Web Analytics
More
    Reklāma

    VISA bezkontakta norēķinu gredzens ir pieejams visiem interesentiem

    Jaunākie raksti

    Maksājumu karšu servisa nodrošinātājs VISA visiem 2016. gada Vasaras Olimpisko spēļu dalībniekiem izsniedza speciālu NFC tehnoloģijas gredzenu, kas bija paredzēts nelielu norēķinu veikšanai. VISA NFC gredzens neizmanto akumulatorus, nebūs jāatceras paroles, faktiski pat nav nepieciešams ekrāns, lai veiktu norēķinus.

    Šobrīd visi interesenti var iepriekšpasūtīt VISA NFC gredzenu, tas maksās 40 mārciņas, un sagaidāms, ka pirmie pasūtītāji pie gredzeniem tiks šī gada nogalē. Katrs pats varēs deaktivizēt vai aktivizēt gredzena norēķinus ar VISA viedierīču lietotnes palīdzību.

    Reklāma

    Arī Latvijā vairākas bankas paziņojušas par pāreju uz uz bezkontakta norēķinu kartēm. Ar pirmā bezkontakta norēķinu termināļa uzstādīšanu ātrās apkalpošanas restorānā Wok to Walk (Aspazijas bulvārī 30, Rīgā), Swedbank maija beigās uzsāka bezkontakta norēķinu sistēmas ieviešanu Latvijā. Jau šoruden ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja saņemt jaunu maksājumu karti ar bezkontakta norēķinu tehnoloģiju. Šis jauninājums ļaus norēķināties par nelieliem pirkumiem līdz 10 eiro, neievadot PIN kodu, bet vienkārši pietuvinot karti norēķinu terminālim, tādējādi padarot karšu maksājumus vēl ērtākus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kristaps
    24.08.2016 13:39

    Latvijā jau visas bankas lepni vīzu pameta pirms dažiem gadiem un pārleca mastercard vilcienā, jo mastercard letaka zimju izmantosana neka vizai. Vai sis gredzens ar mastercard darbojas?

    BTW informacija LOTI kutra, kur ir bezkontakta atbalsts latvijā… Vosur pieminets tikai woks, bet Piemājas supernetto ar termināļa displejā jau rādās tas logo bet vai var noreikinaties, nav ne jausma, swedbank uz maniem bezkontakta pieteikumiem klusē jau 2mēn! (Ik nedelu aizpildu to pieteikuma anketu) prasot helplainā viss ko man atbild ir jaizsuta pieteikuma anketa un jagaida zina no viniem.
    Visa ta bezkontakta padarisana pie mums skiet ir prieks keksisa nevis vēlme ieviest(jo ta ir kartejā ES regula, ka lidz kuram tur gadam visam ES valstim jastrada bezkontakta karsu sistemam valstī)

    24.08.2016 13:44
    Reply to  kristaps

    Esmu novērojis, ka šur tur vēl tiek izsniegtas arī VISA kartes. Kas interesanti, vienas bankas ietvaros dažādiem karšu produktiem var būt gan VISA, gan Mastercard kartes. No lietošanas viedokļa laikam būtiskas atšķirības nav, vismaz es ne Latvijā, ne ārzemēs neesmu jutis atšķirību starp VISA un Mastercard kartēm.

    Kas attiecas uz bezkontakta maksājumu sistēmām, tad šobrīd bankas aktīvi izvērš bezkontakta termināļu tīklu visā Latvijā un tuvāk gada beigām pie lielajām bankām būtu jābūt brīvi pieejamām arī pašām bezkontaktu kartēm. Šobrīd tās jau var dabūt dažās bankās, bet nevarētu teikt, ka pieejamība ir gana plaša.

    Lapsinieks
    24.08.2016 14:04

    Citadelei ir. Paņēmu pirms pāris gadiem, jo peipals nez kādēļ negribēja ņemt manu masterkarti naudas saņemšanai. ar maksāšanu nebija problēmu, bet saņemt – niparko

    24.08.2016 19:06
    Reply to  Lapsinieks

    Citadelei tas nav starptautiska līmeņa standarta bezkontakta čips, ar kuru varēs norēķināties pie visiem bezkontakta termināliem. Tas ir parasts e-talons.

    Lapsinieks
    24.08.2016 19:59
    Reply to  Guntis Čoders

    pričom te e-talons? e-talons nemaz nav visa kartē. diskusija bija par to, vai bankas vispār izdod visa kartes.

    24.08.2016 20:19
    Reply to  Lapsinieks

    Ok, es uztvēru, ka turpini sarunu saistībā ar bezkontakta kartēm, nevis VISA zīmi :)

    Kaspars
    24.08.2016 14:07
    Reply to  kristaps

    Mastercard un Visa nav tikai “zīmes” par kuru izmantošanu jāmaksā, tam, ka par masu kartēm arvien biežāk tiek izvēlēts Mastercard ir savi iemesli, bet gan SEB, gan Swed bankas vēljoprojām aktīvi piedāvā arī visa kartes ;)

    24.08.2016 14:10
    Reply to  Kaspars

    Vai vari pastāstīt vairāk par šiem iemesliem? Tīri izmaksu jautājums, jeb kaut kas vēl?

    Kaspars
    24.08.2016 15:29

    Mastercard ar lētumu nemaz neizceļās, visa pamatā ir biznesa attiecības, vienā brīdī Visa mainīja politiku, mainījās pārstāvošās personas Baltijā, un bankām sākās “čakars”
    Tā gan varētu šķist, bet ne vienmēr plika cena ir noteicošais

    davfreim
    25.08.2016 11:02
    Reply to  Kaspars

    Nu nezinu cik aktīvi SEB piedāvā VISA, ja man pēc termiņa beigām agrākās VISA vietā atsūtija Mastercard… un jautājot kāpēc tā atbildēja, ka vairs neesot viņiem VISA.

    24.08.2016 14:57
    Reply to  kristaps

    Ātrs googlējiens un VISA piedāvā Swed, SEB, Privat (turklāt ar ļoti labiem noteikumiem), DNB un Citadele, varbūt vēl kāds, kas atrodas Google rezultātu 2. lapā.

    as
    24.08.2016 14:20

    Pieteicos. Un tiešām interesē – ja man nav Visa, vai šis gredzens darbosies:)
    Taisnības labad gan jāteic, ka nemaksāšu 40€, ja pirmajiem pilotiem nebūs bez maksas – iztikšu!

    24.08.2016 14:55
    Reply to  as

    Mārciņas, nevis eiro!

    digitalk
    24.08.2016 15:25
    Reply to  as

    kāpēc lai darbotos? aktivēšana ar Visa viedappu, kurš noteikti prasīs kartes datus un autorizāciju Visa sistēmā.

    Skābene
    24.08.2016 15:10

    Man personīgi labāk patīk Visa kā Mastercard, tādēļ arī Swedā paņēmu VISA mana dizaina karti . Kaut vai tā iemesla dēļ, ka Visa clasic ir ar kredītkartes funkciju, kamēr Mastercards uz clasic kartes liek virsū uzrakstu “Debit”. Kurš ārzemēs nomā mašīnas, tas sapratīs, kāpēc uzraksts Debit uz kartes nu galīgi nerullē.
    Bankas izvēlas Mastercard, jo tas viņām ir lētāk! Tiesa gan jaunā direktīva par starpbanku likmēm debetkartēm un kredītkartēm līdzsvaros karšu izmaksas un komisijas maksas.

    24.08.2016 19:10

    Kaut kā baigi neticās, ka tas gredzens ir tiiiiik parocīgs un tik būtiski uzlabo dzīvi, ka es būtu gatavs tērēt 40£ + nēsāt uz rokas.
    Pasākums / brīvdiena / pludmale – varbūt.

    acc
    24.08.2016 21:58

    tokeniem, kas tiek lietoti gredzenos, tāpat kā karšu numuriem ir maršrutizācijas tabulas, tas nozīmē, ka VISA tokens nokļūs pie VISA tālākai apstrādei, bet VISA savā tokenizācijas servisā neļaus reģistrēt citu sistēmu kartes… bet nez vai ilgi būs jāgaida, kad kāds sāks ražot tādas mantiņas arī MC/AMEX/etc… papildus visdrīzākais izdevējam būs jāakceptē izdoto karšu lietošana tokenizētos servisos, kas nozīmē ka vienkārši nopērkot gredzenu un mēģinot iebakstīt LV izdotu karti bez NFC nekas nenotiks, kā arī tas, ka kartei ir NFC nenozīmēs, ka tā uzreiz to akceptēs tokenizācijai, ja izdevējs nebūs reģistrējis atbilstošus VISA karšu numuru apgabalus, kurus atļauj lietot tokenizācijai… runājot par ērtumu – vajag infrastruktūru pretī, tad būs ērti. Ja katra kafejnica, sabiedriskais transports, kafijas automāti, un līdzīgas vietas, kuras lietojam ikdienā par nelielām summām būs ar NFC aprīkotas, tad karti vajadzēs izvilkt tikai lielākiem pirkumiem. Mūžīgā činkstēšana, ka tagad visi ļaunie varēs nostaigājot garām iekasēt naudu arī ir mērenas muļķības – ja piedzēries gulēsi uz soliņa, un garām ies ļaunais ar legālu mobilo terminālu, tad protams var sanākt, ka par gulēšanu nāksies maksāt, jo gredzens nezin, ka īpašnieks ir izslēdzies, bet summas būs mazas un visdrīzākais pieņēmējs ātri konstatēs, ka tur kaut kas nav labi un piebloķēs termināli, un… Read more »

    kristaps
    25.08.2016 08:22

    Speciāli nepētīju bet swedbankai ‘visa’ debetkarte ir priekš USD pamatvalūtas, t.i. ja aktīvi braukā uz ASV tad jā, var paņemt, bet diezgan čakarīgi būtu eiropā viņu lietot jo būtu visulaiku jāzaudē uz valūtas kursu. Jo noreiķini skaitās tikai pamatvalūtā, tas nekas ka tev blakus stāv tur tikko ieskiatīti 500€, bet tev ir 0$ pamatvalūtā, tātad pie kases rādīs ka nav kontā naudas. Man šitā bij ka vēl lati bij, lati bij pamatvalūta, ieskaitīja man eiro un vajadzēja braukt uz eiropu, domāju priekškam man zaudet valūtas kursa maiņā atstāšu eiro… protams eiropā, pie kases bļauj ka nav pietiekami līdzekļi. Sazinājos ar swedbank un jā viņa man teica ka ‘naudai’ kontā jabūt ir ‘pamatvalūtā’ nācās meklēt interneta piekļuvi un ibankā pārkonvertēt no EURuzLAT lai tikai veikalā atkal konvertētos no LATuzEUR! Kredītkarte swedbankai visa ir tikai ‘platīna’ jeb krutakā kur jābūt 670eur min algai lai tev izsniegtu viņu un tad 16eur/mēn par viņu maksāt, priekš ‘visa’ zīmes…. paldies nē. ;) Ja vajag īres auto eiropā tad mastercard kredītkarte to pašu dara… Kurš te bļaustījās pa ‘dizaina karti’ visu vairs nepiedāvā, man arī bija, bet kad vajadzeja mainīt man automātiski tanī laikā uz mastercard mana dizaina karte bij. Uzreiz prasīju kapēc tā, man atbildēja… Read more »

    Lapsinieks
    25.08.2016 10:23
    Reply to  kristaps

    Citadeles VISA pamatvalūta ir eiro. Nekādu problēmu.

    vienalga
    25.08.2016 11:09

    Janvārī mainīju mana dizaina karti, tāpat kā iepriekš dabūju VISA karti.

    Reklāma