Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo oficiāli prezentējis salokāmu planšetdatoru ThinkPad X1 Fold

    Jaunākie raksti

    Pirms laika jau rakstījām, ka Lenovo izplatīja informāciju par salokāma portatīvā datora konceptu, bet nu CES 2020 ietvaros kompānija oficiāli prezentējusi pirmo salokāmo planšetdatoru ThinkPad X1 Fold, kas būs jau ierastās Lenovo ThinkPad sērijas jaunais virziens.

    Šī ierīce nav kaut kas ļoti negaidīts, bet gan tieši otrādi, tika gaidīta precīza informācija un izpildījums. Kā jau minēts mūsu iepriekšējā rakstā, tad šis it kā bijis plānots portatīvā datora koncepts, tomēr realitātē tas būs 13 collu izmēra salokāms planšetdators. Saprotams, ka ekrāns locīsies divās daļās, un Lenovo paziņojis, ka izstrādes procesā ļoti ticis strādāts tieši pie eņģes mehānisma, kuram izstrādāti 6 dizaini un ka 13 collu diagonāle ir optimālais izmērs starp kvalitāti un produktivitāti, kas ir svarīgi faktori, lai produktu patiešām būtu vērts lietot.

    Reklāma

    Runājot sīkāk par tehnisko specifikāciju, tad šis planšetdators būs aprīkots ar jaunākās paaudzes Intel procesoriem, taču netiek precizēts ar kādiem. Tas būs spējīgs darboties 11 stundas, un to darbinās Windows 10 Pro operētājsistēma. Tāpat ThinkPad Fold būs aprīkots ar USB-C, kas ļaus pieslēgt, piemēram, papildus ekrānu. Svars aptuveni 1 kg, kas ir atbilstoši šīs ierīces mērķim, kurš primāri ir mobilitāte. No ārpuses planšetdators ticis ietērpts ādas apvalkā, kurš atbilstoši kustās līdz locīšanai.

    Lenovo patiešām ir piedomājis pie lietojamības, jo kompānija pati izveidojusi speciālu iespēju ieslēgt planšeti 3 lietošanas režīmos – 1 liels ekrāns, 2 ekrāni, 1 ekrāns ar digitālo klaviatūru. Šīs 3 iespējas attiecīgi iezīmē reālos ikdienas pielietojumus:

    • lietot to kā lielu skārienjūtīgu ekrānu, papildus lietojot speciālo irbuli, kaut kas līdzīgs lielajiem iPad (skicēšana, zīmēšana);
    • uzlikt ThinkPad uz speciāla paliktņa, caur Bluetooth savienot to ar tastatūru un lietot kā datoru, veikt pierakstus un citas ikdienas lietas;
    • lietot kā 2 sadalītus ekrānus, lai klausītos lekcijas un veiktu pierakstus vai arī lai reizē lietotu 2 atsevišķas programmas.

    Kā jau pirmā ierīce savā segmentā, tā maksās atbilstoši – 2499 dolārus – kas ir visai augsta cena par produktu, kuram pat nav zināma precīza tehniskā specifikācija. Speciāla klaviatūra, irbulis un statīvs nav iekļauti cenā. Par šo naudas summu var iegādāties pietiekami jaudīgu portatīvo datoru, jo liekas, ka Lenovo uzsvērtā mobilitāte un jaunā tehnoloģija varbūt nav nemaz tik nepieciešama ikdienā, taču šī nozare tikai tagad sāks iegūt citus apmērus. Lenovo atklājis, ka dators veidots 4 gadus, un ekrāns ir ļoti augstas izturības, lai neatkārtotos nedienas, kuras piemeklēja Samsung Galaxy Fold pirmo partiju. ThinkPad X1 Fold būs pieejams šī gada vidū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma