Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei: mūsu Android alternatīva būs ātrāka un drošāka par Google operētājsistēmu

    Jaunākie raksti

    Šobrīd vēl arvien ir ļoti neskaidra Huawei sadarbības nākotne ar Google (Android), Intel, Microsoft un citiem ASV bāzētiem uzņēmumiem. Runāt, solīt un draudēt visas puses var un tas arī tiek darīts, bet bilde kristalizēsies tikai tad, kad Huawei izlaidīs nākamo viedtālruņu sēriju.

    Varenākais sitiens zem Huawei jostasvietas ir dancis ap Android operētājsistēmas izmantošanu. Ja arī Huawei pilnībā atgūs vai arī uz kādu ilgāku laiku atgūs pieeju Android, tomēr uzņēmumam vēl arvien nāksies dzīvot neskaidrībā par pieeju Android operētājsistēmai arī nākotnē. Es pilnīgi saprastu Huawei, ja uzņēmums pārietu uz pašu izstrādātas, no ASV neatkarīgas operētājsistēmas izmantošanu.

    Reklāma

    Jau šobrīd Huawei ir paziņojis, ka pašu izstrādātā operētājsistēma būs ne tikai par aptuveni 60% ātrāka par Google Android, bet Huawei grasās arī ieviest Apple līmeņa privātuma politiku.

    Tiek uzskatīts, ka Huawei Ark OS varētu pie lietotājiem nonākt jau oktobrī kopā ar gaidāmo Huawei Mate 30 Pro viedtālruni. Huawei pārstāvis ir atzinis, ka Ark OS šobrīd nav lietotņu veikala, kas varētu sacensties ar Google vai Apple uzturētajiem veikaliem.

    Tikko arī paziņots, ka Eiropā startējis pirmais 5G mobilo datu tīkls, kas tapis sadarbībā ar Huawei. Huawei 5G tehnoloģiju tīkls izbūvēts Monako, klientiem tiek piedāvāti Huawei Mate 20 X 5G un Xiaomi Mi Mix 3 5G viedtālruņi bez papildus maksām līdz pat 2020. gada jūlijam.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Vācietis
    11.07.2019 12:34

    Lūk dēļ 5g arī asv mēģina to hujaveju nomērdēt, jo tas ir ticis pārāk tālu 5g tehnoloģiju attīstībā (no asv skatpunkta)! Viss tikai tamdēļ, ka 5g nodrošina mākslīgajam intelektam adekvātu/pietikamu saziņas ātrumu!

    11.07.2019 13:29

    Kāds sakars mākslīgajam intelektam ar 5g, tad jau optiskās šķiedras ar nevar/nedrīkst ļaut vilkt?
    Nevajag jaukt muļķības kopā ar vienkārši (liela) biznesa interesēm un politiskiem manevriem..

    Vimba
    12.07.2019 00:12
    Reply to  Reinis Rozitis

    Pagooglē par 5g un kvantu datoriem, paliks skaidrāka ainiņa.

    Roberts Smitins
    13.07.2019 20:51
    Reply to  Reinis Rozitis

    Reinim Rozītim taisnība.

    11.07.2019 14:27

    Ja viņi to klapē uz Seilfish, tad tā arī varētu sanākt… fiksāks un drošāks.

    ERLV
    11.07.2019 23:04
    Reply to  Madara Saule

    ei nu ekspertu un situācijas “zinātāju” “vērti” viedokļi :)
    Lai arī mazā, mikro diķītī! BET ir labi ka ir kursors!!!
    Ne dēļ darba vietām, vai “sapņa” piepildījuma blices.
    Tad dēļ kā?!?
    Dēļ latviskās vsaskarsmes!
    Viens gan, komunikācijā, kā rakstos, tā video un audio nekopējat citu mentalitāšu ietekmē radušos stilus, klišejas.
    Lai izdodas būt tādiem, kādi esat. Veiksmīgi!

