Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z3 apskats

    Uzlabojumi ir niansēs, manuprāt, pārāk minimāla atšķirība no Xperia Z2.

    Jaunākie raksti

    Sony izvēlējies skarbu ceļu ar diviem viedtālruņu flagmaņiem gadā. Katrus sešu mēnešus pie pircēja jānonāk superīgam viedtālrunim, turklāt tam ir jāattaisno vidēji augstā cena, kā arī jāpārspēj citu ražotāju mārketinga izgājieni.

    Nedaudz vecākais Xperia Z2 manā atmiņā palicis ar mežonīgu jaudas rezervi, ideāli izvēlētiem materiāliem un perfektu uzbūvi, bet tajā pašā laikā Xperia Z2 bija drausmīgi neērti noturams viedtālrunis. Tas bija liels un ar asām metāla kantēm. Atļaujos to salīdzināt ar debesskrāpi. Ja Xperia Z2 būtu bijis dažus simtus metru augstāks, BinLadens to vēlētos nogāzt.

    Reklāma

    Tieši vecākā modeļa neērtā lietošana raisīja bažas, kad vēru vaļā Xperia Z3 iepakojuma kasti. No tās man pretī veras viedtālrunis, ko šobrīd uzskatu par pilnīgu Xperia Z2 pretstatu lietošanas ērtuma ziņā.

    Xperia Z3 022

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat, plānots jauninājums uz 5.0 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920 punkti, ap 424 ppi, skrambu drošs pārklājums
    • Procesors: Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801 četru kodolu 2.5 GHz Krait 400, Adreno 330 video apakšsistēma
    • RAM: 3 GB
    • Atmiņa: 16 vai 32 GB un microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, A2DP, NFC, 4G, ANT+
    • Kameras: 20.7 megapikseļi, 5248 х 3936, 1/2.3” sensora izmērs, autofokuss, LED zibspuldze, HDR. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 60 fps video ar HDR. 2.2 megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p video uzņemšanu
    • Radio: Stereo FM ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, Beidou
    • Papildus: IP 68 ūdens un putekļu noturība
    • Izmēri un svars: 146 x 72 x 7.3 mm, 152 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3100 mAh
    • Krāsas: melna, balta un kapara
    • Cena: ap 700 – 720 eiro pie operatoriem, ap 500 eiro internetā

    Xperia Z3 004

    Izskats un uzbūve

    Būtiskākās izmaiņas piedzīvojis tieši Xperia Z3 izskats. Sony ticis daļēji vaļā no kantainajām OmniBalance dizaina iezīmēm. Piekrītu, OmniBalance izskatījās debešķīgi, bet lietošanā nodrošināja pamatīgas mocības lietotāja plaukstām. Ar maziņo Xperia Z1 Compact tas nebija izteikti, bet Xperia Z2 izmēri, biezums un apmales gandrīz grieza pirkstus nost.

    Xperia Z3 izlabots ir viss – tam ir samazināti izmēri tieši tik, lai 5.2 collu ekrāna viedtālrunis smuki iegultu plaukstā. Aizvāktas kantainās apmales, to vietā izmantotas noapaļotas formas, bet reizē zudis arī cēlais metāla pieskāriens, jo apmales daļēji ir no plastmasas. Precizitātei – Xperia Z3 izmantoti plastmasas stūri. Viss ar plastmasu ir kārtībā, bet tā tomēr ir un paliek plastmasa.

    Xperia Z3 014 Xperia Z3 017 Xperia Z3 011

    Nekur nav pazudusi tik ērtā un Sony raksturīgā apaļā ekrāna bloķēšanas poga, kā arī turpat novietota skaļuma regulēšanas poga. Xperia Z3 saņēmis atsevišķu fotoaparāta slēdža pogu. To ļoti novērtēju testu laikā – fotogrāfijas uzņemšanai nav jānovelk cimdi. Xperia Z3 aprīkots ar magnētisko uzlādes pieslēgvietu un trauslās nanoSIM un microSD kartes sargā noapaļoti, es pat teiktu, NAD (audio sistēmu ražotājs) stilā ieturēti vāciņi. Arī microUSB pieslēgvieta slēpjas zem vāciņa.

    Manuprāt, vāciņi šoreiz nav izdevušies precīzi. Tie nav ideāli vienā līmenī ar pārējo korpusu (izcelti, izcēlušies vai kaut kas uz to pusi) un nerada drošības sajūtu.

    Sony spītīgi pieturas pie skrambu droša ekrāna pārklājuma izmantošanas, bet tas vismaz manās acīs ir mazāk noturīgs materiāls pret skrāpēšanos. Xperia Z3 vairāk piederētos mazāk ievainojamais Gorilla Glass. Lietošanas laikā Xperia Z3 ieguva pāris skrambas ekrānā, kaut gan to lietoju identiski kā savu ikdienas viedtālruni, kas jau gadu kalpo bez skrambām Gorilla Glass 3 ekrānā.

    Xperia Z3 006 Xperia Z3 002

    Augšējā kreisajā stūrī izvietota LED diode, kas vēsta par uzlādes līmeni un paziņojumiem. Tā ir salīdzinoši milzīga un atturīgi blāva. Šāda paziņojumu diode piedod viedtālrunim šarmu. Ļoti patika!

    Tātad ar Sony Xperia Z3 gandrīz viss ir kārtībā. Tas perfekti iegulst plaukstā. Cik nu 5.2 collu viedtālrunis var iegult… bet neko labāku neesmu no līdzīga izmēra viedtālruņiem piedzīvojis. Ar ekrānu ir drusku jāuzmanās, tāpat nākas piesargāt stikla aizmuguri. Metāla faniem tuvāks sirdij būs Xperia Z2, bet Xperia Z3 ir ērtāks un plastmasas stūri nav tik uzkrītoši, lai tos izceltu kā milzīgu uzbūves mīnusu.

    Ekrāns

    Sākšu ar vienīgo slikto ziņu par Xperia Z3 ekrānu – tam ir nenormāli un nepiedodami atspīdumi. Pat istabā var spoguļoties ieslēgta viedtālruņa ekrānā. Tik uzkrītošus atspīdumus ļoti sen nebiju redzējis.

    Viss pārējais ir ieturēts augstos standartos. IPS tehnoloģijas Triluminos ekrāns rāda smukas krāsas. 5.2 collu ekrānā iederas 1080 x 1920 punkti kas dod ap 424 ppi punktu blīvumu.

    Sony sola, ka Xperia Z3 tērēs mazāk enerģiju, jo tā izgaismošanai izmantota viltīga Live Color LED tehnoloģija, kas uzsver krāsas un tās ir spilgtākas, bet vienlaikus netiek palielināts enerģijas patēriņš.

    Xperia Z3 023

    Akumulators un energotaupība

    Sony Xperia Z3 darbina Li-Ion 3100 mAh, kas ir mazāks par Xperia Z2 esošo akumulatoru. Ražotājs sola, ka uzlabota viedtālruņa energoefektivitāte un Xperia Z3 nodrošina ne sliktākus lietošanas ilguma rezultātus, kādi bijas Xperia Z2.

    Xperia Z3 pieejami divu līmeņu enerģiju taupoši režīmi. Mazāk agresīvais STAMINA režīms piedāvā atslēgt datu savienojumus un nemodinās viedtālruni, kad lietotājs uz mirkli ieslēgs ekrānu, lai apskatītu pulksteņa laiku. Patīkami, ka STAMINA režīms graujoši neiedarbojas uz ekrāna spilgtumu un veiktspēju, bet tomēr ir jūtams, ka darbībai ar vienu uzlādi klāt nāk aptuveni 8 līdz 12 stundas. Tas ir daudz.

    Xperia Z3 scr 018 Xperia Z3 scr 019 Xperia Z3 scr 020Xperia Z3 scr 021 Xperia Z3 scr 022 Xperia Z3 scr 023

    Ultra STAMINA režīms ir daudz brutālāks un lietotāja rīcībā paliek zvani, īsziņas, kamera, kalendārs, modinātājs un FM radio. Faktiski Ultra STAMINA režīms visās savās izpausmēs ir pielīdzināms Samsung melnbaltajam taupības režīmam. Vēl labāk! Ar ievietotu SIM karti gaidstāves režīmā diennaktī tērēja aptuveni 5% no enerģijas. Protams, runājot un sūtot īsziņas, enerģijas tēriņi palielinās, bet tāpat tie nepārkāpa 15% slieksni diennaktī. Iedomājies – kad nepieciešams, Xperia Z3 var darboties sarunu un īsziņu režīmā sešas diennaktis. Manuprāt, tas ir perfekts rezultāts.

    Ultra STAMINA režīms nepiedāvā nekādus datu savienojumus, kā arī tas neglīti pārslēdzas atpakaļ uz parasto viedtālruņa lietošanas režīmu – viedtālrunis tiek pārstartēts, nākas ievadīt PIN kodu.

    Xperia Z3 003

    Saskarne un aplikācijas

    Xperia Z3 saņēmis Android 4.4.4 KitKat operētājsistēmas versiju (plānots jauninājums uz 5.0 Lollipop), kā arī nelielus Sony pielāgojumus saskarnē. Sony piedāvā no Google Play veikala ielādēt aplikācijas, to papildinājumus (piemēram, kameras funkcijas) un saskarnes tēmas, kas varētu kādam patikt. Tēmas pielāgo ne tikai ekrāntapeti un krāsas, bet dažas aizstāj arī ekrāna vadības pogu izskatu.

    Xperia Z3 scr 002 Xperia Z3 scr 003 Xperia Z3 scr 004 Xperia Z3 scr 005 Xperia Z3 scr 006 Xperia Z3 scr 007

    Sākotnēji Sony nenormāli uzbāžas ar logrīku izvietošanu sākuma ekrānos. Visi ekrāni zib un ņirb, bet tas ir ar dažiem pirkstu vēzieniem labojams. Neesmu milzīgā sajūsmā par šādu ražotāja pieeju savu logrīku reklamēšanā. Patiesību sakot – man šāda pieeja derdzas un jo vairāk redzu šos mirguļojošos un rotējošos logrīkus, jo neciešamāki tie kļūst. Pieļauju, ka visu laiku ņirbošos logrīkus neaizvāc prom tikai tie, kas nezina kā to darīt.

    Ar aplikāciju izvēli Sony ir sevi gandrīz spējis turēt rokās. Pievienota antivīrusa aplikācija, gandrīz pilns Google aplikāciju klāsts, bet tas arī ir viss. Protams, neiztikt bez ražotāja aplikācijām un Xperia Z3 mūs jau gaida Lifelog, Walkman, PlayStation un citas aplikācijas, kuras varēja nebūt uzspiestas, bet gan pēc katra izvēles ielādējamas no Play veikala.

    Xperia Z3 scr 008 Xperia Z3 scr 009 Xperia Z3 scr 010 Xperia Z3 scr 011 Xperia Z3 scr 012 Xperia Z3 scr 013

    Īsāk sakot – Sony Xperia Z3 aplikāciju satura ziņā neatšķiras no nesen apskatītā Xperia Z3 Tablet Compact. Protams, ir nelielas nianses, kas viedtālruni atšķir no planšetdatora, bet tās tiešām ir nianses. Nedaudz uzkrītoši, ka Sony nav izdevies latviski iztulkot pilnīgi visu saskarni, tas pārsvarā attiecas uz iestatījumu sadaļu. Netulkotas palikušas atsevišķas iespējas, bet tāpat tas nedaudz atgādina MediTek procesoru specifiskās iespējas. Tās man par pārsteigumu bija iztulkotas Prestigio MultiPhone 5508 DUO fantastiskajā viedtālrunī.

    Xperia Z3 scr 015 Xperia Z3 scr 016 Xperia Z3 scr 017

    Veiktspēja

    Sony Xperia Z3 darbina MSM8974AC Qualcomm Snapdragon 801 čipkopa ar 2.5 GHz procesora takts frekvenci. Vecākais Sony Xperia Z2 saņēma nedaudz lēnāku Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB čipkopu ar 2.3 GHz procesora taksts frekvenci. Abi modeļi ir aprīkoti ar 3 GB RAM. Faktiski ikdienas lietošanā šīs nianses nav iespējams izjust.

    Sintētiskās veiktspējas testos Xperia Z3 turas līderu augšgalā, bet tam nākas piekāpties Qualcomm Snapdragon 801 darbinātajam Samsung Galaxy S5 un Oppo Find 7a. Nav arī nekāds pārsteigums, ka līderu grupai piebiedrojies HTC One M8 un nedaudz iepaliek LG G3, jo tam tomēr ir jākustina ievērojami lielāks ekrāna pikseļu skaits.

    Kopumā ne sintētiskie veiktspējas testi, nedz arī ikdienas lietošanas niansēs Xperia Z3 nav izjūtams nekāds diskomforts. Viss strādā ideāli vai tuvu tam.

    Xperia Z3 scr 028 Xperia Z3 scr 032 Xperia Z3 scr 033 Xperia Z3 scr 031 Xperia Z3 scr 030 Xperia Z3 scr 029

    Foto un video

    Xperia Z3 aprīkots ar 20.7 megapikseļu kameru. Tai ir 5248 х 3936 maksimālā izšķirtspēja un 1/2.3” sensora izmērs, autofokuss, LED zibspuldze, kā arī video uzņemšana 2160p ar 30 kadriem sekundē un 1080p ar 60 kadriem sekundē. Superior Auto attēlu uzņemšanas maksimālā izšķirtspēja ir 3264 x 2448, jeb 8 megapikseļi. Pieļauju, ka vairums (gluži kā es) pamatā izmantos Superior Auto iespējas.

    Xperia Z3 foto 027
    Ir vai nav bildē “gļuks”?

    Šur tur internetā izskanējusi informācija, ka Xperia Z3 ir kameras defekts, kas attēla centrā rada rozīgas krāsas plankumu. Pagaidām nav zināms vai šis defekts ir programmatūrā, vai arī ir kādas attēlu veidojošās matricas problēmas. Dažādos veidos izmēģinājos, lai iegūtu rozīgas nokrāsas bildi, bet neesmu pārliecināts par rezultātu. Katrs pats var par to pārliecināties pilnas izšķirtspējas attēlos, kas iegūstami Dropbox. Kur meklēt? Uz pelēcīga vai balta, vienmuļa fona. Nedaudz palielinot attēlu kontrastu, arī es pamanīju rozīgas nokrāsas apli attēlu centros. Pilnīgi ideāli Xperia Z3 attēli nav.

    Xperia Z3 foto 009 Xperia Z3 foto 014 Xperia Z3 foto 020 Xperia Z3 foto 022

    Ja ignorē nelielo rozīgumu, tad var teikt, ka Xperia Z3 veido tiešām patīkamas fotogrāfijas. Ar Xperia Z3 Compact dabūju pēc sirds patikas izspēlēties vasaras nogalē un attiecīgi arī tad gaisma bija pārpārēm. Xperia Z3 šajā ziņā ar pelēcīgo rudeni nedaudz paliek nepelnītā zaudētāja lomā. Piebildīšu, ka Xperia Z3 un Xperia Z3 Compact izmanto identiskas kameras.

    Daļēji nepatika, ka arī Xperia Z3 cenšas krēslā uzņemtas fotogrāfijas pietuvināt dienai. Tas liek izmantot augstas ISO vērtības un palielina graudainību. Krēslā Xperia Z3 izmanto ISO 400 un 800, bet iekštelpās ar mākslīgo apgaismojumu ISO 1000. Salīdzinoši (ar fotoaparātiem) mazā matrica ar to īsti netiek galā un attēli jūtami zaudē detalizāciju. Teorētiski Xperia Z3 maksimālais ISO ir 12800, bet diez vai tas ir baudāms cilvēka acij. ISO 12800 manuāli nav iespējams aktivizēt, to piedāvā Superior Auto pēc saviem ieskatiem.

    Normālos un labos gaismas apstākļos pret Xperia Z3 kameras darbību nav nekādu iebildumu. Sony flagmaņu kameras jau vēsturiski ir lieliskas un Xperia Z3 šajā ziņā neiegāž sevi un priekštečus.

    Xperia Z3 foto 023 Xperia Z3 foto 003 Xperia Z3 foto 004

    Konkurenti

    Xperia Z3 konkurenti nav snauduši. Manuprāt, viens no lielākajiem Xperia Z3 konkurentiem ir tā vecākais brālis Xperia Z2. Abiem ir līdzvērtīgi ekrāni, procesori, RAM apjoms, kameras, 4G, NFC, ANT+ un citi savienojumi. Abi saņems Android 5.0 Lollipop. Xperia Z3 piedāvā rokās ērtāk satveramas formas, bet tad ir arī cenu starpība, kas svara kausus šķiebj Xperia Z2 virzienā. Grūta izvēle.

    Samsung Galaxy S5 liek pretī vismaz manās acīs mazāk trauslo Corning Gorilla Glass 3, kā arī Galaxy S5 saņēmis līdzvērtīgu procesoru, ūdens noturību, savienojumus un lielisku kameras darbību. Galaxy S5 piekāpjas uzbūves materiālu izvēlē un tam ir tikai 2 GB RAM.

    HTC One M8 nav attaisnojušies eksperimenti ar 4 megapikseļu kamerām – pircēji šo triku vienkārši nespēj uztvert. Turklāt nemaz tik ļoti būtisks uzlabojuma no UltraPixel kameras nav vērojams. HTC One M8 izvēlēsies tā reprezentatīvā izskata cienītāji, bet Xperia Z3 uzbūve nav ne par mata tiesu vājāka. Te ir cīņa starp metāla un stikla aizmugures vāka noformējumu.

    Xperia Z3 005

    Gala vārds

    Izrauts no konteksta, Xperia Z3 ir viens velna viedtālrunis. Tas saņēmis flagmaņa cienīgas komponentes un uzbūvi. Reti kur var atrast kādu nelielu mīnusiņu. Bet tad paskatāmies apkārt, ka konkurenti nav snauduši un līdzvērtīgi flagmaņi izlaisti vienlaikus ar vecāko Xperia Z2, un paveras pavisam cita „bilde”. Protams, tikko iznācis Xperia Z3 būs ievērojami dārgāks par padzīvojušu Xperia Z2. Arī Galaxy S5 ir jau savu sākuma uzcenojumu nometis vasaras laikā.

    Vizuāli varbūt jaunais Xperia Z3 dizains nav tik saistošs, kāds bija Xperia Z2, toties jaunākais Sony flagmanis ir perfekti ērts. Šobrīd nespēju atsaukt atmiņā Nexus 5 izjūtas rokās, bet, manuprāt, no pieccolīgajiem Xperia Z3 ir visērtākais. Precizitātei – Xperia Z3 ir 5.2 collu ekrāns. Otro vietu ērtību ziņā dala Galaxy S5 un laikam arī Nexus 5. HTC One M8 ir mākslīgi izstiepts un metāls tam piedod nevajadzīgu slidenumu.

    Xperia Z3 012

    Jāatzīst, ka Sony, pārejot no Xperia Z1 uz Xperia Z2, bija paveikuši fantastisku darbu. Tika sakārtots ekrāns, pievienots RAM, kas sasniedza tam laikam fantastiskus 3 GB RAM. Diemžēl šādus jaunumus nevaram redzēt Xperia Z2 pārejā uz Xperia Z3. Xperia Z3 jauda augusi nenozīmīgi, ekrāns ar brangajiem atspīdumiem arī nav nekur tālu ticis. Arī viss pārējais ir vai nu stāvējis uz vietas, vai arī uzlabojumi ir manāmi tikai uz papīra.

    Iespējams, ka Sony plāns ar diviem flagmaņiem vienā gadā nav izdevies. Tehnoloģiju attīstības tempi vairs nav tik strauji un tas pamatīgi iezāģē Sony plānos aizsteigties priekšā konkurentiem, piedāvājot visu pašu svaigāko. Nav jābūt gaišreģim, lai ar lielu ticamību paredzētu, ka pēc sešiem mēnešiem pie mums nonāks Xperia Z4 ar, teiksim, Snapdragon 805, 3 vai 4 GB RAM. Tam būs Android 5.x Lollipop. Daudzi no Xperia Z3 gaidīja 1440 x 2560 ekrāna izšķirtspēju, bet to nevar iemānīt 5.2 collās, tāpēc pieļauju, ka Xperia Z4 būs ar 5.5 collu ekrānu. Šobrīd mani māc šaubas par Sony vēlmi stiept Xperia Z sēriju vēl lielākos izmēros un to sadārdzināt, tāpēc 5.5 collu 1440 x 2560 ekrāns ir “uz lielas jautājuma zīmes”. Redzēsim, kā tas viss izvērtīsies.

    Ar šo visu nevēlos pilnībā Xperia Z3 norakstīt. Tieši pretēji – jaunākais Sony flagmanis ir gandrīz ideāls (jāsagaida tikai skaidras ziņas par kameras rozīgo plankumu). Xperia Z3 darbība ir plūdena, viedtālrunis piedāvā pilnu savienojumu klāstu (infrasarkanais raidītājs iztrūkst).

    Testam saņemtais Xperia Z3 ir kapara krāsā. Tā ir uzkrītoša, bet ne tik vulgāra kā zeltītais iPhone korpuss. Lai neapvainotu vienu pašu iPhone norādīšu, ka ir arī zeltains HTC One M8 un Huawei Ascend Mate7. Manuprāt, kapara Sony Xperia Z3 izskatās perfekti. Ne baltā, ne arī melnā Xperia Z3 versija nav tik glīta.

    Īsāk sakot – Xperia Z3 ir izcili nostrādāts viedtālrunis un noteikti mans favorīts no flagmaņiem, kuru ekrāni ir ap 5 collām, tomēr tam kārtējo reizi pietrūkst kāda odziņa, kas to izceltu uz citu ražotāju flagmaņu (un, būsim godīgi, arī uz Xperia Z2) fona.

    Sony Xperia Z3 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Uzlabojumi ir niansēs, manuprāt, pārāk minimāla atšķirība no Xperia Z2.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    8
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    8
    Baterija
    10
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Marcis Buhholcs
    31.10.2014 11:09

    Aktuāls jautājums – vai pie mums oficiāli vispār tirgos citu krāsu Xperia Z3, ņemot vērā Sony dīvaino tendenci pie mums piedāvāt tikai melnus un baltus modeļus.
    Es kaut kā nespēju noticēt, ka vainīgi ir mūsu operatori, kuri spītīgi piedāvā gandrīz tikai melnas krāsas Sony viedtelefonu modeļus.

    Artis Abols
    31.10.2014 11:20

    Specifikācijas sadaļā minētās trīs krāsas ir Sony pārstāvja piesolītas. Tas pats attiecas uz oficiālo cenu pie operatoriem.

    31.10.2014 13:22

    Sony gandrīz vienmēr Baltikas reģionam piedāvā visas krāsas!
    Tas nav mīts, bet taisnība, ka Operatori 99% gadījumos izvēlas melnu, kas vēl aizvien ir ejošākā krāsa, vai baltu. Par netradicionālajām krāsām šobrīd pārdotākā ir Zelta.

    Ar Xperia Z3 un Z3 Compact Sony ir beidzot izdevies vienoties ar operatoriem, ka tiek pasūtītas pilnīgi visas pieejamās krāsas. Z3 = Kapara; Balta un Melna (Sudrab zaļa vēl nav pieejama vispār un šobrīd arī nav informācijas vai tā tiks piedāvāta Baltijai no Sony puses)
    Z3 Compact – Orandža, Melntola (Zaļa), Balta, Melna

    Marcis Buhholcs
    03.11.2014 10:21

    Tad jau laikam Xperia L, kurai sarkanās krāsas versiju nepiedāvāja pat Sony firmas veikalā ir kaut kāda kļūda :)
    Lai gan “kļūda” ir visprecīzākais šī telefona raksturojums. Ir ļoti grūti atjaunot zaudētu uzticību zīmolam, kuru šis modelis ir radījis.

    Ksspars Lccis
    31.10.2014 13:22

    nu tā NAD pieminēšana gan ir drusku… funnnnyyyyyyy :D

    Artis Abols
    31.10.2014 13:37
    Reply to  Ksspars Lccis

    NAD izmantoja noapaļotos displeju logus. Tieši tos man arī Z3 vāciņi atgādināja. Tiesa, pavisam svaigajos modeļos vairs tas nav manāms.

    Aldis Blicsons
    31.10.2014 15:44

    Saprotams, ka Z3 tiek salīdzināts ar iepriekšējo modeli – Z2, bet ja ņemam vērā to, ka Z2 bija Sony dizaina fiasko, tik nežēlīgi atkāpjoties no dizaina flagmaņa Z, ka līdzinājās LADA dizainam, tad izskata salīdzīninājums par lietošanas (sakampšanas) neērtumu dēļ asajām malām ir nekorekts. Vai malām jābūt apaļām kā ziepju traukam, kuru nevar noturēt rokās, kā Samsung izstrādājumiem? Mans personīgais viedoklis – Xperia Z dizains bija tik perfekts, ka tādu atkārtot būs grūti – tiks veidoti neveikli atdarinājumi ar plastmasas stūriem. Vienīgais Z trūkums bija mega nekvalitatīvie materiāli un piespiedu mēģinājums vēl nenobriedušas tehnoloģijas sabāzt saspiestā plastmasas telpā, bet dizaina līnijas bija (man vēl joprojām ir) Dievīgas :)

    Pats labprāt tiktu pie Xperia Z3v, jo tajā apvienots “perfektais dizains” ar jaunajām tehnoloģijām. Vienīgais, ko nesaprotu, ir neveiklā foto pogas atrašanās vieta, kuru nav iespējams atslēgt, t.i., nepārtraukti netīšām tiek ieslēgta fotokamera, jo labročiem tajā vietā atrodas īkšķa mīkstums. Ar šo pogu mokās daudzi mani paziņas, kuri lieto – Z2, M2. Cik reizes mēs fotogrāfējam zem ūdens vai ar cimdiem? Vai šo dažu fotomirkļu dēļ ir vērts mocīties visu pārējo laiku?

