Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei spēcīgi motivē izstrādātājus pievienot lietotnes AppGallery

    Jaunākie raksti

    ASV ieviestās sankcijas pret Huawei joprojām ir spēkā un tas liedz Google sadarboties ar šo ķīniešu tehnoloģiju ražotāju. Visas pēc 2019. gada 16. maija izlaistās Huawei ierīces nedrīkst izmantot Google servisus un lietotnes, tostarp Google Play lietotņu veikalu un tāpēc Huawei nākas veidot pašiem savu lietotņu veikalu – Huawei AppGallery. Lai arī Huawei dižojas, ka AppGallery šobrīd ir pasaulē trešais lielākais lietotņu veikals, tas tomēr vairāk skaidrojams ar to, ka bez Google Play un Apple App Store īsti vairs nav citu lielu spēlētāju šajā jomā. Jebkurā gadījumā Huawei vēl ir ļoti tāls ceļš priekšā, lai AppGallery pievienotu daudzas mobilās lietotnes, ko izmantojam ikdienā. Kā noskaidroju īsā jaunā Huawei Mate Xs salokāmā viedtālruņa izmēģinājumā, šobrīd AppGallery nav mūsu pusē pierasto banku un citu lietotņu.

    Huawei ir ne tikai izveidojis AppGallery platformu, bet arī ļoti aktīvi un individuāli strādā ar populāru vai citādi lokāli nozīmīgu mobilo lietotņu izstrādātājiem, lai savaņģotu viņus pievienot savus darbus Huawei lietotņu veikalā. Kā nekā marta beigās sagaidāmi jaunie Huawei P40 sērijas viedtālruņi (neskaitot jau izlaisto Huawei P40 Lite “izlecēju”) un ir kritiski svarīgi, lai uz tiem pircēji spētu atrast savas iecienītās lietotnes.

    Reklāma

    Publiski ir pieejama informācija par finansiālu motivāciju laicīgi pievienoties Huawei lietotņu veikalam. Proti, AppGallery līgumā ir norādīts, ka tie izstrādātāji ārpus Ķīnas, kas savas lietotnes AppGallery pievienos līdz šī gada jūnijam, saņems ievērojamu finansiālu ieguvumu no potenciālās peļņas.

    Pirmajos 12 mēnešos kopš līguma noslēgšanas, izstrādātāji saņems 100% no naudas, ko iztērēs lietotņu pircēji un nākamajā gadā sadalījums mainīsies uz 15% pret 85%, kur lielākā daļa naudas paliks izstrādātājam. Pēc tam sekojošā periodā ienākumi tiks sadalīti 30% pret 70%, kur Huawei patur 30%. Spēļu gadījumā abi pirmie gadi izstrādātājam nodrošinās 85% peļņas.

    Salīdzinājumam, gan Apple, gan Google no lietotņu pirkumiem patur 30%. Savukārt, Ķīnas izstrādātājiem paliek tikai puse no spēlēs veiktajiem pirkumiem.

    Huawei ir paudis viedokli, ka labprāt turpinās sadarboties ar Google līdzko tas atkal būs iespējams, taču šobrīd uzņēmumam nav citu variantu, kā attīstīt savas iecienīto Google servisu un lietotņu versijas. Tas ir drakoniska apmēra darbs un atliek vien novēlēt veiksmi tā realizācijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rudzu rikas
    07.03.2020 15:37

    Varbūtība, ka huawei veikalā būs visas man vajadzīgās programmas, piemēram, JuiceSSH, manuprāt, ir niecīga.

    Edgars Jablokovs
    07.03.2020 17:42

    No apkcombo var dabūt visas vajadzīgās lietotnes, kuras nav Huawei veikalā

    Mareks
    08.03.2020 07:52

    P30 lite ir play veikals?

    Igors Maslakovs
    08.03.2020 20:09

    Kristap nesaprotu kur ir problēma uzinstalēt gaps un progas no alternatīviem avotiem? Tā pat pārnest programmas no cita androida ar kādu backup programmu? Vai tad nestrādās? Man gan ir one plus tāpēc nav gadījies pamēģināt

    wils
    09.03.2020 11:18

    Google ik palaikam piegriež skābekli darboties ar GMS, aparātiem, kas nav izgājuši sertifikāciju. Kāds var prognozēt Gūgles rīcību nākotnē?
    Un šobrīd neesmu dzirdējis, ka būtu panākts progress, lai darbotos GPay uz Mate 30 sērijas tālruņa.

    Reklāma