Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla būvēs Gigafactory ražotni netālu no Berlīnes

    Jaunākie raksti

    Vakar vakarā Īlons Masks paziņojis, ka Tesla nākamā Gigafactory rūpnīca tiks būvētā Berlīnes tuvumā. Maska paziņojums izskanējis Golden Steering Wheel balvu pasniegšanas laikā.

    Gigafactory nosaukums cēlies no Tesla milzu akumulatoru ražotnes Nevadas štatā. No Gigafactory akumulatori tiek sūtīti uz Kaliforniju, kur tos iemontē automašīnās. Gigafactory 2 atrodas Ņujorkas štatā, kamēr Gigafactory 3 ir Ķīnā. Gigafactory 3 ražo ne tikai akumulatorus, bet arī saliek Tesla automašīnas.

    Reklāma

    Visticamāk, arī Vācijā varam gaidīt Gigafactory 3 tipa rūpnīcu, kur būs gan akumulatoru, gan arī pašu automašīnu ražotne. Precīza Vācijas Gigafactory atrašanās vieta, visticamāk, tiks izziņota vēl šī gada laikā. Tiek pieļauts, ka Vācijas Gigafactory taps pie Berlīnes jaunās lidostas.

    Viens no Vācijas Gigafactory lielākajiem klientiem varētu būt arī Volkswagen, jo Volkswagen iepriekš izziņojis grandiozus elektroauto plānus. Volkswagen plāno jau 2025. gadā saražot 2 līdz 3 miljonus elektro automašīnu un līdz tam izlaist aptuveni 30 jaunus elektrisko automašīnu modeļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Ķēdis
    14.11.2019 06:13

    Gan jau, ka mūsu pašu Baumanis vainīgs – https://kursors.lv/2019/11/01/janis-baumanis-izaicina-ilonu-masku/ 😏🤔

    Reklāma