    Vēl viena sāpīgā tēma ir UZSPIESTĀS APP. Savādāk viņas nosaukt nav iespējams. Kāda mārrutka pēc viņas ir nedzēšamas? Sviests!

    Artis Abols
    31.10.2014 16:05
    Reply to  Aldis Blicsons

    Paldies par norādi jautājuma formā!

    Fiziskā slēdža poga ir atslēdzama Kamera (kameras aplikācijā) –> Iestatījumi –> Ātrā palaišana –> Izslēgt

    Manuprāt gan Z2, gan M2 bija identiska iespēja atslēgt šo kameras startēšanu ar slēdža pogas nospiešanu.

    Ar uzspiestajām app nav tik traki – piemēram, Garmin navigāciju, AVG antivīrusu, OfficeSuite var atinstalēt, Lifelog var deaktivizēt, Facebook un Twitter iepludinājumi Xperia saskarnē arī ir deaktivizējami.

    Protams, šī liekās iespējas varēja nebūt, bet tās nav uz palikšanu.

    P.S. viss atbildētais ir tikko uz Z3 pārbaudīts dabā.

    Aldis Blicsons
    31.10.2014 16:27
    Reply to  Artis Abols

    Jaunajā “apdeitā” velkot uz augšu no ekrāna apakšas uz augšu, izlec vēl viens “bezjēdzīgais pakalpojums”, to atslēgt gan nav vienkārši, esmu par to lasījis forumos.

    Deaktivizēt tomēr nav tas pats, kas atinstalēt, vai ne? Daudzām progām pat deaktivizācijas poga ir neaktīva. Tāpēc parasti aizķeras Android apdeiti, jo vesela komanda štuko, kā vēl sačakarēt jauno Android ar saviem sū…

    Tikko man atrakstīja, ka izdevās atslēgt to fotopogu, Paldies :)

    Artis Abols
    31.10.2014 16:39
    Reply to  Aldis Blicsons

    Šajā gadījumā deaktivizēt = atinstalēt. Jo abos gadījumos app RAM nesēž, bet pēc pilna reseta tāpat gan atinstalētā, gan deaktivizētā app ir atkal savā vietā. Pēc restarta abu veidu aplikācijas paliek neaktīvas. Principā panākts vēlamais. Ne ideāli, bet cik tad bieži tiek taisīts pilnais resets…

    Toties neatradu nevienu (tiesa, vienu atradu) app, kas neļautos ne deaktivizēties, ne atinstalēties. Viena pati Xperia klaviatūra atteicās vākties pie visiem velniem.

    Piedod, bet šo nesapratu – “Jaunajā “apdeitā” velkot uz augšu no ekrāna apakšas uz augšu, izlec vēl viens “bezjēdzīgais pakalpojums”, to atslēgt gan nav vienkārši, esmu par to lasījis forumos.” Velkot no apakšas vienmēr izleks Google Now, bet tas nav Sony gļuks.

    Aldis Blicsons
    31.10.2014 16:56
    Reply to  Artis Abols

    Tagad izlec divi. Diemžēl ekrānšāviņu šim prcesam uztaisīt nevaru, bet tagad piedāvā Whats New un Google. Whats New nav nekas vairāk kā Sony reklāmas plūsma. Pievienoju ekrānšāviņu divām bezjēdzīgām App, kuras nevar “izrubīt” bez papildus ķimeriem.

    Vēl nav skaidrs, kāpēc nepieciešami TW un FB share dubultnieki – Xperia Social Engine Sharing?

    Kāpēc vispār i jātaisa uzspiestas lietas, jo savādāk nosaukt viņas nevar!

    Artis Abols
    31.10.2014 17:05
    Reply to  Aldis Blicsons

    Ooo, nu, kungs, jūs esat izlepis kā monarchijas kroņprincese. Tādā gadījumā ir tikai viena atbilde – Nexus. Tādās niansēs jau gan nav jēgas iedziļināties un bojāt sev nervus un skaistu piektdienas vakaru.

