Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektriskais zutis darbina Ziemassvētku egles lampiņas

    Jaunākie raksti

    Tenesī štata Čatanogas akvārijs izmantojis svētku laiku, lai interesantā veidā parādītu dabas spēka un tehnoloģiju apvienojumu, jo tā lampiņas Ziemassvētku eglē iededz tieši elektriskais zutis.

    Migels Vatsons, kā nosaukts šis dabiskais elektrības ražotājs zuša formā, ir paspējis kļūt gan par tviter iemītnieku, gan ar savu elektrības izlādi darbināt lampiņas blakus novietotajā svētku eglē. Elektriskais zutis izdala 10 voltu spriegumu ēdot, taču pašaizsardzības nolūkos šī izlāde var sasniegt līdz pat 800 voltiem. Tādējādi, kad Migels ikdienā barojas, eglīte iemirdzas spožāk, kā arī tā konstanti maina spožumu, norādot uz dabiskajām izmaiņām ūdens iemītniekā. Patiesībā gan šis ir tieši enerģijas maiņas attēlojums, jo izdalītā strāva tieši nedarbina lampiņas.

    Reklāma

    Rezultāts panākts pateicoties akvārijā ievietotajam sensoram, kurš spēj nolasīt elektrības izmaiņas. Sensors ir savienots ar skaņas sistēmu, kura izdod dažādus skaņas signālus, mainoties izlādei, kā arī reizē veic ierakstu tviter kontā. Lietotājam “EelectricMiguel” ir jau vairāk nekā 38 tūkstoši sekotāju, un kā variet iedomāties, tad viņa tvīti var sacensties savdabīgumā ar dažiem Īlona Maska domugraudiem, proti, “KA-BOOOOOOOM!!!!!!”, bet speciālisti ir apvienojuši elektrotehniku ar biznesa komunikāciju, sniedzot iespēju Migelam izteikties krietni formālāk: “OK, so full disclosure, the intensity of the lights reflects the strength of my discharges as detected by sensors in my tank. Still r-eel-y cool, though, don’tcha think?”

    AvotsCNN
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Carbon dioxide
    10.12.2019 09:20

    Zušu audzētājiem drīzumā akciju cenas kāps, jo zušus plāno integrēt elektriskajos auto un izmantot kā rezerves akumulatorus! :)

    Krotow
    10.12.2019 13:45
    Reply to  Carbon dioxide

    Drīz zinātnieki izdomās kā ar zelta zuti ražot elektrību un tad enerģijas trūkums pasaulē tiks novērsts.

    Reklāma