Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina pieteikties Atvērto tehnoloģiju gada balvai

    Jaunākie raksti

    Lai izceltu un godinātu Latvijas privātā un publiskā sektora, akadēmiskās vides pārstāvju un privātpersonu ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā, popularizēšanā, LATA izsludina konkursu “Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas balva 2019”.

    Balva tiks pasniegta par  atvērto datu un tehnoloģiju kultūras veicināšanu trīs nominācijās.

    Reklāma

    Publiskais sektors

    Šajā nominācijā aicinātas pieteikties valsts vai  pašvaldības iestādes, tajā skaitā izglītības iestādes, kas savā ikdienas darbībā izmanto atvērtas tehnoloģijas, tajā skaitā atvērtā pirmkoda programmatūru vai arī iestādes, kas kļuvušas pieejamākas sabiedrībai, ieviešot uz atvērtām tehnoloģijām balstītus risinājumus, piemēram, e-pakalpojumus vai atvērušas, tas ir, padarījušas publiski pieejamus noteikta veida datus. Šajā kategorijā aicinātas pieteikties arī tās iestādes, kas ar savu darbību ir veicinājušas atvērtības ideju popularizēšanu sabiedrībā.

    Privātais sektors

    Šajā nominācijā ir aicināti pieteikties uzņēmumi, kuri ir radījuši oriģinālus risinājumus un produktus, vai lokalizējuši risinājumus, kur izmantotas atvērtas tehnoloģijas, tajā skaitā atvērti standarti, atvērtais pirmkods vai atvērtie dati.

    Fiziska persona

    Šajā nominācijā var pieteikties ikviens, kurš ieviesis, latviskojis atvērtā pirmkoda risinājumus, gatavojis mācību materiālus, izglītojis sabiedrību par atvērtiem standartiem, atvērto pirmkodu, atvērtiem datiem, organizējis pasākumus vai popularizējis atvērtās tehnoloģijas.

    Balvai var pieteikties juridiska vai fiziska persona līdz 2020. gada 20. janvārim, aizpildot un iesniedzot balvas pieteikuma anketu uz e-pastu lata@lata.org.lv. Pretendentu balvai var pieteikt arī cita juridiska vai fiziska persona, aizpildot par pretendentu pieteikuma anketu. Uzvarētājus noteiks LATA valde atbilstoši konkursa nolikumam. (Konkursa nolikums: ODT formātā, PDF formātā). Uzvarētāji tiks apbalvoti LATA konferencē 2020. gada 30. janvārī.

    2018. gada balvas ieguvēji

    Pirmo vietu kategorijā atvērtākā iestāde publiskajā sektorā ieguva Centrālā vēlēšanu komisija par visu deputātu kandidātu un vēlēšanu rezultātu datu pieejamības nodrošināšanu atvērto datu formātā. Tas apliecina, ka Latvija iestājas par demokrātisku un caurskatāmu vēlēšanu norisi, publicējot datus Atvērto datu portālā.

    Pirmo vietu balvu kategorijā izcilākais tehnoloģiju risinājums privātā sektora biznesā tika Latvijas Universitātes Matemātikas un Informātikas institūtam un SIA “Axia Broadcast Technologies” par “Livewire” atvērto tehnoloģiju profesionālas kvalitātes skaņas pārraides un komutācijas sistēmu izveidei uz standarta IP/Ethernet tīklu bāzes.

    Pirmo vietu kategorijā būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā, kā fiziskai personai ieguva Viktors Zagorskis par aktīvu pozīciju, pārliecību un līdzdalību atvērto tehnoloģiju un atvērtā pirmkoda risinājumu apgūšanā, ieviešanā, izglītojošo materiālu sagatavošanā un sabiedrības izglītošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma