Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Maps navigācijas režīmā tiek arī pie spidometra

    Jaunākie raksti

    Google papildinājusi Maps arī ar spidometra rādījumu, kad tiek izmantota navigācija. Spidometru Google Maps lietotāji pieprasīja jau sen, jo šāda iespēja ir Waze sociālās navigācijas lietotnē. Google Maps gan vēl arvien velkas nopakaļ Waze, jo Maps nebrīdina par ātruma pārsniegšanu.

    Jaunā spidometra iespēja jau nonākusi pie lietotājiem Latvijā, bet tiek brīdināts, ka Android Auto nemāk sadarboties ar jauno spidometru.

    Reklāma

    Pirms nedēļas Google papildināja Google Maps ar fotoradaru izvietojumu un brīdinājumiem. Nedaudz izbrīna fakts, ka Google ar Maps palīdzību nav ātrāk izsūkusi visas Waze iespējas. Maps lietotnē, visticamāk, drīzumā sāksim redzēt reklāmas.

    Pēdējos gados Google apaudzējusi Maps ar dažādiem papildu pakalpojumiem – ja šobrīd bāru un restorānu ieteikumi paļaujas uz lietotāju atsauksmēm, tad nākotnē restorāni varētu maksāt par savu izcelšanu gan pamata Maps karšu skatā, gan arī veiktajos meklējumos Google Maps lietotnē. Restorāni varētu iegūt arī iespēju atgādināt par sevi balss navigācijas laikā, piemēram, Google Maps tev pateiks priekšā ceļu, kur paziņojumā ietverts vietas nosaukums – “Turn right right at the Dunkin Donuts”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andy Dobrovolsky
    06.06.2019 10:43

    Interesanti, kam tajās lietotnēs ir nepieciešama šī funkcija? Ok, ja Tu pedāļo ar riteni, varbūt pa retam ir interese, uz cik tad es varu izspiest.. Bet priekškam tas ir vajadzīgs iekš auto?

    wils
    06.06.2019 12:43

    Tāpēc, ka visi auto spidometri melo – cits vairāk, cits mazāk, bet neesmu vēl redzējis bez kļūdas variantu.
    Tas pats ar odometru – pēc gūgles esmu nobraucis precīzi 100km, odometrs rāda 103..107 km.

    Iesaku pašam paeksperimentēt – pamēģini uz šosejas turēt 90km/h pēc spidometra un salīdzini ar GPS rādījumiem.

    06.06.2019 14:52
    Reply to  wils

    Kas ir tas, kas liek domāt, ka GPS ir precīzāks par auto mērinstrumentiem?

    wils
    06.06.2019 15:18

    Ar GPS es te domāju Satelītu navigāciju (Geolokāciju) – Galileo gadījumā mērījumu precizitāte ir 1m robežās.

    Skābene
    06.06.2019 16:32

    Empīriskā pieredze! GPS ir precīzāks par spidometru, pārbaudīts gan uz fotoradariem, gan pretimbraucošajiem CP škodiljakiem. Parasti spidometrs rāda vairāk, nekā patiesībā. Un bieži vien tie, kas brauc pa Jūrmalas šosejas kreiso joslu uz “90”, un uzskata ka nevienam viņus nav jāapdzen, ja viņi brauc ar MAx atļauto, patiesībā brauc ar 83-85km/h .Citi, kas vadās pēc GPS, pamatoti besās, ka viens lunahods spītīgi velkas pa priekšu uz 80, kur var braukt uz 90 un nelaiž garām.

    Astro
    07.06.2019 00:52
    Reply to  Skābene

    Īstenībā nevienam nav tiesību ārpus pilsētas bez īpaša iemesla atrasties otrajā un kur nu vēl 3. joslā! LV tā saucamie “šoferi” ir tik bezkaunīgi un tizli, ka riebj. :-) Nerunāsim par Eiropu, pat Āzijas valstīs tauta brauc pa ceļa malu. Bet neviens takš nesoda, vai ne? Viss ir superīgi! Tiek kultivēts – pierādi sevi trasē!?! Nonsens…

    wils
    06.06.2019 16:55

    Odometra kļūdas gadījumā, jauna auto garantija beidzas ātrāk, nekā patiesais nobraukums.

    Dzintars Liepiņš
    06.06.2019 17:30

    Kas ir tas, kas liek domāt par auto mērinstrumentu precizitāti?
    Tev auto ir ar titāna vai urāna riteņiem, gumijas riepu vietā? Vai gumija nedilst? Un vai gumijas riteņiem ir vienāds aploces garums visā ekspluatācijas laikā? Jeb jums ir lāzera radars atsevišķi priekš jūsu spidometra?

    davix
    06.06.2019 15:36
    Reply to  wils

    Kādēļ lai ticētu, ka Waze vai Google maps spidometrs (kas ir aprēķins, nevis mērījums) uzrādītu precīzāku rādījumu, nekā automašīnas mehāniskais un elektroniskais spidometrs, kas tomēr strādā pēc manām domām balstoties uz mērījumiem, nevis vienkārši aprēķiniem. Protams sava novirze var būt dēļ auto svara, riepām utt., bet ļoti stipri apšaubu, piemēram manā gadījumā 6-7 km/h atšķirību salīdzinot auto elektronisko spidometru ar Waze.

    wils
    06.06.2019 16:13
    Reply to  davix

    Es neapgalvoju, ka “vienmēr satelīta navigācija ir precīzāka”.
    Kā zināms, satelīta navigāciju var ietekmēt dažādi šķēršļi, koki, ēkas, mākoņi utt.
    Bet, šobrīd mūsu platuma grādos var stabili redzēt vismaz 4 navigācijas sistēmu satelītus, kas kopumā dod krietni precīzākuatrašanās vietas noteikšanu.

    Kāpēc auto spidometrs nerāda patieso ātrumu? Vienu un to pašu auto var (vairumā gadījumu) aprīkot ar dažāda diametra biezuma vai plānām riepām, tāpēc šajā pašā internetā pieejami spidometra kļūdu kalkulatori. (Piemēram – https://www.tyresizecalculator.com/tyre-wheel-calculators/speedo-error-calculator )

    Līdz ar to braucot pa “štrāsi” vai lielceļu, es vairāk uzticētos satelīta navigācijai, kā spidometram.

    Skābene
    06.06.2019 16:36
    Reply to  davix

    Vai tu programmē mašīnas kompi katru reizi , kad maini ziemas/vasaras ripuļus ar dažāda izmēra diskiem?

    Dzintars Liepiņš
    06.06.2019 17:19
    Reply to  davix

    Hmm. davix drīkst mēģināt apgūt pamatskolas ģeometriju un fiziku. Pirmkārt auto mehaniskais spidometrs ir pakļauts nodiluma kļūdām. Riepas nekad nav ideāla izmēra, līdz ar to aploces garums mainās, tātad mainās veikto apgriezienu skaits. Un kur te precizitāte? Riepas var būt dažādu izmēru, bet rādījums vienmēr būs vienāds? Kā var neredzēt acīmredzamas lietas? Kas ir skolā darīts? Lidmašīnītes laistas? Savukārt navigācijai pietiek ar 2 lielumiem – attālums un laiks un ātrums ir elementāri izrēķināms (5. klases viela)! Precīzāks viņam ir nodilušas riepas veiktais attālums nevis precīzi izrēķinātais – nu nu… Marš uz skolu – pamatskolas kursu pabeigt!

    Dzintars Liepiņš
    06.06.2019 17:23

    Par temperatūras ietekmi uz materiāla izplešanos vai saraušanos apskatīsim nākamajā pamatskolas kursā…

    06.06.2019 17:51

    Lielākā daļa autoražotāju noklusēti ātruma rādijumam (spidometram) pieliek 3-5km/h – un tas faktiski izriet, piemēram, lai izpildītu ES ECE-R 39 direktīvu, kā arī mazāk problēmu autobraucējiem dažādu fotoradaru utt dēļ.

    06.06.2019 18:14

    Ja ir vēlme konkrētāk palasīt, tad https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LV/TXT/?qid=1559833696595&uri=CELEX:42010X0513(03)

    Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas Ekonomikas komisijas (ANO/EEK) Noteikumi Nr. 39. Vienoti noteikumi par transportlīdzekļu apstiprinājumu attiecībā uz spidometra ierīci un tās uzstādīšanu

    “Parādītais ātrums nedrīkst būt mazāks par transportlīdzekļa patieso ātrumu. Pie 5.2.5. apakšpunktā norādītajiem testa ātrumiem jābūt šādai attiecībai starp parādīto ātrumu (V1) un patieso ātrumu (V2):

    0 ≤ (V1 – V2) ≤ 0,1 V2 + 4 km/h.”

    Kurlander
    06.06.2019 20:46

    Cilvēk, mīļais… Tas ir vajadzīgs, lai zinātu kāds ir atļautais ātrums konkrētajā ceļa posmā! Tas, ka tu zini kādi ir ātruma ierobežojumi savā ikdienas maršrutā, nenozīmē, ka visi to zina. Iedomājies sevi nezināmā pilsētā, tu koncentrējies uz braukšanu… Un vairs īsti neatceries kāds bija ātruma ierobežojums pirms 100m. No problem… Apskaties Waze (vai tagad arī Google Maps) un viss ir skaidrs!

    KKTK
    07.06.2019 13:30

    Tagad katru reizi kad pārkāpsi MAX ātrumu, googlē pieskaitīsies skaitītājs. Kad policijā būs kāda lieta pret tavām “braukšanas prasēm”, tad google varēs dot vainu pastiprinošu vai vainu mīkstinošu argumentu.

    assa
    06.06.2019 11:13

    Es gribu 2 fīčas Google maps NE-Navigācijas logā:
    1.lai varu iestādīt, ka ekrāns nedziest! Tagad nedziest tikai navigācijas režīmā, bet man vajag arī parastajā
    2.lai rāda spidometru. Nesaprotu, kāpēc to rādīs tikai NAVi režīmā?

    Uldons
    07.06.2019 08:19

    Raksta autors vispār nesaprot, ko raksta.
    SPIDOMETRS :D tas ir atļautais ātrums, nevis spidometrs.
    Pārtulkojot no ārzemju resursiem iesaku izmantot smadzenes nevis tulkošanas rīkus

    digitalk
    07.06.2019 08:33
    Reply to  Uldons

    pirms rakstīt komentārus arī ieteicams ieslēgt smadzenes, citādi sanāks kā tev ;D

    If you liked when Google added the ability to view speed limits and the locations of speed cameras last week, then get ready for some more good news.
    Google is now rolling out a feature that will show your current speed while navigating within Maps.

    Modris
    24.10.2023 18:37

    Lietoju līdz šim Huawei P30 Pro, automašīnas Android Auto iekš Google maps rādīja spidometru. Nomainīju telefonu pret S23 un visi prieki vējā…. Spidometrs vairs nav redzams ekrānā….

    Reklāma