Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija tomēr izmantos Huawei 5G tehnoloģijas

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir devusi zaļo gaismu telekomunikāciju gigantam Huawei, lai tas varētu piedalīties valsts “non-core” 5G infrastruktūras izbūvē. Huawei Lielbritānijai varēs piegādāt antenas un citu tīkla aprīkojumu.

    Šāds Mejas solis ir izpelnījies kritiku no politiķiem, kas uzskata, ka Huawei ir tiešas saites ar Ķīnas valdību un viņu tehniskie risinājumi var apdraudēt Lielbritānijas iedzīvotājus, kā arī valsts un privātās iestādes.

    Reklāma

    Lielbritānijas Elektroniskās pārraudzības dienesta direktors Džeremijs Flemings jau iepriekš ir brīdinājis par kiberdrošības riskiem no Krievijas un Ķīnas puses. Vakar viņš Skotijā uzrunāja dažādu valstu izlūkošanas iestāžu pārstāvjus un brīdinot par riskiem, ko var sarūpēt ķīniešu telekomunikāciju uzņēmumu aparatūras un programmatūras izmantošana. Dienesta oficiālā nostāja Huawei produktu izmantošanā Lielbritānijā ir tāda, ka riski ir minimizēti un pārvaldāmi, jo Huawei tehnika netiks izmantota 5G tīkla centrālo (“core”) elementu izbūvē.

    ASV pēdējā laikā uzsākusi ļoti aktīvu tirdzniecības karu pret Ķīnu un par visām varītēm cenšas traucēt Ķīnas telekomunikāciju uzņēmumu darbību kā ASV, tā arī caur savu partneru rokām arī citviet pasaulē. ASV savu rīcību daļēji skaidro ar potenciālajiem spiegošanas un datu zādzības riskiem, ko sev līdzi nes ķīniešu telekomunikāciju produktu izmantošana.

    Latvijā Huawei aparatūra tiks plaši izmantota Bites 5G tīkla izbūvē, uzņēmums par to paziņoja pagājušā gada nogalē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma