Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iesniedz patentu gredzenam, ar kuru varētu vadīt citas ierīces

    Jaunākie raksti

    Kompānijas Apple veidotā viedā gredzena ideja apkārt klīdusi jau vairākus gadus, jo jau 2014. gadā ticis iesniegts pirmais oficiālais patents šādas ierīces radīšanā. Pēc ilgākas klusēšanas šajā jomā, tehnoloģiju gigants iesniedzis jauna gredzena patenta versiju, un no pieteikuma noprotams, ka tā mērķis būtu ļaut vadīt citas ierīces pieskaroties gredzenam.

    Pirmajā patentā gredzens ir bijis vairāk kā dažādu veselības parametru noteikšanas ierīce, līdzigi kā viedpulksteņi, piemēram, Apple Watch, taču jaunās detaļas norāda uz iespēju, ka Apple Ring varētu būt aprīkots ar mazu skārienjūtīgu virsmu/displeju. Pateicoties šādam risinājumam, būtu iespējams izveidot noteiktas komandas, ar kuru palīdzību varētu attālināti vadīt datora ekrānu, telefonu vai kādu citu elektronisko ierīci. To panākot vienkārši vēršot gredzenu attiecīgās ierīces virzienā, un Apple jau ir zināms kā droši un ērti savienot savas ierīces. Piemēram, caur gredzenu ar 2 pirkstiem pievilkt bildi datora ekrānā, kas mūsdienās jau ir pierasta kustība, taču pirms iPhone parādīšanās tas nebija aktuāli.

    Reklāma

    Avots: USPTO/Apple

    Šajā sakarā projekts ViBand jau 2016. gadā nodemonstrējis kā palielinot viedpulksteņos iebūvētā akselerometra frekvenci no 100Hz līdz 4000Hz, būtu iespējams noraidīt ļoti precīzas darbības no ķermeņa līdz datoram, tādējādi sniedzot iespēju radīt dažāda veida komandas datoram.

    Kursora arhīvos iespējams atrast par iespēju norēķināties ar speciālo VISA radīto gredzenu kā bezkontakta maksājuma risinājumu un Motiv gredzenu, kas nolasa dažādas fitnesa aktivitātes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.04.2020 10:32

    Vēl jau ir arī Ouraring.com, kā Motiv brālēns = sleep trackingam

    Reklāma