Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzņēmums Vecnos ražos gandrīz kabatas izmēra 360 grādu kameru

    Jaunākie raksti

    Video un bilžu satura uzņemšanas jomā sevi pieteicis jauns spēlētājs Vecnos, kurš vēlas padarīt 360 grādu digitālā materiāla uzņemšanu un dalīšanos pavisam vienkāršu un ērtu, pateicoties jaunajai zižļa veida kamerai un speciālajai aplikācijai.

    Jaunizveidotais uzņēmums Vecnos ir daļa no japāņu kompānijas Ricoh, kura ikdienā ražo printerus, projektorus un kameras, taču jaunajam digitālajam saturam radīta cita kompānija. Jaunā kamera būs aprīkota ar četrām kamerām, no kurām trīs būs izvietotas uz ārpusi, bet viena atradīsies ierīces galā un būs pavērsta uz augšu. Šāda kombinācija nodrošinās iespēju uzņemt pilnu 360 grādu skatu. Tas viss izvietots uz garenveida kāta, kas izskatās pēc ierīces, kura izdzēš cilvēku atmiņas kā filmā “Men in Black”. Palaišanai būs nepieciešamas tikai 2 pogas, tāpēc šī kamera no dizaina viedokļa ir salīdzinoši kompakta.

    Reklāma

    Šobrīd gan nav pieejams ne ierīces nosaukums, ne aptuvenā cena, kā arī kameru tehniskie dati, tāpēc informācija tiek balstīta uz vizuālajiem attēliem un mājaslapā pieejamo. Speciālā aplikācija ļaus ērtā veidā apstrādāt šo 360 grādu materiālu, jo šobrīd bez liekām manipulācijām to var ievietot Facebook, bet Instagram un TikTok lietotnēm nepieciešama pārveidošana, lai varētu dalīties ar šāda veida sarutu. Un tieši šajā posmā Vecnos redz iespēju izcelties uz konkurentu fona.

    Runājot par konkurentiem, tad ar mūsu viedtelefonu kamerām varbūt nebūs iespējams uzņemt šos absolūti platā leņķa materiālus, kā arī tas ne vienmēr ir tik nepieciešams, taču nozare jau ir pilna ar tādiem grandiem kā GoPro, Insta360 (iepriekš esam apskatījuši Insta360 One) un attiecīgais Vecnos produkts ir salīdzinoši līdzīgs Samsung Gear 360.

    Vecnos radīto kameru būtu jāierauga kaut kad 2020. gadā un jācer, ka tā patiešām pildīs savu misiju, radīt ērtu šāda formāta materiālu uzņemšanu, apstrādi un dalīšanos.

    Avotswired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    tutu
    12.03.2020 17:09

    Ricoh – kancelejas preces? :D
    Ko jūs tur pīpējat? :D

    Ricoh pieder preču zīme Pentax. Kā arī Ricoh jau ražo Theta 360 grādu kameru un arī populāro (bet ne pie mums) GR 3.

    Ieteiktu foto sadaļas autoriem mazliet painteresēties par foto nozari un nepārvērst Kursoru par fotoblog līdzīgu kaku čupu.

    Reklāma