Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei liktenis nav izlemts, bet saņems iespēju izlaist Mate 30 un Mate 30 Pro

    Jaunākie raksti

    Huawei šī gada 16. maijā saņēma liegumu izmantot ASV uzņēmumu tehnoloģijas, licences un izmantot cita veida sadarbību. Daļēji šis liegums pamatots ar iespējamu spiegošanu Ķīnas valdības labā, bet daļēji vainojams arī ASV prezidenta Donalda Trampa tirdzniecības karš ar Ķīnu.

    ASV Tirdzniecības departaments pagarinās Huawei atļauju izmantot ASV tehnoloģijas vēl par 90 dienām. Pastāv cerība, ka nākamo trīs mēnešu laikā ASV un Ķīnas valdības vienosies par abpusēji izdevīgiem tirdzniecības nosacījumiem.

    Reklāma

    Huawei katru gadu tērē aptuveni 70 miljardus dolāru, iegādājoties dažādas tehnoloģijas un licences. Aptuveni 11 miljardi dolāru tiek ASV bāzētiem uzņēmumiem – Qualcomm, Intel, Micron un citiem.

    Cik var noprast, Huawei izdosies izlaist Huawei Mate 30 un Mate 30 Pro viedtālruņus ar Android operētājsistēmu, bet neviens nezina, kas notiks ar šiem viedtālruņiem decembrī. Baumas norāda, ka Google varētu liegt pieeju jaunajiem viedtālruņu modeļiem pie Play Store lietotņu veikala. Šobrīd jautājumi ir vairāk nekā atbildes.

    Vai tu iegādātos gandrīz 1000 eiro viedtālruni, nezinot, vai tas nākamajā gadā saņems jebkādu atbalstu esošai operētājsistēmai?

    Trampa tirdzniecības karš no 1. septembra cels vairāku Apple ierīču cenas par 10%, jo tās tiek ražotas Ķīnā. Septembra tarifi preces, kas tiek ražotas Ķīnā, sadārdzinās par 10%. Pagaidām drošībā ir Apple lielākie ienākumu radītāji MacBook klēpjdatori, iPad planšetdatoru un iPhone modeļi, bet minētie Apple produkti, visticamāk, kļūs dārgāki decembra vidū, kad stāsies spēkā tā dēvēto Trampa tarifu nākamā kārta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Rozenšteins
    20.08.2019 10:44

    Tas virsraksts. Rodas sajūta, ka ASV noteiks vai Huawei likvidēt vai nē.

    20.08.2019 11:02

    Smieklīgi, ka Huawei saka, ka viņiem nav sakara ar Ķīnas valdību, jebkuram šāda līmeņa uzņēmumam kuram ir tik liela finansiālā ietekme uz valsts budžetu ir sakars ar valsts valdību. Tā tas ir arī Apple. Šādi uzņēmumi bez valsts atbalsta (lēmumu pieņemšanas ziņā) nevarētu izaugt tik lieli. Apple ierīces jau tāpat nav lētas, paceļot cenas saviem xs modeļiem viņiem nemaz tik labi neiet. Ja cena vēl tiks pacelta diez vai tas labvēlīgi atspoguļosies pārdošanas rezultātos. Ja nebūt Apple watch un Airpod tad laikam situācija būtu vēl krietni bēdīgāka, bet ar šo ierīču cenu pacelšana slikti atsauksies uz pārdošanas rezultātiem, jo konkurenti nesnauž.

    Jānis Rozenšteins
    20.08.2019 11:09
    Reply to  K. Johansons

    Es vairāk redzu, ka Huawei attaisnojas par apgalvojumiem, ka Ķīnas valdība vada un ka tai pieder Huawei. Un tas, ka Ķīnas valdība (tāpat kā jebkura citas valsts valdība) aizstāv savu tehnikas gigantu, protams, daudzu acīs ir pazīme.
    Apple jau ir cits stāsts – viņi vēlas dominēt, bet rādītāji iet uz leju, jo cena/piedāvātais/rezultāts nelīdzsvarojas savā starpā un konkurenti dod labas alternatīvas.
    Tramps ļoti tālredzīgi uzliek tarifus, kurus maksās paši amerikāņi, kas novedīs pie pirktspējas samazinājuma un ienākumu samazināšanos pašiem amerikāņiem.

    Krotow
    20.08.2019 18:07

    Jebkura sakarīga valdība aizstāvēs starptautiski labi pazīstamu savas valsts uzņēmumu, kurš pierādījis, ka tiešām var ražot un eksportēt kaut ko jēdzīgu. Cita lieta, ka Ķīnas valdībai piemīt visi autoritāro režīmu netikumi. Tai skaitā deguna bāšana savu padoto klientu darīšanās. Cik tas ir labi, spriediet paši.
    Apple zaudēja lielu daļu reputācijas, jo kļuva pār mēru alkatīgi. Ir saprotams, ja par labu aparatūru un pat muļķiem ērti lietojamu OS paprasa attiecīgu samaksu. Taču tad piedāvājumam jābūt patiešām labam. Un vēl svarīgāk – servisam jābūt perfektam. Kas nu galīgi nav Apple raksturīgi. Par sīku detaļu nomaiņu, kas nereti tika bojātas ražošanas brāķa dēļ, prasīt vairākus simtus vai pat tūkstošus, melot par nespēju atgūt datus no sabojātām ierīcēm, kad tas ir pilnībā iespējams, ar fašistiskām metodēm piespiest melot autorizētos servisus, iesūdzēt tiesā tos servisus, kuri tiešām mēģina salauztos āboldzelžus salabot – tās nu pavisam nav rūpes par klientu, kurš izdevis diezgan lielu naudu par ābolpreci.

    Janis Murnieks
    20.08.2019 11:47

    Q: Vai tu iegādātos gandrīz 1000 eiro viedtālruni, nezinot, vai tas nākamajā gadā saņems jebkādu atbalstu esošai operētājsistēmai?

    A: Visticamāk , ka jā . Huawei līdz šim nav licis vilties

    Es un es
    20.08.2019 13:25
    Reply to  Janis Murnieks

    Jā noteikti es arī!

    LAN
    20.08.2019 23:02
    Reply to  Janis Murnieks

    Nē, jo 100 EUR Nokia viedtālruņi līdz šim nav licis vilties.

    Einis
    20.08.2019 14:42

    Paši izmanto lēto Ķīnas darba spēku, bet neko nedod pretī. Ķīnai vajadzēja palielināt visas algas iekš Apple ražotnēm. Kā sacīt jāsaka – ābolu nodoklis. Kuru beigās apmaksātu amerikāņu cilvēciņi.

    wils
    20.08.2019 15:23
    Reply to  Einis

    heh.. pārcels ražošanu citur un tie gribētāji paliks bez darba

    Kursors.lv
    20.08.2019 16:26
    Reply to  wils

    Mhm, līdzko sākās kipišs ap Ķīnu, visiem pēkšņi sākās interese par blakus esošo Indiju. Ir jau gadžetu ražotāji, kas laicīgi tur pārcēluši savas ražotnes.

    digitalk
    20.08.2019 15:47
    Reply to  Einis

    Apple Ķīnā samaksā daudz vairāk par vidusmēra ķīniešu ražotāju, sākot no ražotnēm un kvalitātes kontroli, un beidzot ar Ķīnas valdību. painteresējies, cik “vienkārši” ir izvest no Ķīnas tur nopirktu āboļproduktu…

    Reklāma