Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen Space Vizzion – beidzot elektroauto ģimenēm

    Jaunākie raksti

    Pirms oficiālās Losandželosas autošova atklāšanas, kur jau ticis prezentēts kompānijas Ford pirmais elektriskais krosovers Mustang Mach–E, autobūves grands Volkswagen iepazīstinājis ar vēl vienu elektroauto no gaidāmās ID saimes. Tas būs Space Vizzion modelis, kurš būs krustojums starp SUV un universāli.

    Turpinot savu iespaidīgo elektrifikācijas projektu Volkswagen grupas ietvaros, sasniedzot 20 elektroauto modeļu skaitu 2025. gadā ar ražošanas jaudu 1 miljons gadā, kompānija Amerikā izvēlējusies atrādīt konceptu ietilpīgam ģimenes auto variantam, kurš sevī iekļauj plašu telpu, kā arī futūristisku dizainu, atsaucoties uz nosaukumu.

    Space Vizzion ir izmēros līdzīgs Volvo V90 modelim, kas ir krietni ierastāka mašīnas virsbūve Eiropas tirgū ne ASV, taču Volkswagen Amerikas grupas izpilddirektors paziņojis, kas šis modelis būs pieejams 2022. gadā, taču nosaukums līdz tam laikam vēl var mainīties. Tehniskā specifikācija ir salīdzinoši līdzīga kā citiem elektroauto ar 480 km nobraukumu (82 kWh akumulators), uzrāviens līdz 90 km/h aptuveni 5 sekundēs, ātrā uzlāde ar 150 kW strāvu. Panelis līdzinās Teslas konceptam, uzsvaru liekot uz minimālismu, kur ir gandrīz tikai stūre un vadības displejs ar 15,6 collu diagonāli.

    Tāpat prezentācijā izcelta modulārā elektriskās piedziņas matrica (angliski modular electric drive matrix – MEB), uz kuras tiek būvēts jau drīzumā pieejamais ID.3 modelis, kā arī tas būs pamats elektroauto ražošanai tuvākajos gados. Šo sistēmu Volkswagen plāno izmantot savas grupas ietvaros, kā arī piedāvāt to citiem autoražotājiem, tādējādi veicinot auto elektrifikāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma