Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS izmantos šķidrā metāla termopastu visos 2020. gada ROG Intel klēpjdatoros

    Jaunākie raksti

    ASUS paziņojis, ka turpmāk visos savos ROG sērijas klēpjdatoros tiks izmantots eksotisks materiāls šķidrais metāls, kas aizstās ierasto termopastu starp procesoru un dzesēšanas sistēmas komponentēm. Tiek apgalvots, ka Thermal Grizzly Conductonaut šķidrā metāla izmantošana pazeminās komponenšu temperatūru par 10 līdz 20 grādiem.

    Protams, šķidrā metāla izmantošana nebūs uzreiz uzkrītoši redzama pie procesora temperatūras, jo iegūtā siltuma novadīšanas efektivitāte ļaus samazināt aktīvās dzesēšanas sistēmas apgriezienu skaitu un attiecīgi arī skaļumu.

    Reklāma

    Pirmie pie šķidrā metāla komponentes izmantošanas tiks ASUS ROG sērijas klēpjdatori – ROG Strix un ROG Zephyrus ar 10. paaudzes Intel procesoriem. Dzesēšanas sistēmas efektivitāte un skaļums ir viens no lielākajiem izaicinājumiem jaudīgos klēpjdatoros. Atminos, ka mums bija ROG Zephyrus S modelis apskatam, klēpjdators nebija turams klēpī, jo tas neganti karsa.

    Kāpēc izvēlēti 10. paaudzes Intel procesori? Droši vien AMD procesori mazāk karst (piemēram, AMD Ryzen 7 4800H izmantota TSMC 7nm FinFET tehnoloģija), kamēr 10. paaudzes Intel procesori klēpjdatoros izmanto 14nm tehnoloģiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    08.04.2020 12:28

    tātad var izsvītrot Asus ROG no rekomendējamo datoru saraksta. pēcgarantijas apkalpošana būs murgs ar labu uzcenojumu.

    Kursors.lv
    08.04.2020 12:42
    Reply to  digitalk

    Kāpēc tu domā, ka liquid metal ir sarežģītāk uzklāt uz procesoriem kā parasto termopastu? Paskatījos pāris video, neizskatās tur nekas pārcilvēcīgs un vairumam cilvēku sarežģītā daļa tāpat būs korekta kompja atskrūvēšana un kopā salikšana. Ko es esmu palaidis garām?

    Krotow
    08.04.2020 13:21

    “Šķidrais metāls” klasiskā variantā ir gallijs (metāls, kas kūst istabas temperatūrā, ļoti labi sajaucas ar citiem metāliem, tos burtiski izšķīdinot). Termovadīšanas spējas ir labas un destruktīvās spējas ne mazākas. Smērējot uz čipu kristāliem, viens solis pa kreisi beidzas ar pēc pusgada neglābjami korodējušu shēmu. Šo “pastu” pats turētu pēc iespējas tālāk no saviem datoriem.

    digitalk
    08.04.2020 21:16

    liela daļa amatieru, saskatījušies jaunos termopastu video, uzklāj pastu kā dažas sievietes kosmētiku — biezā slānī ar špakteli. kamēr termopasta nav elektrovadoša un LM gadījumā vēl arī ķīmiski agresīva, tikmēr jau nekas.
    LM nevarēs aizvietot ar citu termopastu.

    Krotow
    09.04.2020 11:40
    Reply to  digitalk

    Par LM tēmu bija cits sviesta haips. Overklokošanas “rekordisti” ar to apsmērēja jaudas rezistorus videokartēs, lai tiktu pie lielākiem papagaiļiem rādītājos ar ko pazīmēties savās pļāpuvietnēs. Kā varēja gaidīt, pēc 7-8 mēnešiem panesās kaucieni pēc palīdzības par nestrādājošām videokartēm tehniskajos forumos. Kartes bija izmetamas, gallijs difundēja shēmā, noēdot rezistorus, celiņus u.c. kas apkārt.

    Reklāma