Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla parāda kā būvē plaušu ventilatorus ar auto detaļām (video)

    Jaunākie raksti

    Vīrusa un krīzes laiks ir veicinājis dažādu uzņēmumu kooperēšanos un sava veida restrukturizāciju, kur par piemēru var minēt video kvalitātes samazināšanu dažādos straumēšanas servisos. Tagad kārta pienākusi uzņēmumiem, kuri gatavi palīdzēt ar elpošanas ventilatoru ražošanu slimnīcām, lai palīdzētu vīrusa smagāk skartajiem pacientiem.

    Autoražotājs Tesla, sekojot Ford un General Motors piemēram, uzsāka būvēt speciālās elpošanas iekārtas no pēc iespējas vairāk pieejamajām auto detaļām. Krītoties pieprasījumam, ražošanas apjomiem un citu detaļu pieejamībai, šī ir lieliska iespēja izmantot jau esošos resursus, kā arī palīdzēt slimnīcām. Kompānija dalījusies ar video, kurā redzams gan izstrādes procesa algoritms, gan reāls prototips.

    Reklāma

    Speciālajā iekārtā tiek izmantots elektroauto Model 3 skārienjūtīgais displejs, kurš ļauj kontrolēt ventilatoru, kā arī informatīvā sistēma nodrošina ventilatora darbību un vadību. Piekares gaisa tvertne izmantota kā skābekļa un gaisa sajaukšanas kambaris. Papildus baterija ļauj tam darboties aptuveni no 20 līdz 40 minūtēm bez strāvas savienojuma.

    Īlons Masks apsolījis, ka tiklīdz atvērsies Ņujorkas ražotne, tajā tiks uzsākta ventilatoru ražošana, kas šobrīd ir ļoti nepieciešama lielajam COVID-19 pacientu skaitam ar elpošanas problēmām.

    Šajā sakarā nav tālu jāmeklē pēc vietējiem piemēriem, kur pēdējo nedēļu viens no apspriestākajiem uzņēmumiem – sejas vairogu ražotājs “Shield48” – piedāvā citiem ražotājiem iesaistīties procesā, kā arī virtuālā hakatona uzvarētāji ir oficiāli atļāvuši jebkuram izmantot savas aizsargierīces dizainu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma