Web Analytics
More
    Reklāma

    Drona nokrišana liek Šveices pastam apturēt autonomās piegādes pa gaisu

    Jaunākie raksti

    Šveicē šī gada laikā nogāzies jau otrais bezpilota piegādes lidaparāts. Šoreiz drons nogāzies netālu no kādas skolas, kas licis Šveices pastam apturēt piegādes pa gaisu. Piegāžu drons nav nekāds niecīgs pārsimts gramu filmēšanas lidaparātiņš, piegāžu drons var vest aptuveni 12 kilogramu kravu.

    Šveicē iepriekš piegādes drons nogāzās janvārī, bet tad nostrādāja aizsardzības sistēma un drons piezemējās lēnām ar izpletni. Toreiz dronam bija sabojājušies GPS vadības sistēma, drons pats veica piespiedu nosēšanos. Šoreiz piegādes drons nogāzies kā ķieģelis no vairāku desmitu metru augstuma. Smagā piezemēšanās notikusi aptuveni 45 metrus no skolas ēkas.

    Reklāma

    Šveices pasts pavēstījis, ka pagaidām autonomās piegādes pa gaisu pārtrauktas līdz sadarbības partneris Matternet novērsīs visas problēmas. Tiek uzskatīts, ka izpletnis atvēršanās laikā sapinies, tāpēc tas nav spējis atvērties. Jau šobrīd šāda veida piegāžu lidojumi virs apdzīvotām vietām ir strikti ierobežoti, nav zināms, vai dronu piegādes vēl vairāk netiks kontrolētas.

    Šveices pasts un Matternet spējis veiksmīgi piegādāt aptuveni 3000 līdzīga izmēra sūtījumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma