Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon par 970 miljoniem iegādājas video spēļu komūnu Twitch.tv

    Jaunākie raksti

    Amazon šodien paziņoja, ka par 970 miljoniem ASV dolāru ir iegādājies kompāniju Twitch Interactive, kas ir pasaulē vadošā video platforma videospēļu faniem. Jūlijā tās vietnē Twitch.tv vairāk nekā 55 miljoni apmeklētāju kopā noskatījās 15 miljardus video minūšu. Spēļu video vietnē publicē dažādu līmeņu spēlētāji, izstrādātāji, mediji un pasākumu organizatori. Pēdējos gados videospēļu video un tiešraides kļūst arvien populārākas un 2014. gada februārī The Wall Street Journal ierindoja Twitch ceturtajā vietā ASV pēc mājaslapas apmeklējuma. Darījums pilnībā tiks noslēgts tuvāk gada beigām un ja process būs veiksmīgs, tas būs lielākais Amazon pirkums pēdējo 20 gadu laikā.

    Twitch platforma tika radīta 2011. gadā un jau sākotnēji fokusējās uz videospēļu tiešraidēm. Twitch vadītājs Emets Šīrs (Emmett Shear) uzņēmuma blogā norāda, ka tiks saglabāta pilna neatkarība un Amazon palīdzēs ātrāk sasniegt ilgtermiņa mērķus. Amazon vadītājs Džefs Bezos (Jeff Bezos) par darījumu saka, “Gluži tāpat kā Twitch, arī mēs ļoti rūpējamies par saviem klientiem. Mēs gribam mācīties no Twitch, lai palīdzētu uzņēmumam augt straujāk un izveidot jaunus pakalpojumus videospēļu komūnai”.

    Reklāma

    Baumo, ka vēl pavisam nesen par Twitch interesējās arī Google, tomēr, kā ziņo Forbes, Google bija uztraucies par juridiskām (anti-monopola) problēmām un nespēja vienoties par naudas summu, kas būtu jāmaksā brīdī, ja darījumu nāktos atcelt. Tas pēdējā laikā nav vienīgais darījums, ko Google nav spējis novest līdz beigām. Meklēšanas gigants cierēja uz WhatsApp tiešsaziņas servisu, ko par kosmiskiem 19 miljardiem nopirka Facebook un jūlijā The Wall Street Journal informēja, ka Google plāno iegādāties mūzikas straumēšanas servisu Spotify. Tomēr arī šis darījums tā arī netika noslēgts un baumo, ka Google potenciālo 5 miljardu cenu uzskatīja par pārāk augstu.

    AvotsAmazon
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma