Web Analytics
More
    Reklāma

    “Insta360 One” 360 grādu sporta kameras apskats

    Jaunākie raksti

    Kursors.lv redzes lokā ir nonākusi interesanta ierīce – “Insta360 One” kamera. Lai arī ierīce kādu laiku jau ir pieejama, Latvijas tirgū tā nav bieži manīta. Vēl tālajā 2007. gadā, kad rakstīju bakalaura darbu tieši par 360 grādu attēliem un tehnoloģiju, atceros, ka rakstīju par dažādām programmām, kas montē kopā 360 grādu bildes. Tolaik arī tika izmantotas spoguļa kameras ar “zivs acs” lēcu kvalitatīvāka attēla iegūšanai un šie attēli pēc tam bija jāmontē kopā. Laiks skrien vēja spārniem, tehnoloģijas attīstās un šobrīd ne tikai bildes, bet arī 360 grādu video ir pieejams ikvienam lietotājam par pieejamu cenu.

    Šobrīd tirgu iekaro arī tādi produkti kā “Ricoh Theta”, “GoPro Fusion”, Rylo, u.c., kas ļauj izmantot 360 grādu materiāla iegūšanas tehnoloģiju jebkurā vietā un laikā. Iegūto materiālu ir iespējams apskatīties gan viedierīces ekrānā (pat uzņemšanas brīdī), gan ar virtuālās realitātes brillēm.

    Reklāma

    Ar ko īpašs Insta360? Tas piedāvā inovatīvo fotografēšanas-filmēšanas iespēju par salīdzinoši pieejamu cenu.

    Tehniskā specifikācija

    • Foto izšķirtspēja: 24 MP (6912*3456)
    • Video izšķirtspēja: 3840*1920@30fps, 2560*1280@60fps, 2048*512@120fps (bullet time)
    • Foto formāts: insp, jpeg (var izeksportēt ar aplikācijas palīdzību), RAW
    • Video formāts: insv, mp4 (var izeksportēt ar aplikācijas palīdzību), LOG
    • Stabilizācija: iebūvēta 6-asu žiroskopiskā stabilizācija

    Foto video parametri

    • Foto: Standarta 360 fotogrāfija, iespēja uzlikt taimeri
    • Video režīmi: Standarta 360 video, time-lapse iespēja, bullet time
    • Live video iespēja:  360 video strīms, FreeCapture Strīms (lietotājs kontrolē skata punktu)
    • Izgaismošanas režīmi: Auto, Manuāla (Shutter 1/4000s-60s, ISO 100-3200), Shutter prioriāte (1/4000s-2s), ISO Prioritāte (100-3200)
    • Baltā balanss: Auto, Mākoņains, Saulains, Fluorescējošs, Kvēlspuldze

    Atmiņa un savienojamība

    • Bluetooth: BLE 4.0
    • Lightning: iestrādāts lightning savienojums Apple viedierīcēm
    • Atsevišķi jāiegādājas adapteris, lai savienotu ar Android viedierīcēm
    • USB: Micro-USB 2.0
    • SD Karte: Atbalsta maksimāli 128 GB ieteicams UHS-I, exFAT (FAT64) formāts

    Baterija

    • Baterijas ietilpība: 820mAh(5V, 1A)
    • Lādēšanas metode: Micro-USB
    • Darbības laiks: 70 min (nepārtraukta video filmēšana)

    Izskats

    Insta360 One pieejama tikai melnā krāsā, bet tā kā bildēs vai video materiālā kameru neredz, tad šim faktoram ir maza nozīme.  Svars šai nelielajai kamerai ir tikai 82g, izmēri 96mm x 36.5mm x 25mm.

    Kas padara šo kameru tik īpašu?

    “BulletTime” tā dēvē šo jauno efektu. Tas rada iespēju kustēties kadrējuma centrā, kamēr pats Insta360 One kameru griez sev apkārt, iekārtu striķī, vai piestiprinātu speciālā kātā. Ir iespējams uzņemt līdz 240 kadriem sekundē un Insta360 pārstāvji paši apgalvo, ka maksimālais filmēšanas ātrums ir 120 kadri sekundē un 240 kadru uzņemšana sekundē tiek nodrošināta ar programmas palīdzību. Man nedaudz sanāca arī šo patestēt.

    “Invisible selfie stick” Kāts uz kura tiek uzstādīta kamera, pazūd, kad video tiek apskatīts uz datora vai telefona. Nav nepieciešams to manuāli izņemt video apstrādē.

    Manuprāt, šis ir milzīgs pluss kamerai. “Neredzamais selfijstiks” nozīmē, ka programma attēlus un video samontē tā, lai selfijstiks nebūtu redzams. Par šo esmu sajūsmā, jo agrāk vajadzēja piestrādāt pie tā, lai bildei noņemtu no kadra statīvu. Bet tā kā šeit tiek filmēts video, varu iedomāties, cik tas varētu prasīt laiku un resursus, lai izlabotu videomateriālu. Gala rezultātā, skatoties videomateriālu, ir tāds skatu punkts, it kā kāds filmētu no drona, kas klusi lido virs galvas aptuveni metra attālumā. Jāatzīst gan, ka saulainā dienā kāta ēna tomēr video vai bildēs paliek, tāpēc gluži neredzams tas nav. :D Arī manos testa video neredzēsiet selfijstiku, tikai brīžiem tā ēnu.

    “360° Hyperlapse” Iespaidīga laika sprīža, jeb “timelapse” uzņemšana, tikai šoreiz ar stabilu 360 grādu attēlu vai video.

    “FlowState™ Stabilization” – kamera stabilizē video uzņemšanas brīdī, ar insta360 One papildus ierīces stabilizācijai nav nepieciešamas. Ražotājs paredzējis, ka pat suns var filmēt (ir pieejamas speciālas siksniņas, lai kameru piestiprinātu mājdzīvniekam) un uzņemt profesionālus video. Savos testos suni gan neeksplotēju, bet iemontēju selfijstiku mugursomā un devos pastaigā, lai novērtētu stabilizāciju.

    “Cinematic Editing” – ja ir 360 grādu kamera, tad nav nepieciešams scenārijs, lai uzņemtu video. Var vienkārši filmēt visu un pēcapstrādē izvēlēties, ko tieši rādīt. Ar Insta360 studio uz datora ir ļoti vienkārši to izdarīt, kā arī aplikācija telefonā ļauj veidot video pēc uzņemšanas, praktiski no jebkura skatu punkta.

    “SmartTrack” – Ja pēcapstrādē vēlas izsekot kādu objektu, tad tā neesot problēma, tā apgalvo ražotājs. Tomēr man jau pašā sākumā neizdevās izsekot objektu ar šīs fīčas palīdzību, izsekošanas apgabals gluži vienkārši “noleca” nost no objekta un viss apstājās. Ja objekts kustas samērā lēni, tad gan kamera spēj izsekot samērā labi.

    “360° Live-Streaming” – šo, iespējams, spētu novērtēt blogeri, kuriem būtu iespēja blogot tiešraidē. Lieliska fīča. Šo gan notestēt nesanāca, jo visus savus video biju uzņēmis bez telefona klātbūtnes (pats ikdienā lietoju Android tālruni ar USB-C portu, bet piemērots adapteris kameras izsūtīšanas brīdī nebija noliktavā).

    Ne mazāk svarīga ir parocīgā kameras forma un tas, ka tā ir tiešām maza un viegla, tādēļ radoši var izpausties no kāda skatu punkta un kādā veidā to pielietot (piemēram, izmēģināju ar to lidot ar pašbūvētu sacīkšu dronu, kuram nestspēja ir ierobežota, bet šīs kameras svars nebija šķērslis, lai lidojumi izdotos).

    Video kvalitāte. Ja runājam par video kvalitāti, tad jāsaka, ka lai gan Insta360 reklamē kameru kā 4K kameru, jāsaprot, ka 4K ir uz visu 360 grādu bildi. Tātad, ja skata leņķis, piemēram, būs uzlikts 120 grādi, beigās sanāks tikai 1.3K. Mainot skata leņķi, mainās arī video kvalitāte un, ja vēlēsies iegūto bildi vai video skatīties uz lielākiem ekrāniem, var gadīties, ka materiāls nebūs tik baudāms.

    Video kvalitāte samazinās arī ar video režīma maiņu. Kamerai ir pieejami trīs video režīmi, kas filmē ar 30, 60 un 120 kadriem sekundē.  120 kadri sekundē paredzēts, lai uzņemtu “Bulettime” jeb palēninātu video kadrējumu, kad griez kameru aukliņā vai selfijstikā sev virs galvas. Šajā brīdī video kvalitāte samazinās, tomēr kamera veido interesantu efektu.

    Video režīmi:

    • 3840×1920@30fps
    • 2560×1280@60fps
    • 2048×512@120fps

    Kā šīs lietas darbojas manā labā, varat ieraudzīt testa video. Lai video būtu baudāmāki, esmu pielicis klāt mūziku, jo audio ieraksts kameriņai nav pats labākais, it īpaši, ja kamera kustās, kad apkārt ir dažādi fona trokšņi.

    Video

    Attēli

    Dažādi piemēri no citām vietnēm

    Suns:

    Skaties un labo

    Sekošana

    Bullet time ( Man tik labi nesanāca iespējams vairāk jāpamācās. )

    Nobeigumā

    Kopumā manas domas par insta360 One ir labas, uzskatu, ka produkts ir labs un par pieejamu cenu. Salīdzinot ar konkurentu cenām, kā, piemēram, GoPro Fusion, kas maksā ap 700 Euro, šeit var pieciest dažas sīkas neērtības, kā, piemēram, sliktākas kvalitātes skaņas ierakstu un brīžus, kad Bullet Time netiek sastiķēts.

