Web Analytics
More
    Reklāma

    Google plāno Chrome pārlūkā kaunināt lēnas mājaslapas

    Jaunākie raksti

    Google uzsākusi eksperimentus ar speciālas vizuālas informācijas pievienošanu Chrome tīmekļa pārlūkā mājaslapām, kas lēni ielādējas. Viss gan nav tik ļoti negatīvs, jo Chrome piešķirs arī zaļu ielādes indikatoru tām lapām, kas parasti ielādējas ātri.

    Šobrīd norit testi, lai saprastu, kādā veidā pasniegt šo informāciju par mājaslapas lēnu vai tieši pretēji ātru ielādi. Google grasās ņemt vērā lapas servera ātrdarbību un arī pašas mājaslapas darbības ātrumu (vai tajā nav izvietotas smagas reklāmas, vai kāds cits ielādi bremzējošs faktors). Pagaidām gan nav zināms vai un kad šāda veida vizuāli paziņojumu par lapu ātrdarbību varētu parādīties Chrome tīmekļa pārlūkā.

    Reklāma

    Google ir visai daudz paveikusi, lai sekmētu tīmekļa ātrdarbību. Google ir strādājusi pie tīmekļa reklāmu izvērtēšanas, lai tās nebūtu uzmācīgas un lielas, tāpat var minēt Webp attēlu izmantošanu, arī Google meklēšanas dzinis ņem vērā lapu ielādes ātrumu – lēnākas lapas tiek atstumtas tālāk atrastajos rezultātos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    12.11.2019 11:56

    tobiš Kursors hromē tagad rādīsies ar kaut kādu speciālu atzīmi, kad bremzēs kārtējais salinkotais ārzemju resurss? cik labi, ka vēl esmu palicis pie ugunslapsas ;)

    Kursors.lv
    12.11.2019 12:09
    Reply to  digitalk

    Vai tad nu mums ar to ir lielas problēmas? Mums ir tāds normāls viduvējs rezultāts: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fkursors.lv%2F

    12.11.2019 20:04
    Kursors.lv
    12.11.2019 21:48
    Reply to  Igors

    Tukšai statiskai lapai nav liela māka nodrošināt lielu ielādes ātrumu.

    digitalk
    12.11.2019 22:17

    nē, neesmu manījis, ka tieši Kursors bremzētu. tas bija ironisks komentārs, jo mans provaideris dažreiz iesprūst un tad LV lapas mēdz iekārties mēģinot atvērt kārtējo salinkoto sū. starp tām redzēts gan statistikas counteris Polijā, gan pašas gūgles resursi, kā fonti :)

    Krotow
    12.11.2019 22:21
    Reply to  digitalk

    Tā nav tikai kursora problēma. Šobrīd daudzas lapas tā grēko ar “nevajadzīgu” ārējo resursu piesaisti tādā apjomā, ka reizēm tikai adblockeris un ugunssiena palīdz :) Dažu labu portālu pārtraucu lasīt tikai šādu problēmu dēļ.

    12.11.2019 21:46
    Reply to  Jānis Lomašs

    Nav jau kontenta iekšā. Kad saliksi tad visi tie cipariņi nokritīs tā pat kā kursoram. Googlei ideāla lapa ir rūtiņu lapa ar tekstu :)

    gatis krustaglis
    12.11.2019 22:21

    opera browser 25% [ pašlaik uz opera]
    firefox 50&
    chrome 25%

    Reklāma