Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple ziedos 2,5 miljardus dolāru Kalifornijas nekustamā īpašuma krīzei

    Jaunākie raksti

    4. novembrī kompānija Apple paziņojusi, ka ieguldīs 2,5 miljardus dolāru, lai cīnītos pret dzīvojamu platību nepieejamību un augstajām cenām Kalifornijas štatā – Silīcija ielejas mājvietā, kur pulcējas lielākie tehnoloģiju uzņēmumi.

    Paredzētais sadalījums ir šāds:

    Reklāma

    • 1 miljards priekš cenas ziņā pieejamu māju celtniecības;
    • 1 miljarda liela finansējuma palīdzība pirmā mājokļa iegādei;
    • 300 miljoni, lai Apple piederošu zemi pārveidotu par vietu pieejama nekustamā īpašuma būvniecībai;
    • atlikušie 200 miljoni tiks novirzīti tieši San Francisko līča teritojas zemo ienākumu mājsaimniecībām, samazinot bezpajumtniecību.

    Nav noslēpums, ka sākoties 21. gs. tehnoloģiju ērai, tieši Silīcija ieleja un San Francisko ir nonākusi situācija, kur par mājokli ir jāmaksā ļoti liela summa, ko nevar atļauties dažādu nozaru speciālisti. Piemēram, skolotājiem, ugunsdzēsējiem un sociālajiem darbiniekiem nākas pamest savu vēsturisko dzīvesvietu, jo nav iespējams to atļauties. Šāda situācija likusi rīkoties kompānijai Apple, apzinoties arī savu ietekmi un “vainu” sadārdzinājumā, jo tieši tehnoloģiju uzņēmumi bagātīgi atalgo savus inženierus, radot ļoti plašu finanšu plaisu starp sabiedrības grupām.

    Pēc personīgās pieredzes, runājot ar vietējiem vīriem spēka gados, kuri ikdienā strādā San Francisko, nav iespējams aptvert dzīvošanas izmaksas, kaut vai vienistabas studio tipa dzīvoklim. Tomēr nebūtu pareizi vilkt paralēles tikai ar lielo uzņēmumu uzpūstajām algām, jo šo mājokļu nepieejamību veicinājuši dažādi dabas liegumi, anti-debeskrāpju politika, kā arī vietējie likumi.

    Timam Kukam pēc vārda kabatā noteikti nav jāmeklē, un viņš uzsver vēlmi palīdzēt vietējiem, jo tikai tā tiks veidota un saglabāta cieņa un atbildība pret to, kas notiek šajā vietā, saprotot, ka tehnoloģijām nevis mūs jāsadala slāņos, bet gan jāsniedz daudz plašākas iespējas. Protams, šīs milzīgas investīcijas tiek pavadītas politiskajā gaismā, jo tik lielas naudas summas ziedošana varētu tikt saistīta ar politisko interešu apmierināšanu un Apple interešu lobēšanu. Tāpat tas varētu būt uzņēmuma interesēs, lai noturētu un piesaistītu darbaspēku. Taču izskan versija, ka problēma ir tik liela, ka štata vadība netiek galā un talkā ir jānāk privātajam sektoram.

    San Francisko apgabals pēdējos pāris mēnešos saņēmis vēl citus dāsnus solījumus, jo gan Google, gan Facebook paziņojuši par 1 miljarda dolāru lielu atbalstu Kalifornijas un līča mājokļu jautājumā. Attiecīgi Microsoft pievienojis 500 miljonus šādu problēmu risināšanai Sietlā.

    Domāju, ka šo kompāniju vadītājiem noteikti atrastos kāda kapeika arī #teamtrees kampaņai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.11.2019 18:20

    Plusiņš par #teamtrees pieminēšanu! :)

    Reklāma