Web Analytics
More
    Reklāma

    Bosch saredz nākotni virtuālajā autovadītāja saulessargā

    Jaunākie raksti

    Kompānija Bosch nodarbojas ne tikai ar dažādu darbarīku ražošanu, bet veido dažādus citus tehnoloģiskos produktus, kā, piemēram, autonomās braukšanas sistēmas kopā ar LiDAR sensoriem. CES 2020 ietvaros kompānija prezentējusi kāds varētu izskatītais viedais auto saulessargs priekš šofera.

    Līdz pat šim brīdim, lai pasargātu autovadītāja acis no tiešas saules gaismas, tiek izmantots taisnstūra formas saulessargs, kuru iespējams nolocīt priekšā acīm, kā arī tas parasti veidots no kāda sintētiska materiāla, tam bieži vien aizsedzot lielu laukumu no vadītāja redzamības. Tāpēc Bosch piedāvā rinājumu, kurā modernais vizieris būtu veidots no caurspīdīga LCD paneļa, un, balstoties uz mākslīgā intelekta analīzi, spētu nelaist cauri saules starus, kuri spīd tieši uz acīm. Pārējo LCD ekrānu atstājot caurredzamu, līdz ar to lieki netiktu samazināta redzamība, bet vadītājam tiktu nodrošināta perfekta redzamība. Aptumšojums tiktu panākts ar šķidro kristālu tehnoloģiju. Saulessargs precīzi nolasītu kādā leņķī ienāk saules gaisma un kādā ir jāveido tonējums.

    Reklāma

    Šī šobrīd vairāk ir fantastika nekā reāls produkts, tomēr vīzija ir pasniegta, un kompānija noteikti strādās pie tās, bet līdz tam, brauksim pa vecam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma