Web Analytics
More
    Reklāma

    Karantīnā turētā kruīza kuģa pasažieriem izdala 2000 iPhone

    Jaunākie raksti

    Kruīza kuģa Diamond Princess, kuram nav ļauts atgriezties ostā Japānā koronavīrusa dēļ, pasažieriem un apkalpei izsniegti 2000 iPhone mobilie telefoni, kuri caur speciālu aplikāciju ļauj sazināties ar dakteriem, lai noteiktu vīrusa simptomus un tālāko rīcību.

    Uz kruīza kuģa ir konstatēta vīrusa saslimšana, tāpēc tam nav ļauts pietauvoties Jokohamas ostā, taču Japānas holdinga kompānija SoftBank piešķīrusi kopumā 2000 iPhone telefonus pa vienam uz katru kajīti un apkalpes locekļiem, lai vairāk nekā 3500 uz kuģa esošie cilvēki varētu sazināties ar ārstiem. Tas notiek caur čata iespēju Japānas Veselības ministrijas speciāli veidotajā aplikācijā, kā arī analīžu testēšana notiek uz paša kuģa. Caur aplikāciju būs iespējams arī pieteikt ārsta vizīti, kad kuģis varēs iebraukt ostā un cilvēkiem būs iespēja atstāt klāju.

    Reklāma

    Atklājies, ka jau no 700 analīžu paraugiem 218 ir bijuši inficēti, tātad gandrīz trešā daļa. Tas skaidrojams ar to, ka inficētās personas vēl pirms karantīnas stāvokļa noteikšanas uz kuģa ir bijušas publiskajā telpā ar citiem pasažieriem. Kuģa apkalpe un pasažieri mēģina saglabāt mieru, maltītes tiek pasniegtas kajītēs, un personāls izmanto aizsardzības līdzekļus. Vecākajiem pasažieriem ir atļauts atstāt kuģi.

    SoftBank ļaus cilvēkiem paturēt iPhone telefonus, jo tie vienkārši tikuši iedoti tiem bez noteikuma atgriezt ierīces. Tiek apgalvots, ka kompānija izsniegusi tieši iPhone, lai ikvienam pasažieriem būtu pieejama speciālā aplikācija, pat ja telefons nav piesaistīts vietējam Japānas tīklam un reģionam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    karantīnis
    17.02.2020 10:37

    Iegrūda mierinājumu par neplānotajām neērtībām. Lai nesūdzētu operatoru tiesā.

    digitalk
    17.02.2020 12:31

    kāda nozīme ir rakstam pievienotajiem tvītiem? lai lasītāji bezjēdzīgi notriektu laiku meklējot jēgu?

    Sergejs
    18.02.2020 13:13
    Reply to  digitalk

    Pasuka man pimpi

    KKTK
    17.02.2020 12:55

    Vai Yokohama riepas šogad arī būs deficītā?

    Reklāma