Web Analytics
More
    Reklāma

    Irāna liedz pieeju internetam, lai apturētu protestus

    Jaunākie raksti

    Laikā, kad Latvijā mēs uztraucamies par to, vai sēņojot mums būs 4G internets meža vidū, tajā pat laikā Tuvajos Austrumos Irāna cenšas apslāpēt iedzīvotāju protestus noslēdzot pieeju internetam.

    Jau izsenis zināms, ka lai traucētu tādas lietas kā protestus, viena no galvenajām lietām ir saziņa, pie kā ķērusies Irānas valdība, noslēdzot pieeju internetam un daļēji arī mobilajiem sakariem. Šoreiz tas saistīts ar to, ka cilvēki ir izgājuši ielās un protestē pret degvielas cenu paaugstinājumi. Šī gan nav pirmā reize, kad Irāna tā rīkojusies. Valsts vadība šādu soli skaidro ar to, ka tādējādi tiek saglabāts un veicināts miers sabiedrībā.

    Reklāma

    Interesanti, ka izejošie telefona zvani ārpus Irānas darbojas, taču arī tiek tiek stingri kontrolēti. Pieejamais grafiks skaidri atspoguļo, cik strauji valdībai iespējams reaģēt un patiešām liegt pieeju sakariem. Mūsdienu normālā sabiedrībā, gan šāds solis liekas ļoti amorāls.

    Jāatzīmē, ka nesen kā ziņojām par Krievijas varasiestāžu iespējām centralizēti kontrolēt cilvēku pieeju globālajam tīmeklim. Tāpat gan Indija, gan Pakistāna ir pielietojušas līdzīgu metodi, noslēdzot pieeju internetam Kašmiras nemieros. Šādi notikumi tikai norāda uz to, cik svarīga mūsdienās ir informācija un tieši digitālie saziņas kanāli, tāpat spēja atšķirt viltus ziņas no īstām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.11.2019 17:02

    Tad jau darīs kā pirmsinterneta laikos – sarunās pa tiešo. Būs vēlāk, bet tas pats. Pie reizes kādus aizliedzējus paņems uz dakšām, lai nākamreiz nelecas.

    19.11.2019 21:54

    autor, tev laikam arī kafijotavu masveida slēgšana būtu ĻOTI amorāla :D
    kāda sakaru neesamībai saistība ar morāli? pareizi, nekādas.

    20.11.2019 00:57

    es vairāk par principu :) bija tak runas Eiropā kaut kāda ieslodzītā sakarā, ka piekļuve internetam ir viena no cilvēka pamattiesībām (vai pamatvajadzībām?). kārtējais sviests…

    Skābene
    20.11.2019 09:05

    Mūsu senči arī bez interneta spēja izveidot Baltijas ceļu, tā kā Irāņi arī kaut ko izdomās, ja gribēs.

    Reklāma