Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia 1 saņem zemu DxOMark kameru novērtējumu

    Jaunākie raksti

    Sony Xperia 1 ir jaunākais ražotāja flagmanis, kas beidzot nonācis DxOMark ķetnās kameru spēju testiem. Sony Xperia 1 ir 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED ekrāns, flagmaņa cienīgs procesors un solījums, ka viedtālrunis beidzot tiks pie labām kamerām.

    Reklāma

    Sony Xperia viedtālruņi kaut kur ap Sony Xperia Z3 laikiem strauji sāka zaudēt kameru kvalitātē visiem citiem ražotājiem, kuri nepaslinkoja un ar tiem pašiem Sony ražotajiem kameru moduļiem ieguva būtiski labākus attēlus.

    DxOMark parādījuši, ka Sony ar Xperia 1 kameru tomēr nav spējis panākt pat pagājušā gada flagmaņus. Sony Xperia 1 DxOMark testos ir vienā līmenī ar Google Pixel (1. paaudzes modeli) un Apple iPhone 8, kas iznāca 2017. gada septembrī.

    Sony ar Xperia 1 saņēmis trīs kameras – 12 megapikseļu galveno kameru ar f/1.6 objektīvu un optisko attēla stabilizāciju, 12 megapikseļu Ultra-wide kameru ar f/2.4 un 12 megapikseļu telefoto kameru ar f/2.4 objektīvu, optisko attēla stabilizāciju un fāzes nobīdes autofokusu. Xperia 1 spēj veikt video ierakstu 4K izšķirtspējā ar 30 kadriem sekundē.

    DxOMark ierindojis Xperia 1 ļoti zemu – viedtālrunis ieņem 33. vietu topā ar 91 savāktu punktu. Šī gada flagmanim tā kā bija jātrāpa topa desmitniekā… Tikpat punktus saņēmis Xiaomi Pocophone F1, kas nu nekādi nav dēvējams par viedtālruni ar izcilu kameru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    29.08.2019 16:20

    Žēl ka tā, liku lielas cerības. Jāgaida nākamais.

    Jānis Logins
    29.08.2019 17:44

    Ar tādu attieksmi pret kameru kvalitāti, Sony jau sen vajadzēja būt vēstures mēslainē. T2 pareizi dara ka nepiedāvā, vismaz mājaslapā nepiedāvā.

    Agnis
    29.08.2019 18:45

    Tiem, kas brēc un domā, ka Xperia 1 ir jūtami švakāka kamera, lūk brīnišķīgs un īss side-by-side salīdzinājums ar iPhone Xs Max absolūti identiskos apstākļos. Gan video stabilizācija, gan attēli visvisādos apstākļos:
    https://www.youtube.com/watch?v=UQr9JVs4tYk

    Kursors.lv
    29.08.2019 21:05
    Reply to  Agnis

    iPhone īsti vairs nav nekāds kameru etalons. Būtu jāsalīdzina ar Huawei un Samsung flagmaņiem. Gan jau internetos ir arī šādi video.

    Agnis
    29.08.2019 22:35

    Protams! Tas tik tā, rakstā bija atsauce uz jūtami vecāku iPhone (jo jauno nevērtē tik zemu) kā arī Apple izmanto Sony sensorus(?).
    Video gan liek domāt, cik liela saistība ir laboratorijas testiem ar to cik skaista un vizuāli baudāma ir bilde realitātē (ja mazāk punktu dabūjis aparāts uzņem jūtami smukākas bildes kā vairāk punktus dabūjušais)

    datacore
    29.08.2019 21:10

    Droši vien būtiski atšķiros no vidējā elektronikas patērētāja, jo man kameras kvalitāte ir praktiski vienaldzīga. Manuprāt, galvenais telefonā ir veiktspēja. Protams, kamera reizēm noder, it īpaši ceļojumos vai kāda svarīgāka notikuma iemūžināšanai, bet ikdienā nu absolūti nekas man nemainās no tā, vai kamera ir iPhone XS vai 7 gadus veca HTC budžetnieka līmenī.

    Kursors.lv
    29.08.2019 21:46
    Reply to  datacore

    Ko tu darbini uz telefona, ka pietiek tikai ar veiktspēju? Visi dārgā gala telefoni ir jaudīgi bez sava gala. Kameras atšķirības gan ir krietni jūtamākas, jo cilvēki ar telefonu bildē katru dienu no rīta līdz vakaram un visu uz ko paskatās. Un te ļoti labi jūt atšķirību starp dārgu un lētu telefonu.

    datacore
    29.08.2019 22:32

    Neko specifisku it kā nedarbinu, vienkārši primāri novērtēju ātru darbību visa ierīces mūža garumā, kā arī nemēdzu pirkt jaunu telefonu, kamēr vecais pilda savas funkcijas visnotaļ pieņemami. Sociālajos tīklos bildes nepublicēju un fotogrāfēt tāpat aiz garlaicības arī nemēdzu, tā ka vajadzības pēc augstas kvalitātes kameras tīri objektīvi nav.

    Agnis
    29.08.2019 23:01
    Reply to  datacore

    Nupat izklausīšos pēc totāla Sony fanboya, bet reāla pieredze, ka es savu 2,5 gadus veco Huawei flagmani (kuru mēdzu tīrīt, neinstalēju lieku drazu) novietojot blakus 2 gadīgam Sony midrange telefonam ar švaku Mediatek Helio proci (kurš nekad nav tīrīts no drazas), sāku šaubīties, kura no abām ierīcēm ir tā veiktspējīgākā. (Huawei jūtami lago salīdzinot ar gludo Sony)
    Reizēm optimizēta programmatūra izdara vairāk veiktspējas labā, kā plika specene uz ko spiež ķīnas ražotāji. Un to es saku kā Ķīnas lietotājs.

    30.08.2019 09:37

    Nepatiess apgalvojums ka visi bildē, apskatījos savā galerijā, pēdējā bilde ko bildēju ir jūlija vidus un ne pēc savas iniciatīvas, palūdza nobildēt. Bet fotografēšana man kā hobijs, tam attiecīga iekārta. Mūsdienās jaunieši daudz bildē, bet 99% produkta ir draza kam nav nekādas garīgas vērtības. Tik aizņemta atmiņa.

    Kursors.lv
    30.08.2019 10:25

    Nē, apgalvojums ir patiess, bet pareizi arī pats saki, ka ar telefonu bildētajam nav lielas vērtības klasiskajā fotogrāfijas nozīmē. Ar telefonu bildē, lai piefiksētu notikumus, objektus un cilvēkus. Te 99.99% gadījumu nav nekādu pretenziju uz augsto mākslu un tas nemaz nav vajadzīgs. Bet fakts ir skaidrs – telefoniem vajag labas un ļoti labas kameras, lai var kvalitatīvi dažādos apstākļos piefiksēt apkārt notiekošo. Nopietnā fotogrāfija, lai paliek tavā pārziņā.

    Miks
    30.08.2019 18:58
    Reply to  datacore

    Varu Tevi apbēdināt, ne tikai kamera tajā telefonā ir slikta.
    Tur teeju viss ir slikti, pat veicot balss zvanus un turot to pie auss, dažkārt sanāk izslēgt mikrafonu, vai kaut ko saspaidīt. Un vēl dažādi sīkumi, kad priekš telefona šādā cenā ir vnk nepiedodami!

    Oskars
    31.08.2019 01:07

    Izmantoju Xperia 1 in nesūdzos. Kamera mani pilnībā apmierina! Krāsas ir dabiskas. Bilde kvalitatīva. Nezinu kas var nepatikt… Uzticams telefons, baterija tur labi, ekrāns fenomenāls. Video aplikācija Cinema Pro ir iespaidīga lai gan pat pusi funkciju neesmu izmantojis…

    Reklāma