Web Analytics
More
    Reklāma

    Google neļaus 2020. gadā izlaist viedtālruņus bez Android 10

    Jaunākie raksti

    Google uzsākusi vēl stingrāk rūpēties par Android operētājsistēmas versiju aktualizēšanu – Google Mobile Services pavadošajā dokumentācijā redzams, ka Google pieprasīs obligāti visiem ražotājiem 2020. gada viedtālruņu modeļos uzstādīt Android 10. Pretējā gadījumā viedtālruņi nesaņems pieeju Google lietotnēm un servisiem (gluži kā tas šobrīd ir ar Huawei Mate 30 sēriju).

    Obligāta prasība par Android 10 būs viedtālruņiem, kas iznāks pēc 2020. gada 31. janvāra. Tādējādi viedtālruņu ražotājiem ir vismaz pusgads pēc Android 10 iznākšanas, lai savam jaunajam viedtālruņa modelim sagatavotu Android 10 un pārējo programmatūru.

    Reklāma

    Šāda Google ideja nav nekas nepareizs, jo pat lielajiem ražotājiem ir gadījies startēt jaunu gadu ar jauniem viedtālruņu modeļiem, kas tikuši pie aptuveni pusotru gadu senas Android versijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.10.2019 13:31

    Šī prasība gan var nepatīkami pacelt budžeta un vidus līmeņa modeļu cenas. Skaidrojums: telefonu ražotāji lētākajos modeļos nereti lieto kameras u.c. papildus komponentes, kas palikušas pāri no iepriekšējās paaudzes telefoniem. Prasti sakot, iztukšo noliktavu. Šīm komponentēm draiveri parasti nav savietojami ar jaunāko Android OS versiju. Draiveru rakstīšana jaunajai OS maksā naudu (algas programmētājiem utt.). Ja komponenti pasūtīti kaut kur citur, var gadīties, ka to ražotājs jau sen pazudis krūmos, neatstājot aparatūras dokumentāciju (Ķīnas realitāte). Tad atliek telefonā lietot vecāku OS versiju – jo noliktava taču jāiztīra. Šī prasība liegs to darīt. Beigās no vienas puses dabūsim telefonus ar jaunākām komponentēm. No otras puses – cenas kāps debesīs ;)

    Jēkabs Balodis
    10.10.2019 20:37
    Reply to  Krotow

    Vai project treble šo kaut kādā mērā nemazina?

    wils
    10.10.2019 15:21

    Ņemot vērā, ka sertifikācija aizņem mēnešus, tad tirgū jaunumi ar 9 andri parādīsies vēl līdz vasarai, kad jau gūglis gatavosies 11 anonsēt.

    Reklāma