Web Analytics
More
    Reklāma

    ALOGIC Wireless Power Hub lādētāja apskats

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris nedēļām sagatavoju un publicēju Satechi Trio Wireless Charging Pad bezvadu lādētāja apskatu, kas vienlaicīgi spēj uzlādēt veselas trīs ierīces no kurām viena ir Apple Watch viedpulkstenis. Tas ir dārgs, taču visnotaļ praktisks lādētājs, ja lietojam vairākas Apple ierīces.

    Šodien apskatīsim vēl kādu interesantu bezvadu lādētāju no ALOGIC. Jāsaka, ka par šādu aksesuāru ražotāju es dzirdēju pirmo reizi, taču uzņēmuma mājaslapā varam redzēt, ka viņi ražo daudz un dažādus produktus: kabeļus, adapterus, dokstacijas, lādētājus un pat audio/video dzelžus. Iemetu aci arī salidzini.lv un uzreiz bija skaidrs, ka ALOGIC produkti ir plaši pieejami Latvijas interneta veikalos.

    Reklāma

    Kamēr meklēju informāciju par ALOGIC un konkrēto apskatāmo bezvadu lādētāju, uzdūros uz interesanto ALOGIC USB-C Dock Wave produktu, kas vienā ierīcē apvieno USB-C dokstaciju, bezvadu lādētāju un ārējo bateriju. Izskatās riktīgi noderīgi! Gribu, gribu, gribu!

    ALOGIC USB-C Dock Wave

    ALOGIC Wireless Power Hub

    Apskatāmā ALOGIC Wireless Power Hub lādētāja trumpis ir tā spēja vienlaicīgi nodrošināt gan vadu, gan bezvadu uzlādi. Tādējādi šis lādētājs vienlaicīgi spēj uzlādēt līdz pat četrām dažādām ierīcēm. Noderīgi!

    Pats lādētājs ir realizēts kā plakana plāksne uz kuras ir vieta divām ierīcēm. Ierīces korpuss veidots no alumīnija, tāpēc neizbrīna diezgan lielais 243 gramu svars. Kopējie lādētāja izmēri ir 178 x 110 x 12 mm. Lādētājs pieejams tikai vienā (pelēkā) krāsā.

    Lādētāja augšpusē ir iestrādāts auduma materiāls, kas tam piedod premium produkta sajūtu, taču jāsaka, ka tas nav pārlieku praktisks. Ja ierīce, ko gribēsim uzlādēt, ir veidota no stikla vai kāda cita ļoti slidena materiāla, tad tā ļoti viegli noslīdēs no šīs virsmas. Es šo novēroju lādējot Huawei P30 Pro un Samsung Galaxy Z Flip, jo abi ir ellīgi gludi un tādējādi slideni telefoni. Tu tos noliec lādēties, aizmirsti un kad vēlies savākt, lai dotos savās gaitās, atklāj, ka ierīces ir noslīdējušas no lādētāja tā arī pilnībā neuzlādējušās. Iepriekš apskatītajam Satechi lādētājam bija pielīmēts gumijas gabals un izveidots padziļinājums. Abas pieejas ir praktiskākas.

    Lādētāja apakša gandrīz visa ir veidota no gumijas, tāpēc paliktnis stabili turēs uz dažādām virsām un nekur neaizšļūks bez mūsu ziņas. Pēc sajūtām liekas, ka šis ir ļoti kvalitatīvi uzbūvēts produkts.

    Abos lādētāja sānos nav nekā interesanta, bet priekšpusē atradīsim divas gaismas diodes. Kad lādētājs ir ieslēgts, abas diodes deg ar baltu krāsu. Kad uzliekam virsū lādēties ierīces, diodes sāk pulsēt. Ja lādēšanas procesā rodas kaut kāda kļūme (uzlikts neatbilstošs priekšmets vai lādētājs pārkarsis), tad diode deg sarkana. Izskatās jau gaumīgi, bet, manuprāt, būtu labāk, ja ierīcei nedegtu nekādas gaismiņas, kamēr tā neveic uzlādi. Pieņemu, ka būs cilvēki, kam šāds apgaismojums šķitīs lieks.

    Lādētāja aizmugurē centrā ir barošanas pieslēgvieta un tā izmanto risinājumu, kas liegs šo lādētāju pieslēgt elektrībai ar kādu USB kabeli, ja lādētāju būsim aizmirsuši citviet. Pa kreisi no barošanas porta ir USB-C ports, kas atbalsta USB Power Delivery (ātrās) uzlādes standartu un nodrošina 18W jaudu. Otrpus barošanas portam ir USB-A ports, kas nodrošina 7.5W jaudu. Ja jau ierunājos par jaudām, tad abi bezvadu lādēšanas apgabali ir Qi sertificēti un ar 10W jaudu spēs uzlādēt dažādas ierīces, kas atbalsta šo bezvadu uzlādes standartu. Tas šobrīd ir ļoti populārs un principā teju katra bez vadiem uzlādējama patērētāju klases ierīce būs uzlādējama uz šī lādētāja. Tādējādi šo var uzskatīt par pietiekami ātru lādētāju.

    Ja runājam par lādētāja barošanas bloku, tad tas ir padevies nejēdzīgi liels. Vispār es krietni labāk gribētu redzēt, ka ierīce ir uzlādējama ar pierastāku USB kabeli, jo tad nebūtu jābaidās par to, ka šāds speciāls lādētājs var pazust vai salūzt, kā arī nebūtu jādomā, kur labāk tādu milzeni noslēpt. Lādētāja kabeļa garums ir 1.20m, tāpēc mums vismaz ir kaut kādas iespējas šo kluci paslēpt zem galda.

    Produkta iepakojumā ir arī vairāki spraudņi barošanas blokam, lai to var ērti izmantot dažādās pasaules vietās. Pievienošana arī ir pietiekami vienkārša, uzliekam virsū un pagriežam.

    Lādētāja lietošana ikdienā

    Kā jau sagaidāms, ikdienā šo lādētāju lietot ir vienkārši. Uzliec uz lādētāja telefonu un austiņu kārbiņu, un abas ierīces sāk lādēties. Ja pievienosi USB kabeļus, tad paralēli vari uzlādēt arī ierīces, kas nav tikušas pie bezvadu uzlādes iespējas.

    Cik tad ALOGIC Wireless Power Hub bezvadu lādētājs maksā? Ražotājs norādījis rekomendējamo ierīces cenu nepilnu 120 eiro apmērā, taču šī apskata tapšanas brīdī Latvijā produkts maksā ap 150 eiro. Tā ir diezgan liela starpība ierīcei, kuras cena nav maza pati par sevi.

    Ja nemeklējam maksimāli lētus un, iespējams, aizdomīgus bezvadu lādētājus no aļika, tad Latvijā vienkāršākie bezvadu lādētāji, kas var vienlaicīgi uzlādēt divas ierīces, maksā zem 50 eiro. Bet šim ALOGIC produktam liels trumpis ir vada uzlādes iespējas, jo rezultātā varam vienlaicīgi uzlādēt līdz četrām ierīcēm, kas lādētāju padara krietni noderīgāku.

    Man patika:

    • Dizains
    • Iespēja vienlaicīgi uzlādēt četras ierīces

    Man nepatika:

    • Statusa diodes deg visu laiku
    • Barošanas bloka izmērs un specifiskais spraudnis
    • Bezvadu lādētāja slidenais auduma materiāls
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma