Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektriskā Volkswagen e-up! popularitāte tuvojas iekšdedzes versijai

    Jaunākie raksti

    2019. gada rudens pusē autoražotājs Volkswagen ziņoja gan par savu jauno elektroauto standartu – modeli ID.3, kā arī prezentēja uzlabotu mazo pilsētas elektroauto e-up!, kurš ticis pie aptuveni 260 km nobraukuma (iepriekš ~130km). Tagad kompānija apgalvo, ka topošie klienti vienlīdz aktīvi iegādājas gan elektrisko, gan parasto iekšdedzes dzinēja modeli.

    Šobrīd VW esot saņēmis 20 000 e-up! pasūtījumus, kas nozīmē, ka katrs otrais no šī modeļa potenciālajiem klientiem ir izvēlējies tieši elektrificēto versiju. Tas noticis gada pirmajos trīs mēnešos, un šis modelis ir kompānijas lētākais elektroauto, tātad teorētiski vispieejamākais. Latvijā šī modeļa cena norādīta sākot no 20 945 EUR, bet Vācijā no 21 975 EUR.

    Augstais un līdzīgais pieprasījums šajā situācijā varētu būt saistīts tieši ar cenu, jo Vācijā iespējams saņemt 6750 EUR atlaidi, kas auto iegādes izmaksas samazina līdz 15 225 EUR. Attiecīgi parastais up! maksā sākot no 12 960 EUR, starpībai starp abiem modeļiem sasniedzot 2265 EUR. Tāpat Vācijā e-up! modelim nebūs jāmaksā ceļa nodoklis. Piemēram ņemtas Vācijas tirgus cenas.

    Te gan jāpiezīmē, ka skaitļi atbilst pasūtījumu skaitam ne reālajam piegādes daudzumam, līdz ar to šī informācija šobrīd būtu vērtējama kā laba tēla spodrināšana no Volkswagen puses, kā arī mārketinga triks, lai cilvēki vēl vairāk pasūtītu elektroauto. Kamēr vēl aizvien kavējas ID.3 nonākšana pie klientiem, ir iespēja, ka uzņēmums nesasniedz savu samazināto emisiju mērķi 2020. gadā Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Asaris
    08.04.2020 14:32

    Parastais Up ar kaut cik līdzīgu komplektāciju maksā vairak par 15200

    Reklāma