Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy viedpulksteņi spēs izmērīt asinsspiedienu

    Jaunākie raksti

    Samsung saviem Galaxy Watch Active2 lietotājiem atļaus izmantot viedpulksteni, lai mērītu asinsspiedienu. Pagaidām šī iespēja būs pieejama vien Dienvidkorejā gada otrajā pusē, iespējams, tas liks citām zināmākajām velkājamo viedierīču kompānijām piedāvāt savus risinājumus.

    Mērījums tiek panākts izmantojot to pašu pulsa mērīšanas sensoru. Interesanta ir šīs iespējas uzstādīšana, jo vispirms nepieciešama pulksteņa kalibrācija asinsspiediena mērīšanai, kas notiek izmantojot automātisko mērītāju. Pēc 3 veiktajiem testa mērījumiem, dati jāievada speciālajā aplikācijā, kas tādējādi ļaus mērījumus veikt jau no pulkstena. Šādu kalibrāciju vēlams atkārtot ik pēc 4 nedēļām, lai nezaudētu precizitāti.

    Reklāma

    Jautājums paliek atklāts, cik precīzi ir jau ierastie elektriskie asinspiediena mērītāji, kā arī šāds viedpulksteņa risinājums. No sava cilvēka anatomijas kursa atceros, ka visprecīzākā metode vienalga ir klasiskā mērīšana ar mehānisko mērītāju un stetoskopu. Tomēr tehnoloģijas nestāv uz vietas, un šāda iespēja varētu radīt vēl lielāku pieprasījumu pēc viedpulksteņiem, lai vismaz ātrāk veikt testa mērījumus.

    AvotsSamsung
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Liepins
    23.04.2020 12:44

    Vispār šāda pieeja ir kaitīga dēļ neprecizitātes. Ir bijuši piedzīvojumi ar māti un automātisko mērītāju. Ātrie smējās diezgan skaļi. Mātei un man stress. Manuprāt labāk šādi nedarīt.

    Kursors.lv
    23.04.2020 13:02
    Reply to  Janis Liepins

    Protams, šādi masām paredzēti gadžeti nav medicīniskas precizitātes ierīces un tās nevajag šādi uztvert. Tā tīri joka pēc paspēlēties var, bet mammām un omēm veselības lietām labāk neizmantot.

    Janis Liepins
    23.04.2020 14:08

    Man šķiet, ka attāluma līdz Mēnesim uzrādīšana būtu tikpat vērtīga, bet mazāk misleading.
    Tajā pašā laikā nesaprotu kāpēc tas nevarētu veikt tādu vienkāršu lietu kā ķermeņa t monitorēšanu. T virs 39,5C ir reāli bīstama un šis varētu kārtīgi svilpot ja sajustu to. Arī slimiem sīkajiem pa nakti uzlikts, tas zināmu naktsmieru vecākiem dotu.
    Bet nē – visāda draza jāskrūvē iekšā

    Juris
    23.04.2020 14:16
    Reply to  Janis Liepins

    Ar augstu ķermeņa temperatūru cilvēks ilgi nepastaigās, to jūt. Ar augstu asinspiedienu var nodzīvot ilgu laiku. Un asinspiediena problēmas nav salīdzināmas ar temperatūru.

    Janis Liepins
    23.04.2020 14:22
    Reply to  Juris

    Ja tu jau guli ar 39C un pa nakti sāk kāpt, tas ir bīstami un neko nejutīsi. Riski īpaši stipri un procesi ātri ir sīkajiem. T monitors ir samērā vienkārša ierīce un pat ļoti uzticama, ja ir kalibrēšanas algoritms.
    Bet spiediena monitors, par kuru tu zini, ka tas melo, ir pilnīgi bezjēdzīgs.
    Jau teicu – ir pieredze ar automātiskajiem. Tiem kļūda ir grandioza. Un tā ir randoma – tad ir, tad milzīga, tad rāda pareizi. Loterija

    Juris
    24.04.2020 11:48
    Reply to  Janis Liepins

    Arī man ir pieredze ar automātiskajiem mērītājiem un asins spiedienu. Svarīgākais ir savākt datus ilgākā laika posmā, mērīt vairākas reizes dienā, lai veiktu kaut kādu analīzi. Ja normāls mērītājs tad aptuveni katrs 7-10 mērījums ir greizs, to var redzēt un viegli izdēst no aplikācijas. Problēma tā kā kastīte paliela, un stulbi būtu nēsāt apkārt :D Redzu kā ideālu variantu, reizi nedēļā piekalibrē, rezultāti aptuveni ir un dati savākti. Saprotu, ka ir cilvēki, kas neko nesaprot un pie katra 8-10 mērījuma sauc ātros :D

    Janis Liepins
    24.04.2020 12:22
    Reply to  Juris

    Neļerksti, ja nezni!
    Minētā Omron ierīce (bez piesaistes mob tel) strādāja ar mērījumu izkliedi visā diapazonā. Principā vienmērīgu izkliedi.
    Attiecīgi, ja vecam cilvēkam: 1. Ir drusku prbz ar spiedienu; 2. Ir blakus pazīmes kā galva un nespēks; 3. Ierīce uzrāda random izkliedētus rezultātus,
    tad tu sāc tos interpretēt šādi. Un dakteri skaidri un gaiši pateica – visi tie uzrokas automāti IR MĒSLI. Tieši dēļ mērīšanas vietas un metodes. Tev ir lieliska pieredze tikai tāpēc, ka esi vesels / nav lielu problēmu. Ja ir apstiprināta problēma, tad šitie taisa tikai paniku. Iespējams, ka šim ir iespēja kkā interpretēt un kalibrēt rezultātu, lai izslēgtu vietas un metodes efektu, bet pagaidām (un arī tev) tādu ierīču NAV!

    KKTK
    24.04.2020 08:35
    Reply to  Janis Liepins

    Tas tak nav domāts lietošanai, bet ķeksītim uz kastītes pārdošanas vajdzībām.

    Centis Ūbele
    23.04.2020 14:47

    Omron, kas specializējas tieši medicinas iekārtās, tak jau pirms 4 gadiem šitādus pulksteņus izlaida, Samsung uzlika savu zīmogu un visi tagad acis bola.
    https://youtu.be/T2UxFPscCbY?t=158

    Rūdolfs Rancāns
    24.04.2020 08:42
    Reply to  Andrejs Kvitko

    ehh… dizaina ziņā atgādināja veco labo pebble round. Sailgojos :/

    romaxsoft
    24.04.2020 22:58

    Kārtējais Samsung mārketinga izlēciens, kas beigsies precīzi turpat kur skābekļa piesātinājums asinīs un EKG.

    Reklāma