Web Analytics
More
    Reklāma

    Populārākais Fortnite strīmeris Ninja iemaina Twitch pret Mixer

    Jaunākie raksti

    Videospēļu spēlēšana un procesa filmēšana nu ir īsts bizness un populārākie strīmeri spēj nopelnīt miljonus. Viens no šādiem profesionāļiem ir Tailers Blevins (Tyler Blevins), ko videospēļu cienītāji pazīst ar segvārdu “Ninja”. Viņš tiek uzskatīts par populārāko Fortnite videospēles personību un tiek aicināts piedalīties, komentēt un vadīt dažādus ar videospēlēm saistītus pasākumus. Nevajag arī uzskatīt, ka tas ir vienkāršs darbs, jo pats Ninja intervijās ir izteicies, ka katru dienu strīmo aptuveni 12 stundas un kamēr neesi superstārs, pat nevari atļauties pārstāt strīmošanu pat uz dažām stundām, jo katra dīkstāves stunda nozīmē 200-300 zaudētus abonentus.

    Ninja ir paziņojis, ka pamet videospēļu straumēšanas platformu Twitch un turpmāk savus video straumēs konkurējošā Mixer platformā, kas pieder Microsoft. Pats Ninja saka, ka jaunajā platformā turpinās pilnvērtīgu darbu un šīs pārmaiņas viņam atsauc atmiņā strīmošanas saknes.

    Reklāma

    Tā kā cilvēki arvien vairāk skatās, kā citi spēlē videospēles, tehnoloģiju uzņēmumi raujas šajā virzienā radīt platformas. Šobrīd populārākās videospēļu straumēšanas platforma ir Twitch, ko 2014. gadā par 970 miljoniem ASV dolāru iegādājās Amazon. Līdzīgu platformu, Youtube Gaming, ir izveidojis arī Google.

    Microsoft īpašumā esošais Mixer, kas savulaik bija ar nosaukumu Beam, šajā cīņā ir mazāk zināms konkurents. Tomēr šajā servisā arī darbojas profesionāli e-sportisti un servisa trumpis ir integrācija Xbox One un Windows 10 sistēmās. Strīmotāji var pelnīt naudu piedāvājot saviem skatītājiem abonementus, kā arī dzeramnaudu iespēju. Plus, strīmotājs var nopelnīt naudu tikai par to, ka viņa video skatās.

    Mixer šobrīd lieto aptuveni 69 000 strīmeru, kas ir smieklīgi maz salīdzinot ar 1.5 miljonu strīmeriem, kas darbojas Twitch, tāpēc šāda populāra strīmera pārpirkšana ir uzskatāms mēģinājums popularizēt servisu.

    Kuru videospēļu strīminga servisu izmanto tu?

    Kurš ir tavs iecienītākais videospēļu strīmošanas serviss gan kā skatītājam, gan kā spēlētājam? Kāpēc tieši tas? Man pašam vēsturiski tas bija Twitch, jo šajā servisā es uzzināju par vairākiem interesantiem strīmeriem un man sāka interesēt tieši šo personību darbs nevis spēle kā tāda. Ja strīmeris mainītu savu servisu, es vidrīzāk dotos viņam līdzi. Tas ir tieši tas uz ko cer gan Ninja, gan Microsoft.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    02.08.2019 12:44

    Es tieši nesan aizdomājos, kāds tukšums pauros ir tiem miljoniem, kas sēž un skatās, kā citi spēlē spēles? Vai tam ir kāda ārsta diagnoze? Tā vietā, lai vispār pats kaut ko darīt, sēž un patērē tikai pikseļu ņirbēšanu.

    aaa
    02.08.2019 12:58
    Reply to  KKTK

    To pašu saki arī par tiem, kas skatās, piemēram, futbola spēles?

    Janis Murnieks
    02.08.2019 14:00
    Reply to  aaa

    Lai spēlētu futbolu ir jāiegulda gan ekipējumā gan arī jāvelta milzīgs laiks – tāpēc ir saprotami , ka ne visi būs futbolisti . pat lai pagalmā dzenātu bumbu būs nepieciešami ieguldījumi , kas mūsdienās būs lielāki nekā kāda legāli nopirkta spēle .

    Bet te pirst dīvānā un skatīties , kā citi pirž dīvānā ?

    Homo Useris
    02.08.2019 14:26
    Reply to  Janis Murnieks

    Lai normāli spēlētu spēli, ne skatītos stopkadrus, arī nepieciešami diezgan lieli ieguldījumi datora aprīkojumā un perifērijā. Nav nepieciešams pats dārgākais, bet gluži ar Optima Līnija Maximas pelīti ir grūtāk paspēlēt online spēles, kur svarīga reakcija un precizitāte. Pie tam, arī tie, kas paši spēlē, skatās šos strīmus, lai paskatītos uz to visu no cita skatu punkta, ievērotu labākās taktikas, slēpņus u.c. Nav tik bezjēdzīgi, kā tu domā.

    SS...
    02.08.2019 18:58
    Reply to  Homo Useris

    Bezjedzīgi IR spēlēt videospēles !!!

    02.08.2019 15:36
    Reply to  KKTK

    > kāds tukšums pauros ir tiem miljoniem, kas sēž un skatās, kā citi spēlē spēles

    Lai arī pēdējā laikā lielākā daļa platformu (Steam u.c.) nodrošina pirkuma atcelšanu, ja kaut kādu iemeslu dēļ spēle/produkts neapmierina vai satur būtiskus trūkumus (nepiepildītus solījumus), tad tik un tā premium (AA) spēļu segmentā tiek ražota diezgan liela draza – attiecīgi šis ir veids (ekonomisks apsvērums) kā novērtēt vai konkrēto spēli ir vispār vērts iegādāties, jo bieži vien strīmeriem dažādu sadarbību ietvaros tās ir pieejamas pirms oficiālā iznākšanas datuma.

    Protams, vienas spēles strīmeriem tas tā īsti neattiecas, bet, manuprāt, liela daļa skatītāju izklaidējas vērojot konkrētu cilvēku, šovu un nav pat svarīgi, kas tiek spēlēts (es, piemēram, skatos Lirik, CohhCarnage u.c. dēļ viņiem pašiem, ne dēļ tā ko viņi tieši spēlē).

    KKTK
    05.08.2019 10:34
    Reply to  Reinis Rozitis

    OK, sapratu – viens iemesls sanāk – apskatīties, kā spēle izskatās spēlējot.

    Krotow
    02.08.2019 18:35
    Reply to  KKTK

    Tā paša iemesla dēļ, kāpēc cilvēki TV skatās visādus šovus. Šie strīmotāji parasti fonā komentē notiekošo ar savu interpretāciju. Pie kam viņi nereti to dara vairāki reizē un sarunājas, kas vietām ir diezgan smieklīgi. Apmēram kā pirms daudziem gadiem Radio SWH no rītiem ņēmās Fredis ar Ufo. Stulbi, bet jautri. Par praktisko pusi jau teica – var redzēt, kā konkrētās spēles izskatās darbībā. Piekrītu ka daudz kas no pēdējā laika spēlēm ir 10+ gadus vecu spēļu atgremojumi vai pat vēl sliktāk. Vismaz zini vai par to ir jēga izdot savu naudu. Citādi skatīties viņus vai nē – gaumes jautājums.

    capsx
    25.06.2020 12:23
    Reply to  KKTK

    KKTK: tavs komentārs ir, manuprāt, teiksim, diezgan līks un nevietā.
    Kā jau citi šeit minējuši – šo pašu var tad sākt attiecināt uz daudzām citām lietām.

    Idejiski jau Tu visu savu uzmanību velti ne jau tikai spēles pētīšanai – ir interesanti klausīties pašos strīmeros – var daudz noderīgas informācijas uzzināt, kā arī vienkārši paklausīties viņā.

    Pēdējo ko nesen skatījos – “Last of Us 2” – mmm … neteikšu, ka ir tik ļoti, lai es uzreiz pirktu.

    Janis Murnieks
    02.08.2019 12:50

    Laikam esmu bez gala vecmodīgs .
    Nekādi nespēju saprast to vēlmi skatīties kā spēlē citi .
    Vai tad nav foršāk spēlēt pašam ???

    Lauris
    02.08.2019 13:26
    Reply to  Janis Murnieks

    Es tieši to pašu saku savam puikam(10 gadi), bet īstenībā aaa arguments lika nedaudz aizdomāties, ar ko tas ir savādāk nekā futbola vai tenisa skatīšanās. Spēlē tomēr profesionāļi, un ir interesanti to vērot.

    Rolands
    02.08.2019 13:46
    Reply to  Janis Murnieks

    Viņu neskatās tik daudz cilvēki tikai tādēļ, ka viņš spēlē viņu skatās, jo viņš ir jautrs un reizēm viņam strīmos ir smieklīgi momenti, Fortntie tagad notiek visādas sacensības uz lielām naudas summām kuros strimeri piedalās tas, arī ir viens no iemesliem.

    Rolands
    02.08.2019 13:52

    Ja cilvēks pelna aptuveni 600tukst. mēnesi (un taa ninjas peļņa) tad protams viņš to darīs, un vēl pie tam ja viņam tas interesanti ir. Ja jums būtu tāda iespēja jūs to nedarītu?

    Janis Murnieks
    02.08.2019 14:02
    Reply to  Rolands

    jautājums , jeb mana neizprate ir nevis par to , ka čalis labi pelna piedāvāajot produktu
    , bet gan vairāk par to , ka tam produktam ir patērētāji .

    Astro
    02.08.2019 15:07
    Reply to  Janis Murnieks

    Gandrīz ne ar ko neatšķiras no citu sporta veidu, kā arī dažādu šovu skatīšanās. Ne par velti to tagad sauc par e-sports. Protams, ka labāk ir darīt pašam, bet pasaki to miljoniem visdažādāko sporta veidu faniem, kas arī šež dīvānos un skatās, kā citi spēlē.

    digitalk
    02.08.2019 15:53
    Reply to  Astro

    strīmošanu par e-sportu nesauc.

    REALAIS
    02.08.2019 15:14
    Reply to  Janis Murnieks

    Kāpēc lai nebūtu? Ja esi kaut cik aktīvs geimeris, spēlēsi pats, bet tāds casual spēlētājs nekad nespēlēs spēles aigstā līmenī, un tas ir ko labākie strīmeri piedāvā, redzēt spēli augstākajā līmenī plus vēl top spēlētāji, kas spēj to pārvērst kvalitatīvos strīmos var arī nopelnīt.

    Bet tavi komentāri vnk parāda, ka spēles nav tas galvenais izklaides obkjekts un tas ir normāli. Katram savs. Bet man kā brīvdienu spēlīšu dzenātājam ir interesanti paskatīties šad un tad kas notiek augstākā līmenī.

    Piu
    03.08.2019 16:09

    Kādam izklaide ir skatīties spēļu stream, kādam diršana komentāros

    lulz
    04.08.2019 23:31

    Subscribe to pewdiepie.

    lulz2
    05.08.2019 10:50

    Tu joko? Pewdiepie Youtube kanāla video pagajušājā mēnesī vien ir skatīti 553 miljardus reižu. Viņam joprojām ir 98 miljoni abonentu, skaitlis turpina augt.

    Reklāma