Web Analytics
More
    Reklāma

    Londonā sāks izmantot kameras ar sejas atpazīšanas iespēju

    Jaunākie raksti

    Sākot ar 24. janvāri, dažādās Londonas vietās savu darbību oficiāli uzsāks kameras ar sejas atpazīšanas iespēju, kuras ļaus policijas darbiniekiem efektīvāk ķert likumpārkāpējus, kā arī meklēt bezvēsts pazudušus cilvēkus vai novērst noziegumus ļoti īsā laikā.

    Kameras jau kādu laiku ir darbojušās testa režīmā, bet nu tās uzsākušas savu oficiālo darbību un pagaidām darbosies 5 līdz 6 stundas dienā. Nav sniegta plaša informācija par tehnoloģisko pusi, taču kā norāda pārstāvis, tad tiek izmantoti līdzīgi principi kā privātā sektora uzņēmumos Anglijā. Šī sistēma ir pielāgota policijas vajadzībām, kā arī visa informācija paliks vienīgi tās rokās, nesniedzot piekļuvi citiem.

    Reklāma

    Domājot par precizitāti, tad pati policija apgalvo, ka tā ir apmēram 70% pozitīva, un kļūdu skaits esot 1 uz 1000 gadījumiem, kas liekas visai augsts rezultāts, ņemot vērā, ka Londonā dzīvo vairāk nekā 8 miljoni cilvēku. Tiesa citi avoti ir tieši pretējās domās, norādot pat, ka vairāk nekā 80% gadījumos sejas atpazīšanas nostrādājusi kļūdaini.

    Sejas nolasīšanas kameras ir speciāli apzīmētas, lai cilvēki zinātu, ka tiek novēroti šādā veidā, kā arī tiks izdalīti informējošie bukleti. Protams, šai idejai ir arī daudz pretinieku, kas apelē pie tā, ka sejas atpazīšanas tehnoloģijas izmantošana publiskās vietās ir ļoti liels datu drošības un privātuma pārkāpums. Arī Google nesen kā saņēmusi ieteikumu no Eiropas Savienības nesteigties ar šīs tehnoloģijas praktisku izmantošanu.

    Tieši Lielbritānija ir zināma ar lielo kameru skaitu, aptuveni 1 kamera uz 14 cilvēkiem, tāpēc jau tagad ir iespējams izsekot katram iedzīvotāja solim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Viesturs Grabovskis
    27.01.2020 12:50

    Tagad skaidrs kamdēļ Lielbritānija izstājas no Eiropas Savienības :-)

    27.01.2020 13:35

    “visa informācija paliks vienīgi tās rokās, nesniedzot piekļuvi citiem” – tā tas līdz galam nedarbojas. Visa informācija, kas tiek vākta, neizbēgami agri vai vēlu noplūst kaut kur. https://meduza.io/en/feature/2019/12/06/as-moscow-s-facial-recognition-system-activates-journalists-find-access-to-it-for-sale-on-the-black-market

    Krotow
    27.01.2020 18:43

    Nu tad sveiciens Orvelam. Viņš kļūdījās tikai par 36 gadiem ;)

    28.01.2020 04:37
    Reply to  Krotow

    atšķirībā no Krievijas, vēsturi vēl nepārraksta. gūgles labprātīgi piespiedu kārtā mākoņdati ilgtermiņā ir bīstamāki.

    Viesturs Grabovskis
    28.01.2020 09:52

    Esmu tikai par šādām tehnoloģijām, ja tas pasargā mūs no Zagļiem, Teroristiem, Slepkavām, Ārvalstu spiegiem: algotiem-slepkavām (tieši Anglijai tas var būt aktuāli, ņemot vērā nesenos notikumus). Nezinu cik pastāv iespējamības, ka tas viss var nokļūt nelabvēļu rokās un, ka to kāds vai kādi var izmantot savtīgiem mērķiem. Cik lielas kļūdas būs sistēmā, kamēr tās izķers, kā arī pastāv reālas iespējas, ka kāds var viltot datus un t.t.t.t. Teorijā var ciest arī nevainīgi cilvēki. Neviena sistēma, kas tiek palaista darbībā nav ideāla un tikai ilglaicīgas lietošanas procesā izkristalizējas robežgadījumi, bet līdz tam, kāds laiks paies. Jābūt arī ļoti labi sakārtotai likumdošanai, lai tas viss nepārvērstos par tādu automatizētu rutīnu un neviens vairs neiedziļinātos, cik reāli kurš patiesi ir vainīgs un cik dati ir precīzi un, vai kāds tos nav viltojis. Arī līdz šim, bez visām novērošanas sistēmām, daudzi ir notiesāti nevainīgi, jau esošās sistēmas nepilnību dēļ.

    neims
    29.01.2020 18:53

    nesen kā

    Reklāma