Web Analytics
More
    Reklāma

    Google iesniegusi pieteikumu ASV valdībai, lai turpinātu sadarbību ar Huawei

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada maijā ASV valdība aizliedza ASV uzņēmumiem sadarboties ar kompāniju Huawei, kas nozīmēja to, ka Google Play Store vairs nebija pieejams jaunākajos modeļos, kā arī virkne saistīto aplikāciju. Google iesniegusi jaunu pieteikumu valdībai, lai tā atļautu atjaunot sadarbību ar Huawei.

    Šonedēļ prezentētais salokāmais viedtālrunis Mate Xs ir labs piemērs aizliegumam, jo tas nebūs aprīkots ar ierastajām aplikācijām, bet gan ar paša Huawei risinājumiem. Google ir tieši pieprasījuši atsāk sadarbību ar Huawei, lai turpinātu savu servisu piegādi šai kompānijai, jo patiesībā klientu loks ar šīm ierīcēm ir ļoti liels. Microsoft jau pagājušā gada rudenī varēja sadarboties ar Ķīnas kompāniju tieši portatīvo datoru sakarā un pagājušā nedēļā prezentētie jaunie Huawei portatīvie datori ir aprīkoti ar pilnvērtīgu Windows sistēmu.

    Reklāma

    Nav zināms cik ilgi ASV valdība izskatīs šo pieteikumu, un vai tas vispār tiks apstiprināts. Ja to noraidīs, tad paliks ierastā kārtība, un Huawei dažādas lietotnes telefonā piedāvās caur savu aplikāciju veikalu AppGallery, kurš nu jau kļuvis par trešo lielāko nozares spēlētāju ar 400 000 mēneša lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    28.02.2020 13:38

    Gūgle sabijusies no AppGallery konkurences un jau saskaitījusi zaudējumus? ;)

    Krotow
    28.02.2020 19:45
    Reply to  digitalk

    Drīzāk kāds augstāk par Google vadību nav vēlējies lai Huawei aiziet no Play Store un Google servisiem pavisam.

    Raivis Terinks
    29.02.2020 17:01

    Izskatās ka Google negrib pazaudēt tādu tirgus daļu kā Huawei, jo lietotāju loks tiešām plašs (īpaši Āzijā). Plus – ļoti iespējams ka ilgtermiņā Huawei ar saviem resursiem spētu attīstīt pilnvērtīgu paši savu OS. Un tas būtu pamatīgs trieciens pa Android monopolu (jā, monopolu, neaizmirstam ka Ķīnā Apple iOS tirgus daļa ir nieciga). Un ja būtu pieejama otra OS platforma ražotājiem, agri vai vēlu tie paši ķīnieši Xiaomi, Oppo, Vivo, Oneplus, HTC, un semi-ķīnieši Nokia, un citi, visi sāktu izlaist telefonus ar HuaweiOS, un tādējādi apdraudētu Android dominējošo stāvokli. microsoft’s savu WindowsPgone visi nočakarēja, diemžēl, … bet Ķīnas mobilais tirgus ir milzīgs, un ja vēl pieskaita Indiju… un tas būtu pamatīgs tramplīns jaunai OS.

    Raivis Terinks
    29.02.2020 17:08
    Reply to  Raivis Terinks

    Un vēl… Nesen Honor oficiāli un juridiski un it kā pilnībā “atdalījās” no mammas Huawei. Tas nozīmē, ka tik un tā Huawei rūpnīcas turpinātu ražot telefonus ar Android (tikai ar Honor zīmolu. Tad nu ASV valdībai vajadzētu lemt – vai piegriezt skābekli (Androidu) arī Honor, un rēķināties ka pēc Honora taps jauni un jauni telefoni brendi, kuri atkal “nekādi ” nav saistīti ar Huawei un Ķīnas valdību. Rezultātā ASv valdībai vajadzētu aizliegt nākošos razotajus, un atkal un atkal turpināt šaut kāja pašiem sev (savām Android). Kas agri vai vēlu novestu pie jauna manis rakstītā – Huawei (vai Ķīnā) izveidotu pasi savu OS.

    Reklāma