Web Analytics
More
    Reklāma

    Šogad aptuveni 12% pārdoto viedtālruņu būs ar 5G

    Jaunākie raksti

    Tīmekļa izpētes un statistikas veidotāji Gartner uzskata, ka jau šajā gadā 12% pārdoto viedtālruņu būs ar 5G mobilo datu savienojumu. Sagaidāms, ka 2020. gadā tiks pārdots aptuveni 221 miljons 5G viedtālruņu, turklāt 2021. gadā 5G viedtālruņu skaits vairāk nekā dubultosies – gada laikā tiks pārdoti 489 miljoni 5G viedtālruņu.

    Varbūt plānotie apjomi izklausās milzīgi, ņemto vērā šobrīd pieejamo 5G viedtālruņu modeļu klāstu un arī to cenu. Bet Xiaomi jau ir apsolījuši izlaist vairākus gana lētus 5G viedtālruņu modeļus, kas varētu sekmēt 5G popularitāti. Vienmēr gan paliek jautājums par mobilo sakaru operatoru spēju un vēlmi reaģēt uz pieprasījumu.

    Reklāma

    Sagaidāms, ka jau 2023. gadā 5G viedierīces sastādīs 38% no pārdotā apjoma. Eiropā un ASV šis rādītājs varētu būt arī augstāks, kamēr Indijā un Āfrikā – jūtami zemāks.

    Par 5G šobrīd ir daudz nezināmo. Tehnoloģijas ātrāku izplatību noteikti sekmētu Apple iesaistīšanās cīņā par klientiem, kam ir svarīgi augsti datu pārraides ātrumi. Pagaidām Apple par 5G iPhone modeļiem neko nav bildis un diez vai oficiāli kaut ko pateiks pirms rudenī gaidāmajiem jaunajiem iPhone.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Viesturs Grabovskis
    28.01.2020 14:32

    Tas, ka nav vēl 5G atbalsta tālruņos attur no jauna telefona izvēles un iegādes. Telefonus gluži nemaina visi, ik pēc ~1-2 gadiem, kā tas būtu jādara un līdz ar to, ja pērk jaunu, tomēr gribētos, ka viņš jau ir 5g paaudzes un spēs kalpot vismaz tuvākos 5-7 gadus, bez jaunām investīcijām.

    Zigdevs
    28.01.2020 15:58

    Esi pirmais, apsteidz citus, iegādājies 5G tālruni! :D

    Reklāma