    Roberts Smitins
    13.07.2019 20:56
    Reply to  Madara Saule

    Madaras Saules komentāram diemžēl ieliku mīnusu. Apgalvojums, ka Huawei OS būs fiksa un droša ir absurds, jo pagaidām Huawei nav savu OS izstrādājuši. Huawei prasti melo, ka jaunā OS ir gatava vai gandrīz gatava. Nekādu OS viņi vēl nav izstrādājuši.
    Nevar novērtēt tādu, kas neeksistē. Ja kādreiz Huawei patiešām izstrādās savu OS,tikai tad to varēs salīdzināt ar esošām.
    Es arī varu paziņot: “Es pašlaik izstrādāju OS, kas būs 10 reizes ātrāka par Android un 2 reizes drošāka par iOS. Izlaidīšu jauno OS 2019. gada rudenī 🏋️‍♂️🏋️‍♂️🏋️‍♂️“

    sandris
    11.07.2019 22:53

    Amerikāņi ir iniciējuši interesantus procesus. Ķīna un Krievija jau ir uzņēmušas kursu uz atteikšanos no Windows militārajā un pat valsts pārvaldes sektorā. Māžošanās ar Huawei izaudzēs nopietnu Android konkurentu.

    Haha
    12.07.2019 19:49
    Reply to  sandris

    Windows ir mēsls jau no paša starta, kuram vienmēr ir kabinājuši Unix like OS. Android nav konkurentu, tas ir Linux bāzēts pasākums. Labākajā gadījumā izgudros vēlreiz riteni ar kādu citu Unix, bet šaubos.
    Redzi komerciāli dodot līgumu lielākajam krānam nekas labs parasti nesanāks. Android arī ne visu laiku piederēja Googlei. Krievijai nav brainpower priekš tā, par Ķīnu nezinu.

    Mārtiņš
    11.07.2019 23:28

    Diemžēl nākas atzīt, ka Android neprot izmantot dzelžus tik efektīvi kā, piemēram, iOS. Nez, kas pie vainas – Java VM vai uzblīdušās operētājsistēmas komponentes, kas cenšas apmierināt neskaitāmu ražotāju vajadzības. Tāpēc Ir ļoti iespējams, ka Huawei ražojums tiešām būs ātrāks par Android. Laiks rādīs un nākotne būs interesanta :)

    12.07.2019 16:14
    Reply to  Mārtiņš

    Protams, ka būs ātrāks sākumā. Kad apaugs ar visādiem pakalpojumiem un aplikācijām, tad arī ātrums samazināsies.
    Huawei procesori ir ARM un tāpēc ne tuvumā nenonāks Apple, kas projektē savu procesorus un arī OS. Huawei ir jāveido sava procesoru arhitektūra un tad var gaidīt tehnoloģisku pārākumu.
    Kas ttiecās uz Ķinas OS ļaunatūrām, tad tas jū pirms gadiem deamit bija zināms, ka Ķīnas valdība ar likumu nodrošinājusi Ķīnas korporāciji sadarbību spiegošanā Sankcijas pret Ķīnu vajadzēja ievieat 30 gadu agrāk. Pēc Tjanjamenas ļlaukuma un netcelt. Nogremdēt Ķīnu vajadzēja nevis attīstīt. Globālisti protams bija citās domās un diemžēl palīdzēja Ķīnai un neļāva nogrimt Krievijai.

    Janis Murnieks
    15.07.2019 12:04
    Reply to  Lukas Manfreds

    Man jums ir sliktas ziņas.
    Arī Apple savus procīšus ražo izmantojot ARM tehnoloģiju .

    15.07.2019 14:57
    Reply to  Janis Murnieks

    man tev arī ir sliktas ziņas, mūsdienās velosipēdus no jauna neizgudro, bet balstās uz gadu desmitiem uzkrāto pieredzi. ARM ābolim bija atspēriena punkts, un sākot no A6 viņi dzīvo savu dzīvi, neizmantojot gatavos ARM dizainus.

    Haha
    12.07.2019 19:53
    Reply to  Mārtiņš

    Problēma nav Android, problēma ir Bloatware, kā arī apzināta sistēmas palēnināšana vecākiem modeļiem.
    Pamēģini LineageOS un izjūti starpību. Tas pats hujvajvejs apzināti bloķē, piemēram, MicroSD apvienošanu ar tālruņa iekšējo atmiņu. Biznesam nepatīk pārāk labi telefoni.

    Krotow
    12.07.2019 12:20

    Bija reiz valsts, kurai bija viszilonīgākie ziloņi :)

    Haha
    12.07.2019 19:43

    Idiņi. Android arī nevar nobanot, tā ir opensource OS. Runa bija tikai par Google servisiem, kuriem praktiski visiem ir savi API. Ja hujvajvejs taisīs savu OS, tur praktiski nav nākotnes jau startā.

    Roberts Smitins
    13.07.2019 19:20

    Huawei auro, ka viņu jaunā OS būs pieejama 2019. gada oktobrī, un, ka tā būs ātra un droša. Kā viņi var tā melot?! Brīnos, ka kāds vēl vispār tic Huawei. Redzēsiet, ka nekas sakarīgs nebūs 2019. gada oktobrī. Huawei prot tikai zagt, kopēt idejas no citiem un melot. Lai izstrādātu normālu OS – ar ideju brutālu kopēšanu nepietiek. Nekāda jauna OS Huawei nebūs 2019. gadā. Paši radīt neko nav spējīgi. Krāpnieku firma.

    Roberts Smitins
    13.07.2019 20:47

    Šis ir tipisks fake news paraugs:
    “Jau šobrīd Huawei ir paziņojis, ka pašu izstrādātā operētājsistēma būs ne tikai par aptuveni 60% ātrāka par Google Android, bet Huawei grasās arī ieviest Apple līmeņa privātuma politiku.

    Tiek uzskatīts, ka Huawei Ark OS varētu pie lietotājiem nonākt jau oktobrī kopā ar gaidāmo Huawei Mate 30 Pro viedtālruni”.

    Kāpēc fake news? Tāpēc, ka:
    1. Huawei kaut ko bakstās no 2012. gada, bet neko jau nav sakarīgu OS jomā izstrādājuši. Huawei jaunā OS nav pat gatava, bet Huawei jau lielās, ka tā būs ātrākā un drošākā.
    2. Tas, ka 2019. gada oktobrī jau tiks pārdoti telefoni ar šo OS – to pat nevar nosaukt par fake news. Tas pat nav junk mail cienīgs paziņojums. Tas ir spams 😂🤣😂. Pilnīgs absurds ir ticēt tam, ka Huawei savus flagmaņus jau pēc nepilniem 3 mēnešiem pārdos ar savu jauno OS 🤣😂🤣

    Roberts Smitins
    14.07.2019 07:41

    Es saprotu, ka es par daudz ņemos, bet vēlos precizēt, ka mans apgalvojums par fake news nav kā pārmetums Kursoram. Uz Huawei meliem ir iekrituši visi tehnoloģiju ziņu avoti visā pasaulē. Visur raksta, ka jaunā Huawei OS tiks izlaista 2019. gada augustā, septembrī vai oktobrī. Un, ka 2019. gada jaunie Huawei flagmaņi 2019. gada oktobrī būs aprīkoti ar šo OS, kas pēc pašu Huawei vārdiem būs 60% ātrāka par Android, tikpat droša kā Apple iOS un atbalstīs gan savas, gan Android lietotnes. To apgalvo arī Huawei galvenais vadītājs. Es īsti nesaprotu kā var visa pasaule tam ticēt. Es uzskatu, ka tie ir prasti meli. Es neticu, ka 2019. gada rudenī jaunā OS (ķipa ātrākā un drošākā OS)būs jaunajos Huawei telefonos, ka tā atbalstīs Android lietotnes un darbosies nevainojami. Es domāju, ka dotajā brīdī Huawei nav spējīgi nemaz izlaist konkurētspējīgu OS, bet viņi brēc, ka viņi OS esot tā labākā. Kaut ko jau Huawei OS ziņā varbūt būs spējīgi izlaist kaut kad, bet ne tik labu kā Apple iOS vai kaut vai Android un noteikti ne labāku. Redzēsim drīz ir Huawei vadība meļi vai nav… Huawei melo, jo, lai gan Huawei strādā pie savas OS jau kopš 2012. gada – viņu… Read more »

    Gatis Rumbens
    15.07.2019 18:16

    Ja Huawei izstrādās arī savu procesoru + savu OS…tā jau būs štelle. Nekāds Androids nestāvēs blakus, jo OS kernelī būs rakstītas instrukcijas, vēlāk aplikācijas tieši priekš viena tipa procesora, kur nevajag apmierināt 100 citu vendoru prasības…aka ASIC procis. Tas varētu dot mega performaces boostu manuprāt ;-)

    Reklāma