Web Analytics
More
    Reklāma

    Noerden LIZ viedās pudeles apskats

    Jaunākie raksti

    Noteikti atzīšos uzreiz, ka nebūt neuzskatu sevi par zaļi domājušu, bet pudeļotu ūdeni cenšos nepirkt iedzimtā skopuma dēļ. Ar zaļo domāšanu pasaulei šobrīd ir krīze, jo Grēta vēlas aktualizēt (uzspiest) zaļās idejas, kas robežojas ar ekstrēmismu. Daudzi norādīs, ka šis aktīvisms varētu būt vērsts nepareizā virzienā, jo lielākie Zemes piecūkotāji mīt Indijā un Āfrikā. Par Indiju no savas pieredzes nevarēšu neko komentēt, jo vienkārši neesmu tur bijis, bet nemaz ne tik tālie Āfrikas ziemeļi ir briesmīga cūkkūts. Jebkura deviņdesmito gadu Polijas ceļmala ir kārtības un tīrības paraugs, kad to pretstata šodienas Ēģiptei, Marokai un citām it kā eiropeiskāk domājošam Āfrikas valstīm.

    Ēģiptē viss ir dikti vienkārši – pilsētas un pat kūrortpilsētas vai vismaz to nomales saved visus mēslus tuksnesī, kur vējš šo ārprātu izvazā uz visām pusēm. Pirms pāris gadiem redzēju, kā Ēģiptē tuksneša vētra atnesa uz pilsētu arī plastmasas maisiņu miljonus. Un tad tu ar savu auduma vairākkārt izmantojamo tarbu paliec kā tāds muļķis, glūnot uz cilvēka bezatbildības un dabas aklo spēku kopīgi radīto vājprātu.

    Reklāma

    Kā jau minēju, esmu zaļš drīzāk skopuma, nevis kaut kādu cēlu domu vadīts. Nesmēķēju, attiecīgi “benčikus” zemē nemetu, pudeles mežā neatstāju un vecās riepas Jāņos nesvilinu. Ikdienā cenšos braukt ar velosipēdu, kā arī man pieder vismaz pāris sporta pudeles, ko izmantoju darbā un mājās.

    Apskatam šoreiz saņemta visai interesantas idejas pudele, kas varētu kalpot tev un daļēji arī taviem mazbērniem. Noerden nodēvējis LIZ pudeli par viedo pudeli, bet es to tā tik skaļi nevēlētos nosaukt. Noerden LIZ ir super kvalitatīva, tai ir pāris papildu iespējas, bet neesmu pārliecināts, ka tā ir vieda.

    Lai nerastos kaut kādi pārpratumi, šeit uzreiz norādīšu, ka man Noerden LIZ pudele dikti iet pie sirds. Noerden LIZ esmu pasācis izmantot ikdienā, lai arī mums tiešām reti izdodas kādu gadžetu palietot ilgāku laiku. Plānoju pudeli paturēt tik ilgi, cik vien man to atļaus.

    Noerden LIZ pudele savu dzīvi uzsāka kā Indiegogo pūļa finansējuma projekts.

    Uzbūve

    Uzbūve noteikti ir uzskatāma par Noerden LIZ pudeles stipro pusi. Te pat man nav, kur piesieties – Noerden LIZ pudele veidota no metāla, tai ir precīzs korķis un apakšdaļā ir kvalitatīva gumija, lai pudele nešļūc nost no galda vai negrab, kad to novieto uz galda virsmas darbā. Iekšpusē Noerden LIZ ir nerūsējošais tērauds, pati pudele klāta no ārpuses ar nedaudz grubuļainu krāsojumu. Pudeli varēsi mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, bet vāciņu var tīrīt tikai ar rokām.

    Noerden LIZ pudele pieejama divos tilpumos – 350 ml vai 480 ml. Droši vien ikdienai pietiks ar 350 ml pudeli, jo te arī jāņem vērā, ka Noerden LIZ ir gana iespaidīgs svars. Testam saņemtā Noerden LIZ pudele ir ar 350 ml tilpumu, tukša tā sver 265 gramus. Daudz. Tieši taras svars varētu būt viens no lielākajiem Noerden LIZ pudeļu mīnusiem, jo ikdienā diez vai daudzi satrauksies par pudelē esošā šķidruma temperatūras uzturēšanu. Protams, ir patīkami, ja no rīta ielietais ūdens karstā dienas vidū vēl arvien ir vēss, bet mugursomā Noerden LIZ pudeles svars ir ļoti jūtams.

