gana augstas 2560 x 1440 punktu izšķirtspējas arī nākas padomāt par pamatīgiem datora dzelžiem, lai spēlītē visus pikseļus varētu pakustināt. Spēļu fani novērtēs FreeSync 2 HDR, kā arī Dell S3220DGF monitors spējot sadarboties ar G-Sync, lai arī oficiāli šādu informāciju neatrodu. Nedrīkst piemirst, ka runa šoreiz ir par liektu monitoru ar visai agresīvu 1800R liekumu. Liekums gan agresīvs šķiet tikai “uz papīra”, dzīvē tas nelika galvai griezties, kad lūkojos uz Excel tabulām.

    Reklāma

    Dell S3220DGF tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 32 collas, 1800R liekums
    • Ekrāna izšķirtspēja: QHD (2560 x 1440), 16:9
    • Paneļa tips: VA, W-LED, edge array, 10-biti (8-biti + FRC) / DCI-P3, DisplayHDR 400, HDR10
    • Atjaunošanās frekvence: 165 Hz, FreeSync 2 HDR darbojas no 48 līdz 165 Hz (165 Hz darbojas ar DP, 144 Hz ar HDMI)
    • Reakcijas laiks: 4 ms (gray-to-gray)
    • Gaišums: 350 cd/m2 SDR vai 450 cd/m2 HDR
    • Kontrasts: 3000:1
    • Pieslēgvietas: 2 x HDMI (ver 2.0 ar HDCP 2.2), 1 x DisplayPort 1.4, 1 x USB 3.0 upstream port, 1 x USB 3.0 Downstream port ar BC1.2 uzlādi, 3 x USB 3.0 Downstream port, 1 x 3.5 mm austiņu pieslēgvieta
    • Iebūvēti skaļruņi: nav
    • Izmēri: 709 x 472-620 x 249 mm
    • Svars: 11 kg ar kāju
    • Pivot: nav
    • Swivel: -30 ~ 30°
    • Tilt: -5 ~ 21°
    • Augstuma regulēšana: 150 mm
    • Enerģijas patēriņš: 30 W (tipiskais pie 200 cd/m2 spilgtuma) un 100 W (max), testa laikā ofisa darbu režīmā 18 W
    • Komplektā: monitors, kāja, elektrības vads, 1 x HDMI 2.0, 1 x DP 1.2 un 1 x USB 3.0 upstream vadi
    • Cena: raksta tapšanas laikā ap 410 eiro

    Glīts izskats un pamatīga uzbūve

    Lai arī Dell S3220DGF ir liekts monitors, tomēr tam ir visai kompakts iepakojums, ko pie veikala varēsi ievietot arī nelielāka izmēra automašīnām. Reiz mēs ar Kristapu mocījām vienu 49 collu monitoru, to pat īsti nevarēja iedabūt iekš pamatīga bezceļnieka. Dell S3220DGF monitora kastē atradīsi visu nepieciešamo – elektrības vadu, HDMI, USB 3.0 un pat DisplayPort vadu. Dell dotie vadi ir resnāki par tiem vadiem, ko parasti redzam līdzi oriģinālajā datoru monitoru komplektācijā.

    Izpakošana ir ļoti viegla – no sākuma no kastes paredzēts izņemt kāju un tās pamatni, pamatne bez instrumentiem saskrūvējama kopā ar kāju. Atliek vien uzmanīgi izcelt pašu monitoru no iepakojuma un pieklikšķināt klāt pie kājas.

    Jāsaka, ka Dell S3220DGF monitora kāja ir viena no vissakarīgākajām un stabilākajām kājām, kādas redzētas monitoru komplektos. Dell S3220DGF monitora kāja ļauj pilnībā pielāgot augstumu, sagāzumu un citas ergonomiskās nianses. Kājas pamatne gandrīz neizceļas virs galda virsmas, varēsi ērti zem monitora pastumt tastatūru, kad to nelietosi. Monitora kājā ir arī caurums, kas paredzēts vienkāršotam vadu menedžmentam. Labā ziņa ir tā, ka kāja ir arī visai kompakta – varēsi Dell S3220DGF monitoru atstumt visai tuvu pret sienu, nebūs jādomā, kā pašam atsēsties tālāk nost no ekrāna vai jāpērk dziļāku darbagaldu.

    Pats Dell S3220DGF monitors ir visai plāns, ja ņem vērā, ka Dell S3220DGF ir liekts monitors. Man gan jāsaka, ka monitors ir visai smags – Dell S3220DGF monitoru izmantoju kopā ar citu Dell ierīci (šobrīd neminēšu kādu, bet apskats top), un tur bija mazāk spējīga monitora kāja komplektā, kas īsti negribēja turēt Dell S3220DGF monitoru. Te gan jāsaka, ka otras ierīces specifikācijā bija skaidri norādīts, ka virs 27 collu un virs aptuveni 5.5 kilogramu monitoru noturēšanai šī kāja nav paredzēta. Bet šis jau ir cits stāsts.

    Dell S3220DGF monitora kāja ir glīta arī no aizmugures, bet pats monitors ir visai vienkāršs, tam arī nav nekādu papildu vāku, kas nosegtu pieslēgvietas. Vāciņu par šo cenu jau nu gan Dell varēja piesviest komplektā klāt.

    No ergonomikas viedokļa ir viss, ko vien tava mazā sirds (spranda, acis utt.) var vēlēties – monitors regulējams atgāžot, paceļot (pivot: nav, swivel: -30 ~ 30°, tilt: -5 ~ 21°, augstuma regulēšana: 150 mm). 150 mm gājiens augstuma regulēšanai ir kaut kas neredzēts, dažkārt augstumā regulēšanu piedāvā ap 100… 130 mm, bet 150 mm ir ļoti daudz. Lielie monitora regulēšanas diapazoni nekā negatīvi neietekmē tā stabilitāti.

    Apakšā, labajā pusē Dell S3220DGF monitoram izvietotas sešas vadības pogas (5 + ieslēgšanas poga). Pašas pogas ir forši spiežamas, bet vismaz man šķita, ka OSD jeb tas ko Dell S3220DGF monitors pats parāda saskarnē ir izvietots nepārdomāti. Īpaši tas attiecas uz spēlēm paredzētajiem iestatījumiem un to iespējošanu, kas man radīja izbrīnu, jo Dell tomēr ir arī zināms kā dullo spēļu datoru un aksesuāru Alienware ražotājs. Piebildīšu, ka Alienware nepiedāvā šo pašu monitoru tikai citā mundierī. Alienware ir 27 collu liekts spēļu monitors (aptuveni vienā cenā ar Dell S3220DGF) un pēc tam nāk 34.1 collas monstrs (vairāk nekā trīs reizes dārgāks par Dell S3220DGF).

    Spēļu entuziastiem Dell S3220DGF monitors piedāvā aktivizēt ekrāna atsvaidzes hercu skaitītāju, bet tas parādās ekrāna kreisajā augšējā stūrī, kas 95% lietotāju aizsegs ikonas darbvirsmā. Hercu skaitītāju nevar pārvietot. Arī citas saskarnes nianses ir dīvainas un grūti uztveramas.

    Ja reiz runājam par Dell S3220DGF monitora saskarni, jāmin, ka monitorā iebūvēti 12 dažādi attēla režīmi, HDR aktivizēšana, kad ekrāns konstatē HDR video padošanu, kā arī jāsaka, ka jau rūpnīcā Dell S3220DGF monitors ir gana glīti kalibrēts. Ikdienas lietotājam nenāksies to nekā vēl papildus iestatīt. Dell S3220DGF monitors neatbalsta sRGB, bet tam ir DCI-P3.

    Game Enhance Mode režīmā pieejama laika atskaite, atsvaidzes hercu skaitītājs, bet Dell S3220DGF monitors nepiedāvā tēmēkļa krustu FPS tipa spēlēm. Toties Dell S3220DGF monitoram ir Dark Stabilizer, kas izceļ detaļas melnos attēla apgabalos, kas ir būtiski dažādās spēlēs.

    Der ikdienas lietošanai un darbam

    Tā kā mēs visi vai vismaz absolūts vairums no mums sēž mājās, tad atļāvos būt tik slinks, lai katru dienu nemainītu savu ikdienas monitoru uz apskatam saņemto Dell S3220DGF monitoru. Vienkārši pārgāju uz Dell S3220DGF monitora izmantošanu arī citiem darbiem. Rakstīšana un Excel darbi pie liekta monitora tikai pirmās pāris dienas šķiet nedaudz dīvainai, pēc tam saproti, ka izmērs un izšķirtspēja strādā tev par labu.

    Tieši ikdienas darbiem lielākā varbūt ne gluži problēma, bet manāma nianse ir Dell S3220DGF monitora malu attiecība. Tomēr darbam 21:9 ir foršāk par 16:9, tāpat arī liekums vēl nedaudz vizuāli sašaurina monitoru. Ja darbs un spēles tiek dalīti attiecībā 1:1, tad ir vēl pieņemami, bet, kad darbu apjomi ir lielāki par spēlēs pavadīto laiku, vismaz es skatītos uz 21:9 malu attiecību monitoram.

    Mājas ofisa lietotājam noteikti pie sirds ies tas, ka Dell S3220DGF monitors ikdienas režīmā tērē tikai 18 W, kas ir ļoti pieņemams enerģijas tēriņš 32 collu monitoram. VA matricām nav tik labi skatu leņķi kā IPS, un te tiešām jāsaka, ka ar skata leņķiem varēja būt labāk Dell S3220DGF monitoram. Iespējams, kaut kādus nelāgus trikus spēlē un uz skata leņķiem iespaidu atstāj arī ekrāna liekums. Uz gaiša fona var redzēt, ka Dell S3220DGF monitora ekrāna stūros un nedaudz arī abos sānos attēls ir tumšāks.

    Krāšņas spēles

    Ja es meklētu sev spēlēm monitoru, diez vai iedomātos, ka Dell piedāvā kaut ko ļoti spējīgu šim tirgum. Vismaz pie mums Latvijā Dell nosaukums tiek saistīts ar biznesa klases datoriem un to perifēriju, kamēr spēlīšu perifērija tiek meklēta citviet. Ar Dell S3220DGF monitoru ir pavisam cits stāsts, šis ir pilntiesīgs datorspēļu entuziastu rīks ar visu 165 Hz attēla atsvaidzi, veselu sauju pieslēgumu un pat monitora iestatījumiem spēlītēm. Vien izpaliek RGB izgaismojums, kas tāpat daudziem pircējiem šķiet lieks.

    Lieli herci ir labi, bet vizuālo maksimumu iespējams sasniegt tikai izmantojot kādu no adaptīvās sinhronizācijas tehnoloģijām (FreeSync vai G-Sync), kuras dinamiski pielāgo monitora frekvenci videokartes uzrādītajam FPS daudzumam un atbrīvo no kaitinošās ekrāna attēla lūšanas (tearing). Tīmeklī atrodama informācija, ka Dell S3220DGF monitors nodrošina ne tikai specifikācijā norādīto FreeSync 2 HDR atbalstu, bet arī Nvidia G-Sync no 100 līdz visiem 165 kadriem sekundē. Nvidia G-Sync atbalsta lapā raksta tapšanas laikā par Dell S3220DGF monitoru nekas nav minēts. Pieļauju, ka tas ir tāpēc, ka Nvidia G-Sync konkrētajā monitorā strādā no 100 līdz 165 kadriem sekundē, bet faktiski tam būtu jāsākas jau kaut kur pie 50 kadriem sekundē, lai kvalificētos Nvidia G-Sync Compatible sarakstam.

    Dell S3220DGF monitors piedāvā pārslēgt reakcijas laiku no standarta uz Super Fast un pat Extreme režīmiem, bet te man līdz galam nav skaidrs, kā tieši tiek panākti uzlaboti ekrāna reakcijas laiki. Ar Super Fast spēlēs tiek samazināti tā dēvētie blur un ghosting defekti, kamēr Extreme tam it kā vēl būtu jāsamazinās, bet tad attēls kļūst sintētisks un dīvains.

    Pie rokas man ir tikai klēpjdators ar Nvidia GeForce GTX 1650 videokarti, tātad nekādus 165 Hz pie QHD (2560 x 1440) izšķirtspējas varu nemaz nesapņot iegūt. Kā arī dators nodrošina tikai HDMI pieslēgumu, attiecīgi Dell S3220DGF monitors tāpat sniedz tikai maksimums 144 Hz. Toties pāris spēlēs un filmās var redzēt, ka VA tipa matrica sniedz pamatīgu ieguvumu tumšajos attēla apgabalos.

    Nobeigumā

    Dell S3220DGF monitors man ir nedaudz kā sniegs uz galvas šoziem, jo no Dell nebiju gaidījis tik augstvērtīgu monitoru spēlēm. Pēc pāris nedēļu lietošanas varu apgalvot, ka tas der gan darbam, gan arī pamatīgai izklaidei. Spēlīšu entuziasti noteikti novērtēs 165 Hz VA matricas darbību, kā arī ikdienas lietotājiem tas nesagādās galvassāpes Excel darbināšanai.

    Vismaz man radās iespaids, ka 6…7 stundas pie Dell S3220DGF monitora dienā darba režīmā es labprāt iemainītu pret plakanu monitoru ar 21:9 ekrāna malu attiecību. Ja darbs un izklaide jau ir līdzsvarā pie atbilstoša dzelža, kas spēj kurināt 165 Hz monitoru pilnā izšķirtspējā modernās spēlēs, tad noteikti Dell S3220DGF monitors būtu laba izvēle.

    Noteikti jāuzsver, ka pamatīgā, bet kompaktā Dell S3220DGF monitora kāja ir milzīgs pluss. Patizlā iestatījumu saskarne atkal ir baiss mīnuss, it īpaši, ja ikdienā nākas slēgāties šurpu turpu starp spēļu un ikdienas režīmiem.

    No konkurentiem varētu noteikti minēt AOC CQ32G1, kas arī ir liekts 31.5 collu monitors ar to pašu 1440p izšķirtspēju, bet ar 144 Hz. Arī no Samsung var atrast 27 collu un 32 collu monitorus ar 1440p izšķirtspēju un 144 Hz atsvaidzi. Ja vēlies 165 Hz, tad gan Dell S3220DGF ir lētākais 1440p izšķirtspējā ar VA vai IPS matricu. Pēc tam 165 Hz seko ASUS VG27BQ un jau stipri dārgākais Gigabyte Aorus CV27Q.

    Patika

    • Augsts kontrasts un spilgtums
    • 165 Hz un FreeSync 2 HDR
    • Precīzas krāsas
    • Lieliska uzbūve

    Nepatika

    • Vāja saskarne
    • Daži varētu vēlēties sRGB
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis Meisters
    24.04.2020 09:17

    Šis jau ir drīzāk Dell S3220DGF – 32 collu liekta spēļu un darba monitora DIZAINA un FUNKCIJU apskats. Nav minēts ne par bildi, ne par light-bleeding, ne par leņķiem, kādi tie dzīvē. Nekāda derīgā info nav pieminēta.

    Elvis Meisters
    24.04.2020 10:10
    Reply to  Artis Ābols

    Paldies! Noskatījos Viktor video – https://youtu.be/dJ7D2YlHKsA un esmu laikam atradis monitoru kuru nopirkt priekš mājas ikdienas gaming. 4 mēnešu ilgi meklējumi beigušies :)

    Rūdolfs Putniņš
    24.04.2020 12:40
    Reply to  Elvis Meisters

    Es geimingam ieteiktu padomāt arī par ASUS vg27aq. Būs IPS matrica un lielāks pikseļu blīvums.

    Kursors.lv
    24.04.2020 12:59

    Mums tieši šis konkrētais ASUS monitors brauc uz testu. Drīzumā būs apskats.

    Rūdolfs Putniņš
    24.04.2020 13:16

    Man tāds jau ir!

    Kursors.lv
    24.04.2020 13:21

    Un kā? Kāpēc tieši tādu izvēlējies un kādas atsauksmes?

    Rūdolfs Putniņš
    24.04.2020 13:31

    Man līdz tam bija u2412, kas laikam ir goto izvēle jau cik gadus do-it-all monitoram. Gribējās drusku extra ekrāna platību un vairāk pikselīšus, lai var ērti divus logus blakus turēt. Uz 1920×1200 it kā jau arī to var darīt, bet imho biš pa šauru, it īpaši 24″. Un jā, karantīnas laikā sanāk biežāk kompi uzrambāt, tāpēc extra herci arī nāk talkā + g-sync.

    Kopumā esmu ļoti apmierināts. Attēls nav sliktāks kā Dell Ultrasharp matricai, bet kustīgais attēls ir galvastiesu augstāks bez IPS raksturīgā raustekļa. K/D BF5 laikam arī uzlabojās par kādiem 20%…

    Besī geimeriskais izskats, knapais IO un kāja varēja būt štengrāka, jo rakstot tomēr ekrāns ļurinās. Tur gan tas mīnuss kopā jāskata ar rakstāmgalda ļurīgumu.

    Elvis
    25.04.2020 12:15

    Šim cik biju lasījis ir palielas problēmas ar light bleeding, kas tumšās spēlēs man noēstu nervus. Kā tev ir ar to?

    KKTK
    24.04.2020 10:06

    91 PPI ir drusku par maz labam ekselim. “a good range for monitors is 100 to 150 PPI.”
    Meh – USB C arī nav.

    Krotow
    24.04.2020 13:29
    Reply to  Artis Ābols

    Kuram tad birojā vajag 165 Hz? Ar mūsdienu tipisko biroja datoru spēles normāli nepaspēlēsi.

    KKTK
    26.04.2020 17:53
    Reply to  Krotow

    Mājas birojā ;)

    Astro
    25.04.2020 12:54
    Reply to  KKTK

    Paga, paga! 2560 x 1440 pie 32″ nav tas gadījums, kad degunu var bāzr monitorā. Pajem 32″ ar 4K un būst Tev ppi vajadzīgajā intervālā…

    KKTK
    26.04.2020 17:57
    Reply to  Astro

    Nu 4K uz 32″ ir neeeedaudz iespringstot, vai ar jaunām/asām acīm. Ja vajag baudāmāku 4K ar 1:1 rezolūciju, tad jāskatās no 34″. Tas ir 136.2 PPI.

    doomis
    25.04.2020 18:48

    Spēļu un darba – domāti prof geimeri, kas par gāmerēšanos saņem piķi?
    Exceļa tabulas uz greiza moņa nu tā sev prieciņš.

    Krotow
    30.04.2020 16:07
    Reply to  doomis

    +1. Tas pats ja pamatdarbā ietilpst programmēšana un formu dizains. Uz liekta monitora tas izskatās bēdīgi.

    27.04.2020 11:26

    Pēc RTINGS datiem S3220DGF ir pārbaudīts un G-SYNC darbojas pilnā amplitūdā (< 20 Hz līdz 165 Hz). https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/s3220dgf

    Fakti
    29.04.2020 23:38

    32″ monitors un šitik traki izliekts :| izskatās pilnīgi nelietojams izstrādājums profesionālam darbam. Varbūt tas pieminētais 49″ ar lielu lēzenu līkumu vēl netraucētu …
    Dell 49″ ultrawide 5K moni nebūtu slikti ietestēt.

    Fakti
    01.05.2020 20:19
    Reply to  Artis Ābols

    Standarta biroja darbagalds W 1400 mm der un W 1600 mm būs ar atliektiem galiem ;)

    Krotow
    30.04.2020 16:16

    Rādās ka savilkt vienā monitorā darbu ar tabulām un formām un spēles ir tāds mission impossible. Uz liektiem monitoriem darbs izskatās kretīniski un “pareizā” biroja monitorā attēls spēlēs lago un miglojas. Lai gan ir varianti, kuri gan 1) ir tikai plakani un 2) cena kož. Pašlaik mēģinu sameklēt kaut ko 24-25″ darbam un spēlēm noderīgu (lielāks monitors nelien tam paredzētajā vietā). Izvēle starp Alienware AW2521HF un MSI Optix MAG251RX – abi ar IPS paneli un 144/240 Hz (IPS-am tas izskatās neiespējams sasiegums, taču vvz). Relāka izvēle šķiet AW2521HF, jo tur ir skaidri pateikts, ka atbalsta gan FreeSync gan G-Sync un izskats solīdāks bez geimeriskā RGB un fufeliska megalogo aizmugures panelī.

    digitalk
    30.04.2020 16:24
    Reply to  Krotow

    alienvāre AW2521HF ir tikai g-sync compatible, t.i., puskoka lēcējs.

    Krotow
    30.04.2020 17:52
    Reply to  digitalk

    Pēc specenēm izskatās, ka vienīgais, kas AW2521HF trūkst gan AMD gan Nvidia gadījumā, ir HDR atbalsts. Pārējais par to cenu ir… Ok.

    Paraku vēl, uzraku Gigabyte Aorus FI27Q-P. Tur ir viss, IPS, 1440p, 165 Hz un 10-bitu HDR ieskaitot. Taču cena arī ir. Būs jāpadomā un jāgatavo zāģis cauruma datorgaldā izzāģēšanai :) RGB aizmugurē varot atslēgt, tas iepriecina.

    Reklāma