Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentējis digitālo cilvēku Neon

    Jaunākie raksti

    Neilgi pirms CES 2020 izstādes jau informējām, kā Samsung tajā prezentēs savu iespējamo virtuālo cilvēku Neon, kas attiecīgi noticis izstādes ietvaros atklājot vairāk informācijas. Tātad Neon patiešām ir digitāls cilvēka veidols, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību mēģina dabiskā veidā mijiedarboties ar “īstiem” cilvēkiem.

    Samsung savu noslēpumaino projektu izstrādāja kompānijas tehnoloģiju un padziļinātās izpētes laboratorijā, kas nodarbojas ar pētniecību un jaunu lietu radīšanu, kas ir Neon. Jo tā loma nebūs kā jau mums zināmajiem virtuālajiem asistentiem, piemēram, VID strādājošajam Toms, bet gan šis ir domāts kā digitālais cilvēks. Prezentācijā tika attēlotas vairākas personas dažādos veidolos, jo katram Neon radītajam avatāram ir savas īpašības, izpausmes un personība, un tas joprojām mācās no cilvēkiem. Tiek norādīts, ka šo nevajadzētu uztvert kā virtuālo asistentu un jautāt dažādus jautājumus, jo šāda tēla loma ir tieši cilvēciska komunikācija un mijiedarbība. Piemēram, sporta zāles instruktors, skolotājs vai finanšu konsultants, sniedzot tieši to cilvēcisko momentu. Man nāk prātā tenisista Rodžera Federera hologramma, ierodoties Cīrihes lidostā.

    Reklāma

    Mākslīgais cilvēks darbojas ar speciāli izstrādātu tehnoloģiju Core R3, kas sevī ietver realitāti, īsto laiku un atsaucību (angliski reality, realtime and responsive). Šie 3 pīlāri nodrošina cilvēcisko izteiksmi un ātro atbildi. Toties inteliģenci, atmiņu, emocijas un mācīšanos nodrošina sistēma Spectra. Apskatot dažus video no produkta reālās prezentācijas Lasvegesā, var teikt, ka šis produkts atrodas vien izstrādes sākumā. Jā, vizuāli tas ir ļoti spēcīgs, bet komunikācija ir pietiekami lēna un neveikla.

    Ir redzams, kur virzās tehnoloģijas un ka mākslīgais intelekts un mākslīgais cilvēks arvien vairāk ienāk mūsu ikdienā, tāpēc rodas jautājums, kur būs tā robeža, kad mākslīgums aizstās īstumu, un kāds ir zinātnes mērķis, izstrādājot mūsu digitālo versiju. YouTube Originals pieejams raidījums, kur tiek runāts par intelektu, tā iespējām un integrāciju sabiedrībā. Vienā sērijā tiek atspoguļotas cilvēkveidīgas lelles cilvēkiem, kuriem grūti nodibināt attiecības.

    Avotscent
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Eggy Mega
    10.01.2020 08:42

    Laikam jau filmas “Surogāti” veidotāji būs trāpījuši uz īstās nākotnes vīzijas.

    Reklāma