Web Analytics
More
    Reklāma

    Japānas NEC parādījis lidojošu automašīnu

    Jaunākie raksti

    Japānas elektronikas ražotājs NEC Corp. parādījuši nākotni – lidojošu automašīnu. Šobrīd gan izskatās, ka šī nākotne ir tikai NEC darbinieku prātos, jo faktiski gaisā karājās liels, smags un ļoti skaļš drons jeb bezpilota lidaparāts. Iedomājies, kas notiktu, ja virs pilsētas lidotu desmitiem vai pat simtiem tik trokšņainu objektu.

    Bezpilota lidaparāti nav viena paša NEC sapnis, par šādu nākotni balsojusi arī Japānas valdība. Japānai ir arī vairākas salas, kuras saistāmas ar tūrismu, bezpilota lidaparāti lieliski iederētos tūristu pārvadājumu ikdienā. Japānas plānos gan ir apvienot braukšanu pa zemi ar lidaparātu vienā automašīnas formas izstrādājumā. Turklāt šāda veida pārvietošanās līdzeklim jāspēj pacelties gaisā un piezemēties vertikāli.

    Reklāma

    Šādiem pasažieru droniem jāaizstāj helikopterus, kas ir skaļi, aizņem lielu vietu, tos ir grūti uzturēt un helikopteru vadība vienmēr tiek uzticēta apmācītiem pilotiem. NEC parādītais drons tiek galā ar vairumu minēto helikoptera mīnusu, bet droni vēl arvien ir skaļi, tiem ir švaki akumulatori, kā arī droni ik pa laikam nespēj piegādāt pat 10 kilogramu paciņas. Kur nu vēl 90 kilogramu cilvēku.

    Avotscbc
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.08.2019 11:39

    Vairāk gan izskatās pēc lidojoša Tuk-tuka, nekā mašīnas! :)

    Ky-Ky
    14.08.2019 12:11

    izskatās ne visai pārliecinoši.. jābūt ķertam lai kāptu tādā gravicapā ar ventilatoriem. Pēc gadiem 30 varbūt arī kaut kas sanāks

    15.08.2019 17:24

    Tos rotorus jau nu varēja uztaisīt nolokāmus gar sāniem (kamēr tiek braukts pa ceļu).

    Reklāma