Web Analytics
More
    Reklāma

    Viltus e-pasts par koronavīrusu Ukrainā izraisa masu nekārtības

    Jaunākie raksti

    Koronavīrusa uzliesmošanas laiks var būt īpaši destruktīvs, runājot par viltus ziņu izplatību pasaulē. Pavisam nesen nežēlestībā krituši Ukrainas iedzīvotāji, jo tie saņēmuši viltus e-pasta ziņu par vairākām koronavīrusa saslimstībām Ukrainā. Tas veicinājis agresīvus iedzīvotāju protestus un saķeršanos ar policiju.

    Šis e-pasts patiesībā nosūtīts ārpus Ukrainas it kā veselības ministrijas vārdā, taču Ukrainas drošības dienesti oficiāli ziņojuši, ka šī ir nepatiesi izplatīta informācija un ka tiek meklēti vainīgie. Šīs ziņas izplatīšana gan perfekti sakritusi ar Ukrainas pilsoņu speciālo atgriešanos no Ķīnas saistībā ar vīrusa izplatību, kas likusi iedzīvotājiem bloķēt ceļus un pat uzbrukt speciālajam transportam, kurš šos iedzīvotājus nogādāja karantīnas zonā.

    Reklāma

    Avots: Maksym Mykhailyk

    Taču šie atlidojušie cilvēki ir veseli un drošības nolūkos uzturēsies karantīnā kādu laiku, jo vienīgie Ukrainas pavalstnieki, kuri ir inficējušies ar vīrusu atrodas uz kruīza kuģa Diamond Princess. Par šo kuģi ziņojām saistībā ar iPhone telefonu izsniegšanu tā pasažieriem, tāpēc ka kuģis nedrīkstēja iebraukt ostā, jo uz tā atrodas liela daļa inficēto.

    Tā kā turēsim abas acis un ausis vaļā, uztverot šāda veida informāciju un vienmēr pieslēgsim savu kritisko domāšanu, lai spētu novērtēt ziņas patiesumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    24.02.2020 11:34

    Interneta trollīši atpelna pūķina koka rubļus!

    SS...
    24.02.2020 20:18
    Reply to  Skābene

    Pats turēji svecīti vai ari to tev izcilības centrā pateica ?

    hmmm :)
    24.02.2020 12:19

    Vai šī arī nav viltus ziņa ? Vai vispār tādi protesti ir notikušies ? :)

    25.02.2020 00:14

    Mhmm.. Tik pat uzticams cik CNN kur visu laiku stāsta par to kā Krievija palīdz Trampa kampaņai un tik pat cik FOX kur stāsta to pašu, bet par Sandersu. Neviens medijs nav uzticams un neatkarīgs, visu ir jāanalizē, protams, ja nevēlies strebt propagandu un kāda intereses.

    Kursors.lv
    25.02.2020 07:15
    Reply to  m0E TV

    BBC līdz šim ir labāka slava, ka tas ir pietiekami neitrāls medijs.

    hmmm :)
    25.02.2020 11:08

    Diezgan muļķigi ir iet protestēt par koronvirusu izplatību. Lielā pulī var ne tādus vien vīrusus dabūt :)
    Tas ka cilvēkus ievieto karantīnā, viņus ved ar autubusiem uz karantīnas vietu un viņiem uzbrukt :D diezgan ļogisks solis ir no protestētājiem :D

    Reklāma