    Noerden sola, ka pudele turēs aukstumu 24 stundas, bet karstumu Noerden LIZ turēs 12 stundas. Es gan drīzāk šos solījumus dalītu ar vismaz trīs (attiecīgi līdz 8 stundām un līdz 4 stundām), bet tas lai paliek uz katra lietotāja sirdsapziņas. Nevajag arī piemirst, ka termosu vajadzētu no sākuma uzsildīt vai atdzesēt, lai ielietais šķidrums uzreiz nezaudē temperatūru.

    Noerden LIZ viedu padara pudeles vāciņš, par viedumu parunāsi nedaudz vēlāk, bet par vāciņu gribētu pakomentēt jau tagad. Noerden LIZ vāciņu var tikai atskrūvēt, nekādas piespiešanas pudeles satura izliešanai nav. Katru reizi nāksies Noerden LIZ skrūvēt vaļā, kas nav ideāli, ja strādā pie datora, jo parasti ir vēlme, lai būtu iespējams padzerties, izmantojot tikai vienu roku. Turklāt man gribētos, lai pie datora lietota pudele pati noslēgtos, lai to nebūtu iespējams izlaistīt pa tastatūru vai datoru.

    Kopumā atļaušos uzskatīt, ka Noerden LIZ vajadzēja arī kaut kādu Lite versiju, kurai nav termosa īpašību. Šāda pudele būtu vieglāka. Turklāt gribētu redzēt arī pašnoslēdzoša vāciņa opciju ofisa žurkām.

    Viss cits Noerden LIZ uzbūvē ir lielisks, viss ir precīzs un izmantotie materiāli ir augstvērtīgi.

    Viedums

    Noerden LIZ pudeles viedums slēpjas tās vāciņā – vāciņa virspusē ir krāsainu LED lampiņu norādes uz šķidruma temperatūru, kā arī iespēja dezinficēt pudeli. Noerden LIZ pudeles vākā ir iebūvēts akumulators, kā arī neliels, magnētisks kontakts pudeles uzlādei.

    Ja vienu reizi pieskarsies Noerden LIZ vāciņam, tas parādīs šķidruma aptuveno temperatūru. Virs 60 grādiem vāciņš spīdēs sarkans, starp 30 un 60 grādiem dzeltenīgs, bet zem 30 grādiem – zils.

    Ja vāciņam piesitīsi divas reizes, Noerden LIZ pudele pāries dezinfekcijas režīmā, ar ultravioleto gaismu tiks apstrādāta pudeles iekšpuse, lai tā nesāktu ost vai neiemestos kāds pelējums. Pats ražotājs norāda, ka Noerden LIZ pudele ar vienu uzlādi darbosies aptuveni 30 dienas, ja pudeli dezinficēsi ne biežāk kā vienu reizi dienā. Tiek uzsvērts, ka UV sterilizēšanu var veikt gan tukšai, gan arī pilnai pudelei. Sterilizēšana norit pāris minūtes, to laikā vāciņu vaļā vērt nevajadzētu, bet UV sterilizēšana pati atcelsies, ja tiks atvērts vāciņš.

    Vēl viens neliels Noerden LIZ pudeles triks ir atgādinājumi uzņemt šķidrumu ik pēc divām stundām. Pudeles vāks iedegsies tumši zils, ja nebūsi to kustinājis vai atvēris pēdējo divu stundu laikā. Atgādinājums ir gana neuzkrītošs, to pamanīsi tikai ja Noerden LIZ pudele stāvēs acu priekšā, piemēram, blakus datoram.

    Atļaušos šeit pieminēt arī mīnusu – Noerden LIZ pudeli nepavada nekāda lietotne, kaut arī Noerden ir sava viedo svaru un viedo pulksteņu lietotne. Neredzu nekādas problēmas aprīkot Noerden LIZ ar Bluetooth Low Energy savienojumu, kas spētu nosūtīt datus un atgādinājumus uz viedtālruni.

    Jau iepriekš izteicos par Noerden LIZ pudeles svara problēmām. Te man gribētos teikt, ka drīzāk šādu produktu, lai tas tiešām būtu dēvējams par zaļu, gribētos redzēt kā viedu korķi, ko uzliekam standarta ūdens pudelēm. Tev ir tava iecienītā ūdens pudele, tā ir tava darīšana – pērc to katru reizi jaunu vai uzpildi atkārtoti. Bet viedais vāciņš tevi pavada ikdienas gaitās.

    Diemžēl Latvijā ir visai vāji attīstīta ūdens pudeļu uzpildīšanas kultūra. Faktiski tās nav. Zinu, ka RocketBean grauzdētavā ir krāniņš (zinu, šis ir jādēvē par ūdens maisītāju vai ko tādu) ūdens ņemšanai bez maksas, bet absolūts vairums kafejnīcu un restorānu krāna ūdeni tirgo par 2…3 eiro, tur iemetot vienu piparmētras lapu, pusi citrona šķēles vai dažas dzērvenes. Nav arī nekāds pārsteigums, ka mūsu pašu lidosta ūdens fontāniņu uzstādījusi pie izejas uz pilsētu (uz stāvvietu), tātad uz izlidošanu gaidošajiem jāpērk puslitra ūdens pudele par 2 eiro. Cūcība.

