Web Analytics
More
    Reklāma

    SteelSeries Arctis 3 Bluetooth austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Ikdienā mēs testējam dažādus gadžetus un šī raksta tapšanas brīdī mums aiz muguras ir jau publicēti >500 dažādu lielāku un mazāku produktu apskati. Lielāko daļu no tiem mums piegādā paši ražotāji, mēs sagatavojam apskatu un sūtām produktus prom. Tomēr pēdējā laikā mūsu apetīte pēc dažādiem interesantiem produktiem tikai pieaug un esam pasākuši arī paši pirkt gadžetus par savu naudu, lai tos lietotu ikdienā un pastāstītu par tiem arī jums. Šodien pastāstīšu par vienu šādu negaidīti veiksmīgu pirkumu. Es runāju par SteelSeries Arctis 3 Bluetooth bezvadu austiņām.

    Par SteelSeries zīmolu es, protams, iepriekš dzirdējis biju un zināju, ka vismaz geimeru aprindās tas kotējas diezgan augstu, tomēr līdz šim man nebija piederējis neviens tā produkts. Ārpus mājām es jau biju pārgājis uz mazām ausīs bāžamām pilnībā bezvadu austiņām un mājās pārsvarā mūziku klausos fonā uz vecām, bet manas pieticīgās vajadzības absolūti apmierinošām Logitech X-230 skandām. Ja man nebūtu PlayStation spēļu konsole, kuru šad un tad mēdzu uzspēlēt vēlos vakaros, man īsti nebūtu vajadzības pēc sakarīgākām pāri ausīm velkamām austiņām. Retajos geiminga vakaros izlīdzējos ar Sony MDR-10RC, kas skan diezgan labi, taču man absolūti nepatīk austiņas, kas sēž uz ausīm. Es dodu priekšroku vai nu ausīs bāžamiem puļķiem, vai lielākām ausis pilnībā nosedzošām austiņām.

    Reklāma

    SteelSeries Arctis 3 Bluetooth austiņas es pavisam nejauši nopirku pirms vairākiem mēnešiem, kad biju piekāpis apskatīt toreiz svaigi atvērto tirdzniecības centru Ozols. Es gribēju praksē apskatīties solīto plašo gadžetu klāstu K Senukai veikalā. Produktu klāsts tur tiešām bija diezgan plašs un interesants un ar īpašu vērību apskatīju geiminga aksesuāru plauktu. Peli toreiz man nevajadzēja, bet austiņas spēļu konsolei gan biju gatavs nopirkt. Acīs iekrita konkrētais SteelSeries produkts un īpaši uzrunāja tas, ka tās ir bezvadu austiņas. Plus, uz pakas bija rakstīts, ka tās ir savietojamas ar PS4, kas mani gaida mājās ar toreiz svaigi nopirkto Red Dead Redemption 2. Arī cena bija patīkami zema (ap 100 eiro), kaut produkta tīmekļa vietnē norādīta aptuveni 130 eiro cena.

    Eksistē vairākas Arctis 3 versijas. Ir aptuveni 70 eiro vērts Arctis 3 Console Edition modelis ar īsāku 1.2m vadu un ir 100 eiro parastais 3m vada modelis (Arctis 3), kas pieejams melnā un baltā krāsā. Visbeidzot ir šodien apskatītā Arctis 3 Bluetooth versija, kas maksā ap 130 eiro.

    SteelSeries austiņu klāstā konkrētais apskatāmais modelis atrodas kaut kur pa vidu. Pašas lētākās Arctis 1 austiņas maksā ap 60 eiro, bet hierarhijā par plauktu augstākās Arctis 5 pie datora slēdzamas ar USB kabeli, saņēmušas RGB apgaismojumu un maksā tāpat kā Arctis 3 Bluetooth versija – ap 130 eiro. Pēc tam seko audio ziņā augstvērtīgākas Arctis 7 (ap 180 eiro), Arctis 9X (ap 200 eiro), Arctis Pro (ap 200 eiro) un Arctis Pro Wireless (ap 350 eiro). Dārgajos modeļos pamata bezvadu savienojumu vairs nenodrošina Bluetooth, kas tomēr ir par lēnu, lai spētu nodrošināt kvalitatīvu geimingu.

    Dizains un uzbūves kvalitāte

    Lai arī man datorā ir RGB izgaismotas komponentes un ikdienā es tās neesmu izslēdzis, principā man visādas košas ciku cakas nepatīk. Tāpēc es absolūti dievinu šo austiņu neuzkrītošo dizainu. To ārpuse ir viegli matēta, logo nelec acīs un austiņām nav neviena dulla dizaina risinājuma vai krāšņa elementa. Lieliski!

    Austiņas sver 317 gramus un vismaz uz manas galvas jūtas ļoti vieglas un lieliski izsvarotas. Tās pašas nekur nemēģina aizšļūkt, tomēr nav arī pārāk ciešas un neērtas. Es pat gribu teikt, ka es vēl nekad iepriekš nebiju lietojis tik pasakaini ērtas austiņas. Un es esmu no tiem cilvēkiem, kas var pie datora nekustīgi nosēdēt 3, 5 vai pat >10 stundas.

    Augstumu var regulēt ar gumijotas siksnas palīdzību to padarot ciešāku vai vaļīgāku ar velcro “ļipučku” palīdzību. Siksna atgādina snovboarda brillēs izmantoto. Es pirmo reizi austiņām redzu šādu risinājumu, tomēr šajā gadījumā man tas liekas diezgan normāli izmantojams. Man gan nebija nepieciešamības pielāgot austiņu augstumu un turu uz galvas tās tādas, kādas izņēmu no kastes.

    Austiņu sāni augstumā neregulējas, taču grozās uz vienu un otru pusi. Tādējādi varēsim tās ērti turēt ne tikai uz galvas, bet arī ap kaklu. Man ļoti patīk, ka austiņu spilventiņi ir veidoti no auduma. Tādējādi ausis nesvīst vispār un pārklājums neizjuks pa maziem gabaliņiem. Šajā ziņā man ir slikta pieredze ar Bose QuietComfort 25 austiņu spilventiņiem. It kā nav tās lētākās austiņas, bet pēc pāris gadu lietošanas ādas materiāls sāka izjukt līdz beidzot izplīsa pa šuvēm. Neesmu spilventiņus nomainījis, jo tos nevar viegli atrast, plus tie maksā kosmosu. Arctis austiņu spilventiņos ir kaut kāds adekvāti mīksts materiāls un visa mīkstā austiņu daļa ir vienkārši noņemama un nomaināma. Jaunu spilventiņu komplekts SteelSeries aksesuāru veikalā maksā ap 15 eiro un ražotājs piedāvā arī ādas variantu, kas maksā tikpat. Spilventiņi ne tikai labi laiž ausīs svaigu gaisu, bet arī apkārtējās vides skaņas. Ja blakus auros bērni, tu to dzirdēsi ļoti labi. Nekādas aktīvās trokšņu slāpēšanas te nav.

    Austiņas ir ne tikai sasodīti ērtas, bet rada adekvāti kvalitatīva produkta sajūtu. Stīpa ir izturīga, kustīgās detaļas nav pārāk vaļīgas, bet nav arī stīvas. Viss ir ļoti sabalansēts. Tomēr austiņas nav salokāmas ērtai pārvadāšanai, kā arī standarta komplektācijā nav iekļauts pat maisiņš drošai to transportēšanai.

    Pie mikrofona kontroles tā arī nepiešāvos

    Parunāsim par austiņu vadību. Labās austiņas apakšā ir viegli sataustāma Bluetooth poga. Paturot to piespiestu dažas sekundes, varam austiņas ieslēgt vai izslēgt. Procesu pavada divi dažādi toņi, lai saprastu, kad austiņas ieslēdzam un kad izslēdzam. Ja vienkārši nospiedīsim šo pogu, tad nopauzēsim vai atsāksim skandināt mūsu mūziku. Dubults piespiediens pārslēgs nākamo dziesmu.  Poga ir arī izgaismota. Proti, kad austiņu uzlādes līmenis tuvojas nullei, tā no standarta zaļas mirgošanas sāks mirgot dzeltena un tad sarkana. Viss ērti un saprotami.

    Otrā galvas pusē mums ir ļoti ērts skaļuma regulēšanas ritentiņš, ko super viegli varam sataustīt un tas ļauj ātri un precīzi pieregulēt skaļumu bez nepieciešamības rakāties pa iestatījumiem. Nevienām citām manām austiņām nav šāds risinājums un nezināju, ka tas ir tik ērti. Tagad to gribu visur. Otrs vadības elements ir mikrofona aktivizācijas poga. Kad tā ir iespiesta, mikrofons ir aktīvs. Kad tā ir atspiesta (redzama oranža strīpiņa), mikrofons ir izslēgts. Loģiski, vai ne? Es šīs austiņas ikdienā lietoju jau vairākus mēnešus, bet joprojām nespēju intuitīvi pierast pie šādas mikrofona vadības, jo visu laiku taustos un mēģinu atcerēties kādā pogas pozīcijā mikrofonam ir jādarbojas. Uz Arctis 5 austiņu mikrofona vismaz ir sarkana gaismas diode, kas vizuāli uzskatāmi parāda, kad tas darbojas.

    Plašas savienojumu iespējas

    SteelSeries Arctis 3 Bluetooth austiņas piedāvā plašas savienojumu iespējas. Kreisajā austiņu pusē ir microUSB ports austiņu uzlādei un komplektā ir lādēšanas vads. Blakus ir 3.5mm audio ports, kam var pieslēgt 4 kontaktu (TRRS) audio kabeli. Kaste atradīsim 3m garu 3.5mm pagarinātāju, kas sadalās divos 3.5mm audio štekeros (audio, mikrofons). Blakus 3.5mm pieslēgvietai ir speciāla pieslēgvieta, kur pievienojams īpašs 1.2m garš kabelis, kuru izmantosim, lai pieslēgtos, piemēram, spēļu konsoles džoistikam.

    Austiņām ir arī Bluetooth 4.1 (A2DP, HFP, HSP) atbalsts un ražotājs norāda, ka varam staigāt līdz 10m no skaņas avota. Savienošanās notiek ātri, ierīces šīs austiņas atrod bez aizķeršanās un es dažu mēnešu laikā ne reizi nepiedzīvoju kaut kādu nestabilitāti vai savienojuma zudumus.

    Ražotājs sola līdz 28 stundām nepārtrauktu skanējumu, un, lai arī stundas ar hronometru neskaitīju, austiņas lādēju ik pēc dažām dienām. Uzlādes process gan ir vairākas stundas ilgs, bet pēc tam atkal uz vismaz dažām dienām varam par to aizmirst pat, ja izmantosim austiņas visu dienu katru dienu. Kad uzlādes līmenis būtiski samazināsies, austiņas mums par to atgādinās ar atpazīstamiem pīkstieniem. Arī pilnībā izlādējušās austiņas

    Pirmā lieta, ko pamēģināju, kad ar savu jauno pirkumu atgriezos mājās, bija savienošana ar PlayStation 4. Nesanāca, jo konsole neatbalsta šādu savienojumu un es tikai pēc tam izlasīju, ka Bluetooth vispār nespēj nodrošināt tik mazu aizturi, lai šādas austiņas būtu normāli izmantojamas videospēlēm. Sapratu, ka bezvadu austiņas, ko var izmantot videospēlēm, izmanto citus bezvadu risinājumus un konkrētās Arctis 3 es pie konsoles varētu mēģināt pieslēgt ar CREATIVE BT-W2 adapteri. Vēl neesmu nopircis un nevaru pateikt vai tas darbojas. Varbūt kāds no jums var padalīties ar savu pieredzi?

    OK, tātad šīs austiņas nevarēsim bezvadu režīmā izmantot ar spēļu konsolēm. Toties varam paveikt kādu citu triku. Mēs varam ar speciālo vadu pieslēgt austiņas pie konsoles džoistika, bet vienlaicīgi no datora vai mobilās ierīces uz tām pa Bluetooth bezvadu savienojumu nosūtīt fona mūziku. Tas tiešām darbojas un varbūt kādam būs noderīgi.

    Skanējuma un mikrofona kvalitāte

    Austiņās ir iebūvēti 40mm neodīma magnēta skaļruņi, kas spēj atskaņot audio 20-22000Hz frekvenču diapazonā. Austiņu jūtīgums ir 98 db un pretestība 32 omi. Tīri subjektīvi skanējums man šķiet OK, bet tās noteikti nav vislabāk skanošās austiņas. Tā kā šīm austiņām nav USB savienojums ar datoru, izpaliek skaņas efekti/pilnveidojumi no ražotāja puses. Tiesa, austiņas atbalsta Windows Sonic for Headphones funkciju, kas lielā mērā ir līdzīga Dolby Atmos. Tā ļauj Windows programmu izstrādātājiem caur Windows līdz austiņām aizgādāt telpiskas skaņas efektus.

