Web Analytics
More
    Reklāma

    Google liegs Android ierīcēs uzstādīt “kreisas” APK datnes

    Jaunākie raksti

    Google Advanced Protection programma paredzēta, lai sargātu Android viedierīces ar visjaunākajām drošības iespējām. Google Advanced Protection tikko saņēmusi jaunas iespējas, kas gan ne visiem varētu iet pie sirds, bet tādējādi tiek solīts parasto lietotāju vēl labāk pasargāt no ļaunatūras un datu noplūdes.

    Play Protect ir Android iebūvēta aizsardzība pret ļaunatūru, bet tā nav iespējota pēc noklusējuma, kā arī Play Protect iespējams izslēgt. Toties turpmāk, ja tava ierīce reģistrēta Google Advanced Protection programmai, Play Protect būs vienmēr aktīvs, to nebūs iespējams atslēgt.

    Reklāma

    Pamanāmākais Advanced Protection programmas jaunums būs ļoti ierobežots lietotņu klāsts, kas uzstādāmas ne no Google Play Store. Advanced Protection neierobežos ierīces ražotāja uzstādītās programmas, kā arī APK datnes būs uzstādāmas ar adb (Android Debug Bridge) starpniecību.

    Faktiski šis nozīmē, ka Google vēlas iet Apple ceļu, neļaujot ierīcēs uzstādīt lietotnes no malas. Gara acīm jau redzu Huawei problēmas, jo Huawei ir pārlecis pats uz savu lietotņu veikalu Huawei AppGallery un Huawei Mobile Services, kas ir jāielādē kā trešo pušu APK datnes (side-load). Latviešu valodā tas nozīmē, ka nevarēsi izmantot, piemēram, Huawei Watch GT un Watch GT2, jo jaunākā Huawei Mobile Services versija (4.x versija) ielādējama tikai no Huawei AppGallery veikala. Google Play veikalā ir tikai vecā Huawei Mobile Services versija (3.x versija).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    re-mix
    19.03.2020 14:04

    Neticās, jo tādā veidā google pati sev iešauj kājā.

    digitalk
    19.03.2020 14:30
    Reply to  re-mix

    kādā veidā? apkarojot iespējamos zarazņikus un pirātismu?

    caurā kāja
    19.03.2020 15:07
    Reply to  re-mix

    Izskatās, ābols sev jau ir atšāvis kājas un tagad var tikai ripot apkārt)

    Nopietni, cik daudzi no jums instalē tik noderīgās štelles no apk, kuras to radītāji nav pacentušies ielikt storē? Nu, es saprastu ka gugle met laukā reklāmu bloķētājus, jo tie apēd viņu peļņu. Ko vēl gugle neļauj likt storē?

    Tests
    19.03.2020 15:12
    Reply to  caurā kāja

    Ir ļoti daudz lietotnes, kas prasa naudu, bet internetā var atrast nelegāli. Nevar tak par katru sūdu maksāt, kur izstrādātājs izdomā, ka papildu mēneša maksai par servisu arī lietotne telefonā būs par maksu. Nemaz nerunājot par tādām ekstrām kā YT Vanced, Instagram Adfree, Spotify Adfree, kā arī Open Source programmām, kuras katrs var pārbaudīt vai nav malicious, tajā pat laikā programmas Play Store neļauj likt vai dzēš ārā, jo “aizskar Google”.

    Kursors.lv
    19.03.2020 15:56
    Reply to  Tests

    Ja tu to nevari atļauties, tad tev to nevajag.

    Arturs Calmanis
    19.03.2020 15:18
    Reply to  caurā kāja

    Diezgan bieži, teiktu vismaz reizi 2 mēnešos. Tās var būt alternatīvas versijas, vai .apk kuriem Play store uzlicis reģiona bloku.

    Māris
    19.03.2020 20:00

    Piemēram android auto lv nav pieejams, bet uzliekot no apk viss notiek. Waze darbojas auto lielajā displejā.

    Lauris
    19.03.2020 22:51
    Reply to  Māris

    Kāpēc man Android auto strādā? Latvija, Samsung, Škoda 2019. Viss kā saka ”out of the box”, nekas nav modificēts.

    20.03.2020 00:14
    Reply to  Lauris

    AA iespēja uzlikt (līdz šim) saistījās ar lietotāja googles profila norādito reģionu (pie maksājumiem / attiecīgi tāpat var arī tādā veidā apiet) – pašam telefonam vai auto nav nozīmes.

    Vienkārši to var pārbaudīt piemēram mēģinot no Latvijas IP atverot https://play.google.com/store/search?q=android%20auto&c=apps&hl=en (lietotne neatradīsies) .. un tad atverot to pašu no kāda US webproxy.

    Google bloķē (webā) pat tik tālu, ka viņu nerādā konta individuālajās aplikācijās, lai arī uz telefona applikācija ir (no Play stores ar minēto “workaroundu”) un atjaunojas normāli.

    Neesam mēs arī vienīgie “apdalītie” https://support.google.com/androidauto/thread/2463174?hl=en

    tādas valsts kā Zviedrija, Somija, Norvēģija un arī abas parējās Baltijas valsts officiāli nav atbalstītas.

    Māris
    21.03.2020 21:26
    Reply to  Lauris

    Ir runa par Android auto telefonā. Jo man Passatam B8 tas palaidās, kad telefunu piespraudu un source bija telefons. Un vēl arvien LV nevar oficiāli instalēt Aauto no playstores.

    digitalk
    19.03.2020 15:25
    Reply to  caurā kāja

    ābols sev jau ir atšāvis kājas un tagad var tikai ripot apkārt)

    nevar ripot, jo ir aizkosts ;)

    19.03.2020 16:37
    Reply to  caurā kāja

    > Ko vēl gugle neļauj likt storē?

    Ja nepieciešams konkrēts piemērs, tad, piemēram, Carstream (vai iepriekš YoutubeAuto) t.i. iespēja AA interfeisā skatīties YT.

    Protams var oponēt vai Googles politika par Android Auto lietotnēm ir pareiza vai nē, bet nu ņemot verā, ka ir autoražotāji, kas savos interfeisos to atļauj (piem Tesla), tad, manuprāt, kā diskusijas punkts ir derīgs.

    LAN
    19.03.2020 15:06

    Tā jau tas play veikals ir kaut kāda svalka – nopirktās lietotnes pēc nedēļas jau pazudušas un dažas LV nav pieejamas. Cik atceros, tad Apple ierīcēs var ielādēt jebkuras kādreiz ieinstalētās lietotnes, neatkarīgi no to esamības Appstorā?

    digitalk
    19.03.2020 15:22
    Reply to  LAN

    tu pārāk labi domā par Appstori :)
    teorētiski tā tas tiek sludināts, realitātē mēdz būt dažādi.

    Nanodroid
    19.03.2020 21:15

    Cerams viņi arī atmetīs savas idoiotiskās idejas, par reģionāli sadalītu kontentu? Piemēram man ir svarīgi android auto, ja to nevaru lejuplādēt oficiāli, vai apk, nu tad atā droid..
    p.s. viņiem vispār ir kāds loģisks izkaidrojums, ma mums nav pieejams android auto, bet auto dīleri iesaka izmantot appmirror un pats smieklīgākais, ka AA ir LV lokalizācija?!!

    freelifelv
    20.03.2020 00:40

    Huawei Mobile Service 4.xx versiju, lai veiksmīgi darbinātu Huawei Watch GT uz Samsung S20+, izdevās novilkt un uzlikt no sagooglēta apk faila pavisam easy..

    rudzu rikas
    20.03.2020 01:39

    Slikts jaunums… ir pāris app, kurām jaunākās versijas ir “sačakarētas” (piemēram, mans mīļākais browseris jaunākajā versijā ir izdomājis atvērto weblapu URL vietā rādīt weblapas title, nerādot pašu URL. Pilnīgi nepieņemami man. Tāpēc man ir .apk ar vecāku versiju, kuru arī izmantoju. Citām app ir citi iemesli, piemēram, “sačakarēts” dizains jaunākajās versijās un pašas app “sačakarēšana” ar nevajadzīgām iespējām. Arī šim nolūkam izmantoju vecāku versiju .apk

    Nāksies apgūt adb…

    p.s. Ko nozīmē “Toties turpmāk, ja tava ierīce reģistrēta Google Advanced Protection programmai, Play Protect būs vienmēr aktīvs, to nebūs iespējams atslēgt.”
    ^ Vai pašam lietotāja ir jāaktivizē šī reģistrēšana vai google to dara automātiski?

    rudzu rikas
    20.03.2020 01:55
    Reply to  rudzu rikas
    Reklāma