    Civilizētajā pasaulē (piemēram, Parīzē) lidostā vari pirkt savu 2 eiro pudelīti, bet blakus ir arī krāniņš dzeršanai. Grieķijā krāna ūdens nav diez ko rekomendējams, bet tur lidostā 0.7 pudele ar ūdeni maksāja 60 vai 65 centus.

    Lejupielādēju vairākas lietotnes, kas sola norādīt uz tuvējo ūdens uzpildes punktu, bet vīlos. Pāris lietotnes tuvāko pudeles uzpildi uzrādīja Viļņas lidostā. Te gan laikam jāvaino būtu šāda tipa lietotņu daudzums (informācijas sadrumstalotība) un pašu lietotāju kūtrums, jo datus šāda tipa lietotnēs vada to izmantotāji.

    Nobeigumā

    Atzīšos, ka Noerden LIZ pudele mani uzrunāja – ideja ir visai laba, pati pudele ir ārkārtīgi kvalitatīva, bet vienlaikus arī nedaudz par smagu, lai to ikdienā staipītu apkārt. Darbā, blakus datoram to turēt būtu lieliski, ja vien tai būtu pašnoslēdzošs vāciņš. Izbaudīju laiku kopā ar Noerden LIZ pudeli, kaut arī uz labierīcībām gāju aptuveni trīs reizes biežāk par ierasto.

    Ļoti patīkama Noerden LIZ pudeles nianses ir iespēja to dezinficēt. Sporta pudelēm, it īpaši plastmasa sporta pudelēm, šī ir ļoti liela problēma. Ar laiku plastmasa kļūst matēta, to vairs nav iespējams tik labi iztīrīt, tad arī sāk iemitināties visādas smakas.

    Man būtu gribējies, lai tiktu piedāvātas arī Noerden LIZ pudeles versijas bez termosa, tās būtu vieglākas un jūtami lētākas. Šobrīd Noerden LIZ pudeles maksā 47 eiro par 350 ml pudeli (pilnā cena 59 eiro) vai 55 eiro par 480 ml (pilnā cena 69 eiro). Jau gana smalkas Camelback un citas sporta pudeles bez vieduma maksā kaut kur ap 20 līdz 35 eiro. Viedumu jebkurai dzeršanas sistēmai vari piešķirt ar viedtālruņa lietotne palīdzību. Android un iOS ir neskaitāmas dzeršanas atgādinājumu lietotnes.

    Kā jau iepriekš minēju, Noerden LIZ viedo dzeršanas sistēmu labprātāk būtu redzējis kā viedu vāciņu, ko vari izmantot kopā ar parastu puslitra, pusotra litra vai citām pudelēm. Turklāt esošajā izpildījumā Noerden LIZ pudele nav neko diži vieda, tā prot ik divas stundas pamidžināt LED gaismiņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    06.02.2020 11:37

    Kāds īsti ir mērķis tai šķidruma temperatūras indikācijai? Pamanu, ka mans padzēriens ir atdzisis/uzsilis un eju liet to laukā, jo vairs nav dzerams? :D
    Cik traki ir, ja šo pudeli nomet uz flīzēm utt? Tas varētu būt aktuāli staipot apkārt.

    Čiekurs
    06.02.2020 12:03
    Reply to  Artis Ābols

    Es tieši par korķi un ārējo korpusu, skaidrs.
    Tad jau nebūs pārsteigums, ja drīzumā modes/fitnesa blogā varēs lasīt “Dievinu nesteidzīgus rītus kopā ar savu viedčaju un litija šļuciņu!”
    PS. Arti, būšu, iespējams, pirmais, kurš saka, ka šī krūze drīzāk piestāv meičukam apakšējā bildē, nevis čalim viņai blakus. *khem khem*

    Linda
    06.02.2020 23:40

    “Ja vāciņam piesitīsi divas reizes, Noerden LIZ pudele pāries dezinfekcijas režīmā, ar ultravioleto gaismu tiks apstrādāta pudeles iekšpuse, lai tā nesāktu ost vai neiemestos kāds pelējums.” Es īsti neizprotu, vai ūdens kvalitāti tā dezinficēšana arī uzlabo? Tipa, varu liet no krāna un pirms dzeršanas apstrādāt? :D

    Dins
    13.02.2020 13:58

    Kur var iegādāties?

    Reklāma