Web Analytics
More
    Reklāma

    Tartu universitāte sadarbībā ar Bolt atklāj autonomo transportlīdzekļu laboratoriju

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Tartu universitātē sadarbībā ar uzņēmumu Bolt tika atklāta autonomo transportlīdzekļu laboratorija. Tartu universitāte un Bolt prezentēja transportlīdzekli, kas tiks izmantots kā izmēģinājuma platforma lietišķo pētījumu projektā par bezpilota tehnoloģiju attīstību 4. līmeņa autonomam automobilim.

    Tā vietā, lai izstrādātu transportlīdzekli, projekta mērķis ir izveidot autonomu braukšanas tehnoloģiju, koncentrējoties uz programmatūru un kartēm, papildus esošajai automašīnas platformai un atvērtā koda programmatūrai. Sadarbība ar Tartu universitāti veicina Bolt apņemšanos izpētīt veidus, kā autonomos autoparkus nākotnē būtu iespējams iekļaut uzņēmuma pakalpojumu klāstā gan Igaunijā, gan citās valstīs, tostarp arī Latvijā.

    Reklāma

    Andrē Karpiščenko, Bolt datu zinātnes vadītājs, sacīja: “Bolt uzņēmumā mēs izmantojam tehnoloģijas, lai pilsētas transportu padarītu ērtāku, ātrāku un uzticamāku. Jau tagad mēs palīdzam pārvietoties pilsētās jau miljoniem cilvēku, tomēr pastāvīga izpēte ir būtiska veidojot ilgtermiņa nākotnes perspektīvu pilsētas transportam. Izmantojot universitātes zināšanas un pieredzi inovatīvos projektos, jaunā laboratorija palīdzēs mums izstrādāt labākos risinājumus nākotnei.”

    Tartu Universitātes Datorzinātnes institūta Uzņēmējdarbības sadarbības vadītāja un laboratorijas projektu vadītāja Anne Jēgere piebilda: “Šodien prezentētais testa automobilis ir tehnoloģiju attīstības platforma, kas ļauj mums sākt pētījumus un attīstību vairākās ar autonomo autovadīšanu saistītās izpētes tēmās. Transportlīdzeklis ir aprīkots ar lāzeru radariem, radariem, kamerām, navigācijas sistēmām, kas nākotnē palīdzēs automašīnai patstāvīgi braukt. Mēs arī pētīsim iespējas, kā automātiski izveidot precīzas mašīnlasāmas, augstas izšķirtspējas kartes bezpilota vadībai, nodrošinot lietotāju un sistēmas drošību un uzlabot saziņu starp cilvēkiem un transportlīdzekļiem.

    Papildus pētniecībai un attīstībai, svarīgs šī projekta mērķis ir apmācīt nākamos šīs nozares profesionāļus. Tieši tāpēc Tartu Universitātē sāksies pirmie bezpilota transportlīdzekļu tehnoloģiju kursi, un studenti tiks iesaistīti laboratorijas darbā.”

    Autonomā braukšanas laboratorija ir daļa no sadarbības starp Tartu Universitāti un Bolt, kas uzsākta pagājušā gada vasarā. Projektu atbalsta Arhimēda fonds.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    neims
    30.01.2020 19:43

    sniedz ieguldījumu..

    pat virsrakstā..
    vai tad nav iespējams piesaistīt sakarīgu korektoru?

    Kursors.lv
    30.01.2020 19:52
    Reply to  neims

    Kur problēma?

    neims
    30.01.2020 22:04

    varbūt pārāk burtiski tulkots no angļu valodas vai citas, nezinu, bet , pie tam virsrakstā tā laža, kaut kā nelabi skan, varētu vienkārši ‘iegulda’ vai, ja tik tiešām ir vēlēšanās vai vajadzība lietot vairāk par 1 vārdu tās darbības aprakstīšanai, tad varētu , pat nezinu. es nepiekasos, pats esmu strādājis par tulkotāju un saskāries ar problēmu, ka kaut kādā brīdī aiziet pārāk burtiski tie tulkojumi no citām valodām. vnk virsraksts, raksta nosaukums – tiem noteikti jābūt korektem. jūsu saitā bieži šo esmu pamanījis, pat interesanti – jums vispār ir tekstu korektors? (ja godīgi – izskatās, ka nav). bet kopumā jau – galvenais, ka cenšaties, saturs ir interesants un tā.

    Kursors.lv
    30.01.2020 23:01
    Reply to  neims

    Paši rakstām, paši korektori. Te nav tāda apmēra pasākums, lai vēl algotu atsevišķus korektorus. Virsrakstu pārrakstīju, tagad labāk?

    neims
    31.01.2020 11:52

    super :) lai jauka diena

    Reklāma