    Man pietika skaļuma ikdienas lietošanai (filmas, sazvani, spēles), taču jāsaka, ka nesen testētās Patriot Viper Gaming V380 geimeru austiņas spēj radīt lielāku bliezienu pa ausīm (skaļākas un vairāk basu). Arctis austiņu skanējumu es nevaru nosaukt kā izteiksmīgu, bet tas noteikti nav arī slikts. Ikdienā austiņas bez problēmām izmantoju filmu skatīšanai, spēlēm un mierīgas fona mūzikas baudīšanai.

    Austiņas ir aprīkotas ar ērti izvelkamu mikrofonu un es to vērtēju kā plusu. Tas nav noņemams un tāpēc nepazaudēsim, taču ievilktā stāvoklī tas nekratās pie austiņām. Kājiņa ir pietiekami gara un lokāma, lai varētu labāk pielocīt pie mutes. Ražotājs norāda, ka tas ir divvirzienu mikrofons ar 100-10000Hz frekvenču uztveršanas spēju, -38 db jūtīgumu un 2200 omu pretestību.

    Zemāk var noklausīties audio, ko ierakstīju ar šo mikrofonu. Ražotājs savā mājaslapā ļoti reklamē, ka austiņu mikrofons ļoti labi spēj ierakstīt skaņu un nerauj iekšā apkārtējās vides trokšņu, taču es tam līdz galam nevaru piekrist. Kā paši varat dzirdēt, tad fona trokšņi ir saklausāmi un balss ieraksts ir OK, bet ne vairāk. Spēlēm derēs, bet nekam vairāk. Ar šo mikrofonu podkāstus neierakstīsim.

    Secinājumi: Manas mīļākās austiņas!

    SteelSeries Arctis 3 Bluetooth austiņas es izmantoju ikdienā un tas ir viens no retajiem gadžetiem, kas man patiešām patīk. Uzskatu, ka savā ap 100 eiro cenā, kādā es tās nopirku, tas ir labs produkts, ja svarīgi, lai austiņas var izmantot bez vadiem. Mana kļūda bija tā, ka sagaidīju bezvadu savienojumu ar spēļu konsolēm, bet tā gadās, kad skrien pirkt gadžetus pirms veikta pienācīga izpēte.

    Visvairāk šajā produktā man patīk absolūti ērtā lietošana – austiņas ir vieglas, reti jāuzlādē, nesviedrē un nenogurdina ausis, izskatās gaumīgi un nodrošina labu skaņas un mikrofona kvalitāti. Viss, man vairāk nekas arī nav nepieciešams.

    Skatos, ka līdzīgā cenā vēl ir arī Kingston HyperX Cloud Flight, Razer Thresher, Corsair HS70 Pro, Corsair VOID PRO un Logitech G533 austiņas. No šīm labprāt iepazītos ar HyperX austiņām. Starp citu, ja jau ierunājos par HyperX produktiem, tad man plānā ir uzrakstīt apskatu arī vēl vienam patīkamam pirkumam – HyperX Alloy FPS Pro mehāniskajai tastatūrai, ko pirms vairākiem mēnešiem nopirku, lai pamēģinātu saprast, kāpēc daudzi tā iefano par mehāniskajām tastatūrām.

    Pastāsti, kādas geiminga austiņas izmanto un kāda ir pieredze? Ideāli, ja tās arī ir bezvadu un tieši salīdzināmas ar šoreiz aprakstītajām Arctis 3 Bluetooth austiņām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigars
    04.04.2020 23:06

    Opā. Nevar savienot ar PS4!!! Tikai ar vadu. Nu tad jau tas neatbilst informācijai uz iepakojuma. Es vienu brīdi pētīju šitās, tad sanāk labi,ka nenopirku, jo es gribu austiņas tieši priekš konsoles.

    edza
    05.04.2020 14:24
    Reply to  Aigars
    Aigars
    05.04.2020 21:40
    Reply to  edza

    Oho. Paldies tev. Papētīšu.

    Aigars
    06.04.2020 12:17

    Sveiki!
    Varbūt kāds var ieteikt maksimāli lētas austiņas iesācējam priekš Xbox One?

    07.04.2020 10:23

    Lietoju gadu Arctis 5, bija super, bet trūka bezvadu funkcijas, tāpēc pārdevu! Lai nopirkt Arctis 7 esmu laimīgs af!!

    Toms
    09.04.2020 11:51

    Vēl ir vērts pieminēt ka austiņas vienlaicīgi spēj savienoties ar 2 ierīcēm un atskaņot no abām reizē.

    Reklāma