Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ierakstījusi 16 miljonus kilometru ar pasaules ielām

    Jaunākie raksti

    Kompānija Google ir sasniegusi zīmīgus skaitļus pēc vairāk nekā 12 gadu darbības ar tās kartes servisa opciju street view (redzēt vietu ielas skatā), jo ir ierakstīti vairāk nekā 16 miljoni kilometru (10 miljoni jūdžu) ielu, kā arī 93 miljoni kvadrātkilometru telpas. Tas šobrīd ļauj mums ieraudzīt 98% no cilvēku apdzīvotās teritorijas.

    Kopš 2004. gada, kad street view tēvs Lerijs Peidžs, kurš nesen kā paziņojis par vadītāja amata atstāšanu meitas uzņēmuma Alphabet, ir pagājuši jau 15 gadi, un šobrīd servisa iespējas ļauj mums ielūkoties pat zem ūdens Lielajā Barjerrifā vai apskatīt Lielo Kanjonu Arizonā. Tas viss ir par iespēju cilvēkiem digitāli nokļūt un redzēt tās vietas, kur, iespējams, tiem vairs nav un nebūs vaļas nokļūt.

    Reklāma

    Šis viss sākās ar speciāli aprīkotu automašīnu braukšanu pa visu pasauli. Atceros, ka arī es savā nosacīti lauku apkaimē uz grants ceļa vienu eksemplāru redzēju pirms pāris gadiem. Turpinājumā, lai sasniegtu vietas, kur auto vairs nespēj iebraukt tika radīta speciālā pārnēsajamā kamera, kas arī tikušas lietotas uz kamieļiem tuksnesī vai filmēts zem ūdens. Tas šobrīd ļauj kāpt kalnos, redzēt iepriekšējo civilizāciju mājvietas un ieskatīties zemūdens pasaulē.

    Kā jau ierasts ar šīm patiešām fantastiskajām iespējām nāk līdz datu drošība, jo kas gan mūsdienās var būt svarīgāks. Pēc atrašanās pozīcijas ir iespējams piedāvāt gan tuvējās izklaides iespējas, darba laikus, novērtējumus, un pat jaunā iespēja reālā laikā rādīt precīzas norādes gājējiem, izmantojot mākslīgo intelektu. Laikam jau laiks beigt uztraukties par to, ka katrs esam kā uz paplātes. Jāatzīst, ka Lielā Barjerrifa apskatīšana ar street view ir visai iespaidīga.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma