Web Analytics
More
    Reklāma

    Bezvadu austiņu ražotājiem aizgājušais gads bijis ļoti veiksmīgs

    Jaunākie raksti

    Canalys analītiķi aplēsuši pagājušajā gadā pārdoto bezvadu austiņu apjomus, kas pamatīgi kāpuši, jo viedtālruņu ražotāji vairs gandrīz neizvieto standarta 3.5 mm austiņu pieslēgvietas savos modeļos. Pircējiem atliek tikai filozofēt par Bluetooth priekšrocībām un trūkumiem, bet bezvadu austiņas tāpat nāksies iegādāties.

    Canalys aplēses norāda, ka pagājušā gada trešajā ceturksnī piegādāti 96.7 miljoni bezvadu austiņu, kas ir 53% kāpums pret 2018. gada šo pašu periodu. Visticamāk, pēdējos 2019. gada trīs mēnešos būs piegādāti vairāk nekā 100 miljoni bezvadu austiņu.

    Reklāma

    Visstraujāk audzis tā dēvētais true wireless stereo (tikai ausīs bāžami puļķi, kas nav savā starpā savienoti, piemēram, Apple AirPods un Sony WF-1000XM3) segments – šāda tipa austiņu pārdošana kāpusi par 183%. Nevienam nebūs pārsteigums, ka Apple ir kārtējo reizi nogrābis milzīgu daļu no tirgus ar 43%. Xiaomi un Samsung pieder attiecīgi 7% un 6% no true wireless tirgus.

    Sagaidāms, ka šajā gadā bezvadu austiņu pārdošana tikai turpinās augt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    02.01.2020 23:50

    Kāds tur brīnums, īpaši ja ir virkne apbrīnojamu austiņu (Bose QuietComforst vai Sony 1000 sērija) ar trokšņu slāpēšanu (vot tikai tā cena :( …). Atdzīšos kā ilgu laiku biju bezvadu pretinieks. Galvenokārt dēļ bezvadu “atkaribas” no lādētāja (īsa akumulatoru darbā laika dēļ), kā arī dēļ skaņas kvalitātes (jo vadu austiņām frekvenci diapazons bija plašāks un skaņas kvalitāte labāka). Bet tad… iegādājos jaunu telefonu (HTC) kuram nav 3.5mm spraudnis. Kādu laiku sadzīvoju ar USB vadu austiņām, bet tā kā arī sportoju, sapratu ka tā ir USB pieslégvietas laušana. Nesen tiku pie Sony bezvadu austiņām un esmu starā gan par skaņu un basu kvalitāti, gan par baterijas darbības ilgumu, gan par ērtumu sportojot.

    Reklāma