    Aldis Blicsons
    31.10.2014 17:12
    Reply to  Artis Abols

    Paldies, piektdiena būs superīga, tici man :) …bet rūgtumiņš ta paliek….

    LOOK
    05.11.2014 12:17
    Reply to  Aldis Blicsons

    Ja grib tā pa īstam atbrīvoties no liekajām Sony app, tad vajag uzlikt root. Es iztīriju visu sistēmu pēc sirds patikas. Iepriekš gan pārbaudīju ar App Quarantine, vai telefons bez izslēgtās aplikācijas turpina normāli funkcionēt.
    Un nevajag stāstīt pasakas ka root ietekmē garantiju, to var noņemt uz remonta laiku, un neviens nepateiks, ka tas tur ir jelkad bijis.

    Jānis Logins
    01.11.2014 01:16

    Z2 tā apmale ir visa no metāla vai tikai daļēji?
    Un kā ar vāciņiem, Z2 vienkārši viņi nestāv iekšā, lien ārā uzreiz ( 5 sek.) Vai ir ietikumi kā uzlabot viņu kvalitāti, tas nav pieņemams, ka premium klases telefonam kautkas ļurkājas. tad labāk lai nav aizsardzība pret ūdeni, bet ir smuks telefons ar micro usb pieslēgvietu.

    Z3owner
    01.11.2014 01:51

    Pirms dažām dienām tiku pie Z3 domāju vērtēju starp visiem s5, LGG3, HTC M8, un par iphone….android lietoju ~5gadus. Bija HTC, Asus…pieredze ar Samsung…arī.nokia lumia Nezinu, kas ar to atspīdumu man viss ok. Dubultā stiklotā virsma- ekrānam un aizmugurei traucē tikai tumsā saprast kur ie prieksā un kur aizmugure ekrānam Pagaidām varu teikt tikai tos labākos vārdus par Sony. Baterijas laijs super reāli pilna diena ar visu ko vien vajag socialajiem, epastiem netu… pat 2h filmu noskatījos un no 30 uz 14%bača nokritās… tie kam bijis HTC saprot kas šī ir par sapņu zemi. Un kur navigācijas bonuss apskatā? Kamera iespējams varētu būt ūber labāka, bet pagaidām laba un pat ļoti laba. Salīdzinot ar visādiem štruntīgajiem UI kas pa virsu tiek likts no Samsung uc. Tad šis ir.gana tuvu reālai android pieredzei, turklāt dažas patīkamas fīčas dod lietojamības ērtumu, ne kā samsung mega iespējas, kuras neviens neizmanto. Bet dubultpiesitiens, lai pamodinātu, led notifikācija, stamina režīms nezaudējot ertību lietošanā, sakarīgs iebūvētais kalendārs. Un te nav pieminēts arī ļoti labs audio output uz austiņām, tiešām.laba skaņa. Vērtēju visus plusus mīnusus, šis ir ideāls biznesa lietotāja gudrtālrunis un labs izklaidei. Nav tizlas plastmasas, 3gb Ram noderēs saimniecībā. Roza pleķus kamerai nemanīju.japatestē uz baltas… Read more »

    Edgars Indrušonoks
    01.11.2014 23:45

    Xperia ZL C6503 – vislabākais!

    haštag
    25.02.2015 15:28

    Vai par mazo brālīti xperia z3 compact būs apskats?

    25.02.2015 15:34
    Reply to  haštag

    Sony Xperia Z3 Compact apskats meklējams šeit: http://kursors.lv/2014/10/02/sony-xperia-z3-compact-apskats/

    haštag
    25.02.2015 16:38

    Paldies!Ar interesi izlasīšu arī to .Kāda ierīce ir ieplānota apskatīt kā nākošā?

    25.02.2015 16:41
    Reply to  haštag

    Par nākotnes plāniem parasti vēsta

    http://kursors.lv/forums/topic/iesaki-kadu-ierici-apskatit/

    http://kursors.lv/galerijas/

    Varu pačukstēt, ka uz galda stāv vēl arī divi BlackBerry modeļi. Tie pavisam drīz nonāks Galeriju sadaļā un nākamā mēneša sākumā – arī vismaz viens apskats taps.

    guntis
    12.04.2015 15:50

    kāda skaņa ir šim telefonam?

    Reklāma
    Uzlabojumi ir niansēs, manuprāt, pārāk minimāla atšķirība no Xperia Z2.Sony Xperia Z3 apskats