Web Analytics
More
    Reklāma

    Patriot Viper Gaming V380 spēlēm paredzēto USB austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Vismaz man Patriot iepriekš asociējās ar augstvērtīgiem atmiņu produktiem, bet nesen izziņotās spēlēm paredzētās Viper Gaming V380 austiņas norāda, ka Patriot visai nopietni pievērsies arī spēļu datoru aksesuāru tirgum. Tas gan nav nekas nosodāms, jo tiek lēsts, ka spēļu datoru un to aksesuāru tirgus ir plaukstošs, turklāt tas turpinās izaugsmi vēl vairākus gadus.

    Jau iepriekš stāstījām par CES 2020 redzētajām jaunajām Viper Gaming V380 austiņām. No 23. janvāra Viper Gaming V380 austiņas pavisam oficiāli nonākušas Eiropas tirgos, tajā skaitā arī pie mums – Baltijā. Izmantojot Hi-Fi klases 53 mm neodīma skaļruņus, V380 lietotājiem piedāvā augstu jutīguma līmeni un skaņas kvalitāti, kas videospēļu cienītājiem palīdz cīņā reaģēt ātrāk nekā konkurentiem.

    Reklāma

    Viper Gaming V380 ergonomiskā koncepcija sastāv no gaiši pelēkām eņģēm ar lieliem ausu spilveniem, tie ir savienoti ar regulējamu ādas aizvietotāja galvas saiti. Lieliskas austiņas sniedz būtisku pienesumu videospēļu cienītājiem, lai tie būtu pussoli priekšā konkurentiem.

    Viper Gaming V380 ir universāls (angl. omnidirectional) un noņemams mikrofons ar automātisku apkārtējās vides trokšņu slāpēšanas (ENC – Environmental Noise Cancellation) funkciju. Viper Gaming V380 nodrošina augstas kvalitātes skaņas tīrību, sazinoties ar komandas biedriem spēles laikā, nebēdājot par fona trokšņiem un izvairoties no atgriezeniskās saites skaņām (angl. Feedback noise).

    Viper Gaming V380 austiņām ir RGB LED izgaismojums, kā arī tās pavada Viper programmatūra.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC (Windows)
    • Skaļruņi: 53 mm, neodīma magnēts
    • Pretestība: 64 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000 Hz
    • Mikrofons: omni-directional 100 ~ 10 000 Hz, jutība -42 dB, aktīvā apkārtējās vides trokšņu slāpēšana
    • Savienojumi: 2.1 m garš audumā iepīts USB vads
    • Papildu: virtuāla 7.1 skaņa, RGB LED izgaismojums, Viper programmatūra
    • Svars: aptuveni 310 grami
    • Cena: sākot no aptuveni 85 eiro (ieteicamā mazumtirdzniecības cena ir par 10 eiro zemāka, bet tik lēti austiņas nekur netiek pārdotas, arī ne citu Eiropas valstu lielajos tīmekļa veikalos)

    Izskats un uzbūve

    Jāsaka, ka šoreiz esmu visai lielā sajūsmā par Viper Gaming V380 austiņām – tās izskatās atšķirīgi, bet (ja pamanies izslēgt ārā RGB LED gaismiņas) austiņas neizskatās pēc spēļmantiņām, kā tas dažreiz gadās citiem ražotājiem. Viper Gaming V380 izvēlētas visai agresīvas formas, lai arī pašas austiņas nav diez ko lielas izmēros.

    Atļaušos uzskatīt, ka Viper Gaming V380 veidotājiem nebija prātā izpatikt kādam, kas nav videospēļu cienītājs, jo austiņas pie datora pieslēdzamas tikai ar USB vadu, nekādas citas iespējas mums netiek dotas. USB vads iepīts audumā, tādējādi padarot Viper Gaming V380 austiņas vizuāli pievilcīgas un arī uzlabojot vada izturību. Mikrofons (atšķirībā no USB vada) ir noņemams.

    Austiņām galvenās detaļas veidotas no metāla, kas šādā cenā ir vēl samērā reta parādība, turklāt visa uzbūve liecina, ka Viper Gaming V380 kalpos tev ilgi, ja vien pats nenodarīsi tām gauži. Loks virs galvas arī ir pamatīgs, bet vienlaikus arī ļoti lokans. Pamatīgā uzbūve nav padarījusi Viper Gaming V380 austiņas pārlieku smagas.

    Mīkstās austiņu uzlikas veidotas no ādas aizvietotāja, tās mīlīgi pieguļ galvai, neradot ne mazāko diskomfortu arī pēc divu stundu lietošanas. Parasti sūdzos, ka tā dēvētās over-ear austiņas ir pārāk ciešas, ka tās spiež un traucē briļļu lietotājiem, bet Viper Gaming V380 vismaz manai galvai der kā uzlietas. Bieži no manis šādu apgalvojumu nedzirdēsi.

    Uz kreisās auss izvietota skaļuma pieregulēšana, mikrofona atslēgšanas poga un poga RGB LED izgaismojuma pārvaldīšanai. Pogu izvietojums un to kvalitāte ir pieņemam, bet te var just, ka ražotājs, iespējams, nedaudz eksperimentējis ar pogu izvietojumu.

    Lietotne un RGB LED izgaismojums

    Var just, ka Viper Gaming V380 austiņu lietotne veidota atturīga. Iemesli varētu šādai pieejai būt dažādi – iespējams, Viper Gaming sērijā vēl nav gana plašs aksesuāru klāsts, lai uztrauktos par to visu pārvaldīšanu ar vienu lietotni. Iespējams, ražotājam nav bijusi vēlme kaut ko šausmīgi sarežģīt. Mums jāiztiek ar to, kas ir dots.

    Lietotne pamatā paredzēta Viper Gaming V380 austiņu pārslēgšanai no stereo režīma uz virtuālo 7.1 daudzkanālu režīmu, bet ar šo neieteiktu aizrauties, virtuālais 7.1 skan visai čābīgi, kā arī spēlēs tas nedod gaidīto pienesumu, jo nav noprotams no kuras puses nāk skaņa (soļi, šāvieni utt.).

    Tāpat lietotnē ir iebūvēts digitālais ekvalaizers, ko gan es pārlieku necentos dīdīt, jo jau izmantoju ekvalaizeri visai datora skaņai. Protams, ir patīkami, ja ražotājs piedāvā savu (turklāt visai jēdzīgu) ekvalaizera risinājumu.

    Trešais lietotnes uzdevums ir RGB LED izgaismojuma pieregulēšana. RGB LED izgaismojums iet pa perimetru katrai ausij. Izgaismojumu varēsi pieregulēt lietotnē, bet sliņķi var arī tā darbību daļēji ietekmēt arī ar uz kreisās austiņas izvietoto pogu – varēsi pārslēgt vairākas krāsas, aktivizēt varavīksnes režīmu (krāsas iet pa riņķi), kā arī izslēgt izgaismojumu. Manuprāt, šāda pieeja ir ērta, nenākas iet lietotnē, lai izslēgtu mirguļojošās gaismiņas. Te gan jāatzīmē, ka nekādus unikālos gaismu efektus vari nemeklēt, jo tādu te vienkārši nav, bet minimālo programmu Viper Gaming V380 ar RGB LED gaismiņām izpilda.

    Austiņu lietotne neļauj neko vairāk paveikt – nevarēsi katrai spēlei un programmatūrai nodefinēt savu skanējumu, neko nevarēsi automatizēt vai kā citādi ietekmēt austiņu darbību. Vismaz man neko diži vairāk neprasās, bet, iespējams, kāds būs radis pie ASUS, Logitech vai Razer pieejas lietotņu izstrādei, piedāvājot pieregulēt pašu velnu un viņa māti.

    Viper Gaming V380 darbojas kopā ar Windows datoriem, kā arī man austiņas visai pieņemami strādāja arī Ubuntu datorā. Tiesa, bija sajūta, ka Viper Gaming V380 kopā ar Ubuntu ir klusākas. Par Mac diemžēl nevaru komentēt.

    Skanējums

    Viper Gaming V380 izmanto 53 mm neodīma skaļruņus, faktiski Viper Gaming V380 austiņās ir iebūvēta skaņas karte ar visu pastiprinātāju.

    Ko mēs no tā visa iegūstam? Tā nav skaņa, tas ir blieziens! Ierasts, ka austiņām nākas uzreiz doties uz digitālo ekvalaizeri, lai pagrieztu brašākus basus, bet ar Viper Gaming V380 ir nedaudz pretējs efekts – dažbrīd ir vēlme pat samazināt basus.

    Parasti man nepazīstamas austiņas padarbinu kopā ar Knopflera “Wag the dog”, Pink Floyd “Echoes” vai ko tādu no mierīgā gala, bet ar Viper Gaming V380 ir skaidrs, ka te mums talkā nāks Korn un The Prodigy. Jā, jā, zinu, ka tūlīt komentāros sekos “OK boomer”, lai arī tehniski es pat tuvumā neesmu šim vecumam, bet tādos nosodošos laikos man nākas dzīvot.

    Man ir aizdomas, ka īsteni skaņas pazinēji Viper Gaming V380 austiņas nodēvētu par pārāk agresīvām, bet vidējais aritmētiskais videospēļu cienītājs noteikti novērtēs basa potenciālu, ja arī to nāksies nedaudz pieklusināt ekvalaizera iestatījumos.

    Filmās, kur nereti ir visai nevajadzīgi traki skaņu efekti, Viper Gaming V380 skan vienkārši perfekti. Te Viper Gaming V380 austiņas jūtas kā zivs ūdenī, varēsi baudīt transformerus, Zvaigžņu karus vai kādu Džeisona Borna filmu kā pirmo reizi.

    Kopumā jāsaka, ka ar Viper Gaming V380 skanējumu paliku stipri apmierināts – te nu reiz nevienam nebūs brīv’ teikt, ka pietrūkst basu. Mūzikas niansējumu neizdosies līdz pēdējam izžļembāt, toties Viper Gaming V380 pavērs jaunu skatu uz filmu apskaņojumu. Skaidrs, ka ar Viper Gaming V380 domāts par gados jaunāku pircēju, kuram bass ir ļoti svarīgs austiņu sniegtais parametrs.

    Mikrofons

    Viper Gaming V380 mikrofons ir noņemams, tā pieslēgvietu sargā neliels gumijas vāciņš, kas šķiet nedaudz par trauslu. Nedomāju, ka vāciņam būs ilgs mūžs, ja ikdienā spraudelēsi mikrofonu iekšā un ārā.

    Jāsaka, ka Viper Gaming V380 laikam ir vienas no lētākajām datorspēļu austiņām, kas tikušas pie aktīvās trokšņu slāpēšanas mikrofonam. Trokšņu slāpēšana tiek aktivizēta automātiski, pašam nekas jauns nav jāizdomā. Nedaudz izmēģināju mikrofona spējas un trokšņu slāpēšanu, un jāsaka, ka te tiešām paveikts lielisks darbiņš – tastatūras klabēšana tiek jūtami samazināta. Peles klakšķus gandrīz nevar dzirdēt.

    Nobeigumā

    Manās acīs Viper Gaming V380 ir austiņas, kurās katrs varēs sev piemeklēt kaut ko sirdij tuvu – ja mūzikā nemeklē katru sīkāko zvaniņu vai spēlē tikai spēles un skaties filmas, tad Viper Gaming V380 austiņas noteikti tev derēs. Mūzikas gardēžiem ir pašiem savas lielo ražotāju ausis, kuras nemaz nav tikušas pie USB spraudņa. Ar šo gan nesaku, ka Viper Gaming V380 neder mūzikai. Der, turklāt ar kādu Žana Mišela Žāra elektronisko skaņdarbu varēsi sev uzspridzināt galvu.

    No uzbūves viedokļa vienīgais diskutablais mezgls ir Viper Gaming V380 austiņu mikrofona pieslēgvietu nosedzošais vāciņš. Tas ir plāns kā apses lapa, domāju, ka to kaut kur netīšām noplēsīsi un tavs kaķis gardu muti vāciņu notiesās. Austiņām ir gana garš USB vads, nenāksies meklēt pagarināju. Ar RGB gaismiņām izpildīta minimālā programma, te neko dižu un daiļu nemeklē, bet gaismiņas ir.

    Līdzīgā cenā un iespēju ziņā atradu tikai pāris austiņu modeļus (pamatā ņēmu vērā cenu, kā arī USB pieslēgumu) – Corsair Void RGB Elite USB un Corsair Void Pro. Protams, ja nedaudz paplašinātu meklējumu atlases kritērijus, noteikti vēl kaut kas jēdzīgs atrastos.

    Uzskatu, ka Viper Gaming V380 uzbūve šajā cenā (ap 80… 90 eiro) ir tiešām lieliska, te nav pie kā piesieties. Varbūt varēja šajā cenā vēlēties noņemamu USB vadu, bet nebūsim sīkumaini…

    Patika

    • Nedaudz atšķirīgs dizains
    • Uzbūve, USB vada kvalitāte un garums
    • Skaņas blieziens

    Ne tik ļoti patika

    • Pavadošā lietotne šķiet samesta kopā pēdējā vakarā

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nacists
    14.03.2020 16:13

    Vajag lai kāds jums atsūta beyerdynamics custom game austiņas…

    Kursors.lv
    14.03.2020 18:23
    Reply to  Nacists

    Izskatās pēc laba produkta, paldies. Pārdzīvosim vīrusa trakumu un centīšos nomedīt šo produktu uz testu.

    digitalk
    14.03.2020 21:42

    > virtuālais 7.1 skan visai čābīgi, kā arī spēlēs tas nedod gaidīto pienesumu, jo nav noprotams no kuras puses nāk skaņa

    nav nepieciešams lietot katra ražotāja izgudroto vai pārkrāsoto velosipēdu. ir bezmaksas softi, kas spēj vairāk par vidējo:
    Razer Surround
    Spatial Sound Card
    HeSuVi

    Arti, tev dzirde ir, varētu patestēt, kas no tā šobrīd ir labāks par Windows Sonic vai Dolby Atmos for Headphones ;) vienīgi izdalīt atsevišķi filmas vs spēles.

    ps. tikai spēlēs neizmanto Overwatch, jo tas izmanto Dolby Atmos natīvi.

    Reklāma