Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple atjaunojis MacBook Air un Mac mini

    Jaunākie raksti

    Klīda baumas, ka martā varētu būt gaidāma kāda jaunu produktu prezentācija no Apple, bet tā notikusi aizskatuvē, jo trešdienas pēcpusdienā pēc Latvijas laikā oficiālā mājaslapa tika papildināta ar uzlabotiem produktiem – iPad Pro, MacBook Air un Mac mini.

    Portatīvais dators Apple MacBook Air

    Var teikt, ka tieši portatīvo datoru jomā Apple sevi visskaļāk pieteica ar maza izmēra un salīdzinoši augstas jaudas datoru MacBook Air, kurš pēdējos gados bija atstāts pabērna lomā. Līdz 2018. gadā ieradās ar jaunu dizainu, bet ar savu firmas zīmi – mazo svaru. 2020. gada versija ir nesusi dzelžu un cenas uzlabojumu, jo lētākajai versijai vajadzētu sākties no 1199 EUR (iepriekš 1269 EUR). Tas būs aprīkots ar 10. paaudzes Intel Ice lake procesoriem. Lētākā komplektācija ar divkodolu 1,1GHz i3 procesoru, jaudīgākā ar 1,2GHz četrkodolu i7. Pamatversija šoreiz būs aprīkota ar 256 GB cieto disku, kaut iepriekš tas bija vien 128 GB, ar iespēju to palielināt līdz 2 TB.

    Viena no lielākajām izmaiņām, kam kāds varbūt vispār nepievērsīs uzmanību, būs jauns klaviatūras mehānisms, kurš ņemts no jaunākā 16 collu MacBook Pro datora. Tā nosaukta par “Magic Keyboard”, un aizstās iepriekšējās paaudzes “butterfly” mehānismu, nodrošinot 1mm taustiņa kustības dziļumu un pārveidotu iepriekšējās paaudzes “scissor” mehānismu. Tā ir viena no retajām reizēm, kad Apple atzinis savu inženierijas kļūdu un atgriezies pie vecākās tehnoloģijām.

    Ekrāns palicis jau ierastais Apple 13,3 collu Retina ar izšķirtspēju 2560×1600. MacBook Air joprojām aprīkots ar speciālo pirkstu nospiedumu lasītāju, kurš ļauj atbloķēt datoru un veikt pirkumus, tiesa plānākais no portatīvajiem datoriem nav aprīkots ar skārienjūtīgo augšējo joslu, kas pieejama vien MacBook Pro sērijas datoriem. 8 GB operatīvā atmiņa, dizains, krāsu palete (tumši pelēka, sudraba un zelta) un darbības laiks 11 stundas palicis kā iepriekš.

    Mac mini

    Kompaktākais no Apple datoru klāsta Mac mini arī piedzīvojis nelielu atsvaidzinājumi, kas izpaužas gan kā bāzes modeļa ietilpības palielināšana līdz 256 GB. Taču procesiālā un grafiskā jauda palikusi tāda pata, bāzes versijā darbojoties ar četrkodolu Intel i3 (8. paaudze), 8 GB operatīvo atmiņu un Intel UHD Graphics 630. Cena sākot no 909 EUR mūsu pusē. Arī izskatā dizainiski nekas nebūs mainījies, tā kā šis ir patiešām viegls atsvaidzinājums.

    Pie mazā datora plusiem var minēt pieslēgvietu pieejamību, kas ļauj pieslēgt pat 3 monitorus un 10 Gbps internetu, sniedzot šai kastītei būt par labu glabātuvi salīdzinoši maza izmēra multimediju failiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    19.03.2020 12:21

    Max 16GB atmiņa ir priekš 2016 gada…

    par apple produktiem
    03.06.2020 19:14
    Reply to  KKTK

    Jā izskatās, ka šis jaunais Macbook Air izceļas tikai ar savu CPU un svara faktoru. Bet tā kā iepriekšējie modeļi jau tā bija viegli, tad nezinu vai tas būs gana liels faktors, kas piesaistīs jaunus Apple Air lietotājus.

    digitalk
    03.06.2020 20:21

    cilvēki datorus pērk regulāri, protams, ne tik bieži kā pārtiku. tad kāpēc tev liekas, ka Eirīšus neturpinās pirkt?

    Reklāma