    Kad saņēmu kameru, bija jau iznākusi jaunāka versija kameras programmatūrai (aktuālais šobrīd ir v2.2.3). Kamerai jau līdzi nāca 8GB atmiņas karte. Es jau gatavojoties biju nopircis labāko 64GB karti pēc rekomendācijām no šīs vietnes un secināju, ka pilnībā pietiek. Man sanāca tā, ka filmējot 2-3 dienas dažādos apstākļos, kartiņa vēl nebija pilna, bet jau divas reizes no jauna biju pielādējis bateriju. Insta360 One ir laba alternatīva tiem, kuriem GoPro Fusion ir par dārgu vai nepieciešama vienkāršākiem projektiņiem. Stabilizācijas sistēma ir samērā pietiekama,  tāpat reizēm var redzēt, ka kaut kas kratās uzņemtajā video, it īpaši, ja kameras turētājs ir aktīvāks un veic asākas kustības, bet to ievēro tikai tad, ja tam speciāli pievērš uzmanību.

    Kameru varu ieteikt visiem, kas grib izmēģināt ko jaunu. Lai gan ir lietas, kas nav perfektas, tomēr vairāk filmējot un izmantojot visu, ko kamera dod, sanāk diezgan dažāda veida video saturs un pat parasta pastaiga iegūst īpašu pieskaņu. Tiem, kuriem vairāk patīk viedierīces, nevis dators video labošanai, šis ir tiešām inovatīvs risinājums. Lieki piebilst, ka nu jau ir iznācis jaunais Insta360 One X, kas atvieglo video apskati viedierīcē, jo ir ar WiFi konekciju un nelielu displeju, lai atpazītu, kādā statusā ir kamera, kas ļoti pietrūka šai kameriņai.

    Ja ieinteresēja šī kamera, vai jaunā Insta360 One X, mums ir iespēja piedāvāt pie pirkuma papildus dāvanu, pērkot kameru pa tiešo no piegādātāja, izmantojot  zemāk norādītās saites. Pirkumiem virs 149 EUR piegāde ar FedEx bez maksas.

    • Insta360 One X (dāvanā selfijstiks, kurš video nav redzams 16 EUR vērtībā)
    • Insta360 One (dāvanā aksesuārs Bullet time ērtākai uzņemšanai 39 EUR vērtībā)
    • Insta360 Pro 2 (dāvanā bateriju lādēšanas stacija 79 EUR vērtībā)
    • Insta360 Pro (dāvanā baterija 129 EUR vērtībā un bateriju lādēšanas stacija 79 EUR vērtībā)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ieva
    06.11.2018 10:52

    Super, man patīk ka ir gan plusi, gan mīnusi apskatā. :)

    edzuslv
    06.11.2018 11:07

    Man interesē, kas tas par skūteri un kā ripo pa nelīdzenumiem? Cik ilgi brauc jau ar viņu? :D

    Andis Everts
    06.11.2018 13:40
    Reply to  edzuslv

    Jā, skūteris interesants, ripo labi. Daudz gan nepateikšu, jo tas ir īres variants. Lai vai kā, ļoti ērts. Vairāk info gan atradīsi dropbyke aplikācijā. ( Mobilajās ierīcēs)

    edzuslv
    06.11.2018 16:38
    Reply to  Andis Everts

    Izskatās pēc xiaomi skūtera.

    Andis Everts
    07.11.2018 15:22
    Reply to  edzuslv

    Tā ir.

    x
    06.11.2018 17:39

    >Kopumā manas domas par insta360 One ir labas

    )))

    Mārie
    07.11.2018 00:53

    Vispār jau interesē kameriņas vērtība, nevis bonusa dāvanas cena😁

    Kristaps Skutelis
    07.11.2018 07:10
    Reply to  Mārie

    359 EUR.

    xxx
    07.11.2018 09:48
    Reply to  Mārie

    Viens klikšķis un redzēsi cenas Gan jau ka, ja lapā cenas krīt, tad šeit būtu nepaireiza informācija. šitā uzklikšķini un redzi..

    07.11.2018 13:14

    Man vienam šķiet dīvains iPhone aksesuārs, kas lādējas no micro USB?

    Andis Everts
    07.11.2018 15:20
    Reply to  Artis Ābols

    Tas ir, lai lādētu kā arī izmantotu adapteri, lai kameru pievienotu Android viedtālrunim.

    Richus
    31.08.2022 09:01

    Insta 360 one x2 uzfilmētos video var vēlāk skatīties caur VR brillēm?

    Reklāma