Web Analytics
More
    Reklāma

    Citadeles klientiem pieejams Apple Pay

    Jaunākie raksti

    Kad pirms pāris mēnešiem informējām, ka Apple Pay bezkontakta maksājumi ir pieejami Swedbank klientiem, biju dzirdējis baumas, ka pie šīs ērtās maksājumu sistēmas ieviešanas strādā arī citas Latvijā pārstāvētās bankas. No šodienas publiski tiek izziņots, ka Apple Pay maksājumi pieejami arī Citadeles bankas klientiem.

    Apple Pay sistēmai var pievienot Citadeles X karti un veikt bezkontakta maksājumus visās tirdzniecības vietās, kur ir pieejami bezkontakta maksājumi, kā arī mobilajās lietotnēs un tīmekļa vietnēs, kas atbalsta šo maksājumu metodi. No gada sākuma visā Eiropā visās vietās, kur tiek pieņemti karšu maksājumi, ir jāpiedāvā arī bezkontakta maksājumi.

    Reklāma

    Šī modernā maksājumu sistēma ir pieejama uz atbilstošām Apple ierīcēm – iPhone SE un jaunākiem modeļiem, Apple Watch, iPad un MacBook ierīcēm ar Touch ID un Face ID autentifikācijas iespējām.

    Lai pievienotu savu karti Apple Pay, uz telefona ir jāatver Wallet lietotni un jāizvēlas pievienot sistēmai jaunu maksājumu karti. Pēc tam no atbalstīto finanšu iestāžu saraksta ir jāizvēlas Citadele un jānoskenē karte, kā arī jāaizpilda informācija par to. Pēc tam jāsagaida SMS ar apstiprinājuma kodu un jāievada tas Wallet lietotnē. Pēc tam šo karti var pievienot arī Apple Watch viedpulkstenim un tad bezkontakta maksājumi kļūs vēl ērtāki.

    Šobrīd Latvijā Apple Pay bezkontakta maksājumus varam ērti veikt, ja mums ir Swedbank, Revolut un nu arī Citadeles maksājumu kartes. Ja esi citas bankas klients, tad vari izmantot Curve lietotni par ko pavisam nesen rakstījām. Tā ļauj Apple Pay maksājumus veikt ar SEB, Luminor un citu Latvijas banku maksājumu kartēm. Testējām, tas tiešām darbojas.

    Atgādināšu, ka Apple Pay Latvijā oficiāli ir pieejams jau no pagājušās vasaras jūnija beigām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards Veters
    19.02.2020 13:53

    Beidzot arī kāda cita banka pievienojas Apple Pay ;) Lieliski jaunumi! Intersanti būtu palasīt Tavu redzējumu par to kuru banku Latvijā vajadzētu izvēlēties. Salīdzinot daudz dažādus aspektus. Ieskaitot, protams, Apple Pay atbalstu, konta/kartes uzturēšanas izmaksas, iemaksas/izmaksas bankomātu pieejamību utt.

    KasparsB
    19.02.2020 14:09
    Reply to  Rihards Veters

    Viennozīmīgi Citadele vinnē.

    Rihards Veters
    19.02.2020 16:59
    Reply to  KasparsB

    Pierādījumus – objektīvu salīdzinājumu studijā :)

    wils
    20.02.2020 10:54
    Reply to  Rihards Veters

    Ne vienmēr var objektīvus salīdzinājumus piestādīt. Sweds savulaik atteica ģimenes auto līzingu daudzbērnu tēvam (ar netiešu tekstu, ka viņam pa daudz bērnu), Citadele izvērtēja un izteica piedāvājumu. Un ko dod fakts, ka Swedā būtu 0.25% mazāka procentu likme līzinga gadījumā?

    Normunds
    20.02.2020 12:58

    Vai ir kas dzirdēts kad Seb Banka beidzot pievienosies Apple Pay?

    Edgars Rozentals
    21.02.2020 09:19
    Reply to  wils

    Citai delai par sliktu runā fakts ka ir slikta aura jo parex mēs izglabam ar valsts naudu kuru pilnībā neatgusim. Daļēji tādēļ ļoti daudzi emigrēja. Un tagad tiek apsverts norakstīt Parex īpašnieku parādus. Tikmēr emigrējošo kredītus neviens negrasās norakstīt. Saprotu ka vidējam cilvēkam šis neinteresē bet tomēr. Tas ir tāpat kā iet uz sporta spēlēm ko atbalsta SMS credit zinot ka omite Latgalē katru mēnesi maksā zverigus procentus jo gribēja radiniekam uzdāvināt smartphone.

    19.02.2020 16:20
    Reply to  Rihards Veters

    Nedomāju, ka šajā portālā būs iespējams objektīvs salīdzinājums. Kā saka – nekod rokā kas baro.

    19.02.2020 15:39

    Kad swedbank pievienojās apple pay, es citadeles fIliālē painteresējos kad arī citadelei būs šī iespēja. Nu, protams neko konkrētu nesolīja, tikai to, ka kādreiz jau būs. Šodien man PIEZVANĪJA no citadeles lai painformētu, ka no vakardienas apple pay pieejams! Vakardien vēl neesot gribējuši zvanīt lai pārliecinātos, ka viss darbojas nevainojami! Esmu patīkami pārsteigts par šādu servisa līmeni! Un šis nav vienīgais patīkamaIs “piedzīvojums” ar šo banku! Ne brīdi nenožēloju, ka pārgāju pie viņiem!

    Agris
    19.02.2020 17:22
    Reply to  Oskars Pūris

    Jā, tas vienmēr patīkami, kad kāds parūpējas par Tevi. Lai arī esmu Bites klients, nomaksā ierīces ņemu LMT. Kaut kad no LMT zvanīja vai nevēlos mājas internetu vai ko, teicu, ka nekas neinteresē vienīgi varbūt, kad iznāks jaunais sifons. Biju pieteicis arī bitē, ka piesakos jaunajam iphone, kad būs pieejami. Patīkami pārsteidza, ka LMT piezvanīja tirdzniecības uzsākšanas dienā un piedāvāja iegādāties. Žēl gan, ka komisiju meitene nesaņēma un aizbraucu uz veikalu nopirkt, jo negribējās gaidīt pāris dienas, kamēr atvedīs.

    Par apple pay.. Jā, varbūt ir ērti un forši, man gan nesagādā problēmas izvilkt karti, jo maks vienmēr līdzi, bet mani personīgi vairāk satrauc kur tās komisijas nonāk, jo sanāk, ka komisija, ko paņem Citadele no pārdevēja par darījumu daļa arī aiziet Apple un šādi es personīgi nevēlos viņus atbalstīt, lai arī pašam ir xkarte. Beigās vēl nogriezīs x rewards punktus, ja maksās ar apple pay :D

    20.02.2020 13:16

    Šodien pārbaudīju un viss strādā ar Apple Watch.

    rudzu rikas
    20.02.2020 21:12

    Interesanti kad google izčammāsies un oficiāli palaidīs google pay Latvijā ? Uzlikt/izmantot pa apkārtceļiem var jau tagad, bet slinkums ņemties :)

    Edgars Rozentals
    21.02.2020 09:15

    Dzirdēju no klienta repliku par swed ka viņš neizprot kādēļ privātajām kontam var bet firmas kontam nevar 😁

    Reklāma