Web Analytics
More
    Reklāma

    Google darbinieki pieprasa uzņēmumam sasniegt nulles emisiju slieksni

    Jaunākie raksti

    Šī nedēļa paiet zīmē, kurā lielie tehnoloģiju giganti kā Apple sper soļus sabiedrībai nozīmīgu problēmu risināšana. Tā arī vairāk nekā 1000 kompānijas Google darbinieku ir parakstījuši vēstuli, lai kompānija apsolītu turēties pie sava plāna kļūt par nulles emisiju uzņēmumu 2030. gadā.

    Google darbinieki ir skaidri pauduši, ka uzņēmums nedrīkst atkāpties no sava uzstādīta mērķa kļūt par nulles emisiju uzņēmumu līdz nākamās dekādes beigām. Tāpat tas iekļauj principu, ka Google neslēgs un neatbalstīs darījumus, kuri stimulētu fosilās enerģijas lietošanu. Netiks atbalstītas dažādas idejas un politiķi, kuri iestājas pret klimata izmaiņām. Papildus tam tiek prasīts, lai nenotiktu sadarbība ar uzņēmumiem, kuri rada kaitējumu bēgļiem vai citām grupām, kuras ietekmē klimata izmaiņas.

    Reklāma

    Šī vēstule tikusi adresēta finanšu direktorei Rūta Poratai, kurā jau papildus noteiktiem soļiem un darbībām tiek minēti citu kompāniju piemēri kā Amazon un Microsoft cīņā pret klimata izmaiņām.

    Google darbinieki nav snauduši arī iepriekš, jo vairāk nekā 20 000 pagājušajā gadā visā pasaulē iznāca no saviem birojiem, lai izteiktu neapmierinātību pret izpilddirektoru, kurš tika apsūdzēts seksuālos uzbrukumos. Tāpat tikusi pausta neapmierinātība par kompānijas darbu Ķīnā, līgumiem ar Pentagonu un darbinieku un partneru labklājību.

    Saistībā ar nulles emisiju slieksni, var pieminēt, ka kompānija jau vairākus gadus ir oglekļa ziņā neitrālā, kas nozīmē, ka tā saražoto oglekļa dioksīdu spēj kompensēt, piemēram, iestādot kokus.

    AvotsCNET
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma