Web Analytics
More
    Reklāma

    Chrome tomēr tiks pie visai agresīva iebūvēta reklāmu bloķēšanas rīka

    Jaunākie raksti

    Google paziņojusi, ka top jauns reklāmu bloķēšanas rīks Chrome tīmekļa pārlūkam, kas rūpēsies arī par Chrome pārlūka bēdīgi slaveno resursu rijību. Google uzskata, ka Chrome resursu prasībās daļēji vainojamas reklāmas.

    Chrome izstrādātāju komanda šobrīd aktīvi darbojas pie reklāmu bloķēšanas rīka, kas centīsies novērst datoru darbību bremzējošo reklāmu ielādi. Šobrīd ir nosprausti pamata parametri reklāmām, kas tiks bloķētas. Chrome bloķēs tās reklāmas, kas kopumā noslogo procesoru (vienu procesora pavedienu) ilgāk par 60 sekundēm vai arī 30 sekunžu periodā noslogo procesoru ilgāk par 15 sekundēm. Tāpat tiks bloķētas reklāmas, kas sver vairāk par 4 MB. Chrome aizstās bloķēto reklāmu logus ar paziņojumu, ka Chrome šo saturu ir novākusi.

    Reklāma

    Reklāmu bloķēšanas rīks pie stabilās Chrome versijas izmantotājiem nonāks tuvāko mēnešu laikā. Šobrīd to var izmēģināt Chrome Canary lietotāji.

    Protams, Google ļoti paļaujas uz reklāmu ienestajām naudām, tāpēc reklāmu bloķēšana Chrome pārlūkā nekad nebūs dikti agresīvai un pilnīga. Google jau šobrīd eksperimentē arī ar trešo pušu tā dēvēto cookies bloķēšanu, kas jau šobrīd pilnībā aktivizēta Firefox pārlūkā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    01.11.2019 13:25

    Es domaju, ka vispar Google ir loti nekauniga attieciba uz reklamam. Nerunajot par mekleshanas rika ieklautam reklamam, gan youtube, kas kluvusas garakas un nevis viena bet divas reklamas jau ieklautas pirms video satura kas interesee. Ka ari Chrome Android versija vispar liegums pievienot plugin reklamu blokjeshanai. EU komisijai vajadzetu piespiest mainiit.

    geksis
    02.11.2019 08:47

    ” Tāpat tiks bloķētas reklāmas, kas sver vairāk par 4 MB”
    Gribētos jau būt naivam un cerēt, ka līdz ar to tiks bloķētas arī visas reklāmas youtoube

    Reklāma